Problémové doručovanie pošty

margaretka_
24. sep 2021

Ahojte. Tie ktoré bývate niekde mimo, kde je problémovejšie doručovanie pošty, ako to máte poriešené? U nás sa pošta doručuje na zastávku, kde majú ľudia z okolia schránky. My ešte nemáme, ale snažíme sa to riešiť, tak doručovateľka sa vyjadrila, že nám zatiaľ bude nosiť poštu k domu. No občas potrebujeme aby niečo priniesol aj kuriér a to je vždy problém, že kuriér nemá potuchy kde naša adresa je, samozrejme sa vždy dohodneme a pre uľahčenie situácie vždy zájdeme dole na tú zastávku. Ale dnes nám ešte aj domotali poštu, adresa bola napísana najsprávnejšie ako ju dokážem nadiktovať a pošta si vytlačila štítok, kde to napísala blbšie a balík dali kuriérovi, ktorý sem ani nechodí, našťastie sme boli v meste a stretli sme sa s ním tam. Proste vždy je nejaký problém a nie vždy viem využiť zásielkovňu.
Tak sa zamýľam či neexistuje nejaké jednoduchšie riešenie. Viem že existuje možnosť nejakého post boxu a tak. Ale to funguje iba pre služby pošty? Neexistuje niečo, kde by mi vedel nechať poštu každý kuriér? Nie len poštový?

sashka22
24. sep 2021

@margaretka_ nie, o ničom inom neviem. Kurieri dokonca by ani nemali chodiť tak mimo, že im nenacita GPS, našťastie títo naši sa vyhovoria na cikanie a odskočia 😅 bud rada, že máte aspoň tie schránky pri zastávke. My nemáme ani to. Sme dohodnutí susedovci, stále niekto na tu postu v týždni odskočí, kurieri tu nechávajú balíky u hocikoho, koho lesom stretnú za co som vďačná. Vždy sa dostali kam mali. Nuž, aj toto patrí ku krásam bývania na samote ale s tým ste mali rátať. Môžeš častejšie volavat na hlavnú poštu, či tam niečo máte aby ste necestovala zbytočne.

margaretka_
autor
24. sep 2021

@sashka22 nerobí mi problém zájsť na poštu, do mesta chodíme pravidelne. tiež sa zatiaľ vždy ostalo k nám. dokonca aj ked som zle zadala adresu, podľa pečiatok si to posielali pošty medzi sebou, ale našlo sa 😀
ja mam len stres z tých kurierov, že nás nevedia nájsť, som nevedela, že nemožu ani mimo chodiť. ale tak po ceste chodia hore dole, tak asi ostaneme pri tej zastávke 😀 len oni aj s tou maju problém, že podla názvu vobec netušia kde to je 😀

janetinka27
24. sep 2021

@margaretka_ mozes si platit schranku na poste, opytaj sa na vasej poste

simca06022011
24. sep 2021

No na postu existuje POBOX, ale vam by bolo lepsie a rychlejsie riesit normalne schranky...Z akeho dovodu nemoze prist kurier k domu? Ja byvam v novostavbe, google celu nasu cast nepozna, volaju mi vzdy ze su na konci dediny, kam maju ist a trva to roky, proste GPS ich ku nam nedovedie podla adresy... a nikdy s tym nebol problem :D Problem je aj to, ze na zasielku potrebujes riadnu adresu... nechapem, ako mozes zadat zlu adresu niekde... alebo davat "najlepsiu ako vies".

poopsie
24. sep 2021

Davaj si doručovať balíky do balikoboxu v meste

sashka22
24. sep 2021

@margaretka_ akože rozmýšľam, či niesi moja suseda teraz 😁

margaretka_
autor
24. sep 2021

@simca06022011 schranka bude, len to poste trvá. obycajna posta nám už teda chodí normálne. problém su balíky. my tu nemáme trvalý pobyt, takže tej pošty nie je vela. problém s adresou je ten, že patríme pod obec, od ktorej sme ale cez hory a doly daleko a postu nám nosí mestska pošta, takže dá sa adresa napísať tak, že pošta príde do obce a tým padom nám ju nikto nedonesie 😀 ako dnes, balik dali kurierovi, ktorý chodí zrejme cez obec a nie okolo nás, to je uplne ina cesta z mesta. ale adresa bola správna, pošta ju prepísala blbo

máme teda riadnu adresu, ale my sme polosamota, bez normálnej cesty k domu, akože dá sa k nám prísť autom, ale v blate je to problém a mne je blbé tu niekoho posielať, ked je rýchlejšie že zbehne dole krížom niekto z nás 😀

margaretka_
autor
24. sep 2021

@poopsie niekedy ale ani neviem akou spoločnostou balík príde, proste tam nie je žiadna možnosť výberu, nič 😀 ked sa dá, dám si na poštu alebo do zásielkovne, to je najlepšie 🙂

margaretka_
autor
24. sep 2021

@sashka22 v profile máš, že levice, ak to je aktuálne, tak nie 😀

sara07
24. sep 2021

@margaretka_ ak posielaš cez slovensku poštu tak daj aby ti to poslali ako balík doručeny na poštu , oni to ani dalej nebudu doručovat,nechaju uložene a ty s číslom len preberieš v priebehu 18 kalendárnych dni

ukulela
24. sep 2021

@margaretka_ vacsinou sa da napisat poznamka k objednavke, nie? Nejake gps suradnice by nepomohli?

margaretka_
autor
25. sep 2021

@sara07 to poznam, vyuzivam, ked sa da 🙂

@ukulela toto mi nenapadlo, mozme niekedy nabuduce skusit 🙂 aj ked ja neviem ako sa kurier orientuje, lebo tu cast kde byvame, jej nazov, ktory je uvedeny aj v adrese, normalne google najde 😀 ale presnu adresu uz nie 😀

sashka22
25. sep 2021

@margaretka_ LV už nie, aktuálne LC

margaretka_
autor
25. sep 2021

@sashka22 my RS, tak skoro susedia 😀