Problém s tlačiarňou Canon i-SENSYS LBP673C DW

5. nov 2024

Prosim vás je tu niekto kto by mi vedel pomôcť? Mne už je "do plaču". Súrne potrebujem dosť tlačiť a tlačiareň protestuje. Doteraz stále vypisovala, že je offline. Tento problém sa mi už podarilo odstrániť. Teraz už sa tvári, že je pripravená, ale keď do nej odošlem súbor na tlač, tak netlačí nič. Stále je to v čakaní a dáva to nejaký problém. Neviem aký. Tlačiareň je Canon i-SENSYS LBP673Cdw. Môže byť problém, že mám PC aj tlačiareň pripojené na internet z telefónu?

madeincssr
5. nov 2024

A nemozes tlaciaren k PC pripojit standardnym (tlaciarnovym USB) kablom? Nepisane pravidlo hovori, ze ked chces mat spolahlive spojenie a mas moznost prepojenia kablom, tak pouzi kabel.
Myslim ze to musi byt kabel typu USB-A na jednom konci a USB-B na druhom konci. Kupis aj v kazdom obchodaku.

autor
5. nov 2024

@madeincssr to samozrejme mám takto prepojené

niekto2hy
5. nov 2024

Tak si zvol taku tlaciaren na tlacenie,nie cez siet.

autor
5. nov 2024

@niekto2hy mám..doteraz to išlo v pohode. Neviem prečo teraz zrazu to nejde. To s tým internetom som spomínala kvôli tomu, že som nevedela, či to má na to nejaký vplyv. Asi ju skúsim odinštalovať a nainštalovať nanovo. Lebo už ozaj neviem aká je iná možnosť. Snáď toto pomôže

madeincssr
5. nov 2024

Restartovala si Windows (PC)?

autor
5. nov 2024

@madeincssr niekoľko krát. Aj som aj PC aj tlačiareň skúsila aj zo zástrčky vytiahnúť

niekto2hy
5. nov 2024

A aku tlaciaren mas predvolenu?

madeincssr
5. nov 2024

Nemenila si USB port na PC, kde mas tlaciaren pripojenu? Ak ano, neskusis ju dat do povodneho USB portu? Neskusala si v Spravcovi zariadeni (Device Manager) dat aktualizovat jej ovladac (driver), ak je PC pripojene na internet?

autor
5. nov 2024

@niekto2hy túto. Ale skúšala som to dávať tlačiť aj cez ostatné (zo zúfalstva). Samozrejme nič nepomohlo

autor
5. nov 2024

@madeincssr skúsila som na PC všetky USB porty, lebo som si najprv myslela, že tam je problém. Aktualizovať ovládač som neskúšala ešte

madeincssr
5. nov 2024

USB zariadenia sa niekedy chovaju tak, ze pri zmene USB portu (alebo radica - cipu skupiny USB portov) potrebuju ovladac instalovat opat. Mozno by bolo rozumne 1) odpojit tlaciaren, 2) v Device Manageri odinstalovat vsetky jej "instancie", 3) zvolit a oznacit si niektory z USB portov ako "tlaciarnovy", 4) nainstalovat najprv ovladac (driver) danej tlaciarne pre dany OS (z webu Canon pre presne dany model tlaciarne) a 5) az potom do zvoleneho portu tlaciaren pripojit. Je mozne, ze po jej pripojeni sa este nieco doinstaluje.

autor
5. nov 2024

@madeincssr aha, ďakujem, vyskúšam takto

niekto2hy
5. nov 2024

Poprosim fotku> Zariadenia a tlaciarne z daneho PC.Dakujem.

autor
6. nov 2024
niekto2hy
6. nov 2024

Mas tam 3x tu istu tlaciaren.LBP633C -2 a 3 odinstaluj.