Ahojte, nedávno som úspešne ukončila autoškolu a mám problém. Na autoškole som jazdila na aute Hyundai i20, vôbec nič mi nerobilo problém ani pri pohýnaní sa napr. na semafore, inštruktor ma chválil vždy, ale keďže doma máme Suzuki Ignis tak skoro vždy pri rozbiehaní mi skape motor. Vedel by mi niekto povedať v čom môže byť problém? Ďakujem.
@lili69 je to len zvyk každé auto je ine
@lili69 benzinove motory Suzuki mavaju pomerne nizke volnobezne otacky a tym padom, ked pustas spojku prirychlo, alebo nepridas trosku plynu, motor ti zhasne. Skus tuto fintu: pooomalicky pustaj spojku a ked zacitis, ze uz zacina zaberat (auto sa zacina pohynat, otacky motora trosicku klesnu), prestan spojku uvolnovat - nechaj nohu tam kde bola, a trosicku pridaj plyn. Auto sa samo rozbehne a potom spojku dopustas.
@madeincssr skúsim tak, ďakujeeeem
@lili69 kludne to potrenuj kdesi na opustenom parkovisku, dopredu aj dozadu. "Vojde ti to do krvi" a uz ti to potom pojde aj po presadnuti do ineho auta.
Chod s tym na parking niekde vecer a skusaj ze co to da, suzuki tie male maju trosku iny zaber. Takze mozno tam Bude Problem. Alebo predaj tu marhu a kup si ten Hyundai a mas vybavene
@rozumny_krasavec ani mne😂😂😂🤨 lebo všetky co šoférujem sú automaty 😂
tak ako pise vyssie pri uvolnovani spojky musis silnejsie pridat plyn niektore auta reaguju "tuhsie" a potrebuju zaber drzim palcky
ano kazde auto to ma inak.ten zaber spojky, treba si len zvyknut...esteze nemas stareho favorita...😍 to by si videla, kde tam zabera spojka...😍
Hyundai i20 robieva to, ze sam dviha otacky pri rozbiehani. Je to vlastnost tychto motorov. Ked som presadla zo svojho do i20, nevedela som si na to poriadne zvyknut. Ako radili ostatni, skus ist na parkovisko a trenovat. A nebat sa poriadne pridat plyn.
Vďaka za všetky vaše odpovede, áno ja som už bola odšoférovať aj mesto + okolité dediny ale bolo to cez víkendy(myslím na Suzuki), lenže dnes ma čaká poobede už riadne trasa do mesta kde budú aj riadne fungovať semafory (cez víkend sú vypnuté takže sa mi ide skvelo pretože nemusím zastavovať) no a dnes len dúfať že keď mi aj skape tak budem sa vediet pohnúť a nespôsobim extrémnu kolónu.
@lili69 kludne oridaj plyn az motor huci a pustaj spojku. Mne vzdy skape na muzovom aute na mojom uz viem vychytat, kedy zaberie spojka. A do kopca si davaj rucnu. Ja vzdy poviem, ze tie dve sekundy rycania motora a hanby z ruciaceho auta mi stoji za to aby som sa nestrapnila, ked mi skape auto. Takze radsej pridaj plyn a pusti spojku. Musis sa naucit na tvojom aute na bocnych cestach pohnut sa. A potom to pojde. Drzim palce 🙂
hlavne to nevzdaj kvôli tomu 🙂, prídeš do toho, zžiješ sa s autom, no a čo, že ti aj skape, zahučí motor... prípadne si vylep Z-ko 🙂 držím palce
@lili69 ako ti radia, vylep si Z-ko a v drvivej vacsine su potom vodici tolerantni. Nenechaj sa vystresovat do ponahlania sa (kasli na nedockavcov, ignoruj), vsetko rob pomaly, svojim tempom, bud vzdy na strane bezpecnosti. Pri pustani spojky bud radsej pomalsia a skus to zadrzanie (prestanie pustania) pri zaciatku zaberu spojky. Motor obcas zhasne aj dlhorocnemu skusenemu vodicovi, nie je to ziadna hanba.
ano, daj si Z , vodici budu davat vacsi pozor, nebudu sa na teba tak tlacit, musia pocitat s tym, ze zacinas, a musia dodrzat odstup...na to je paragraf, ...
a ved sa odvez na nejaku prazdu bocnu cestu a skusaj si na suzuki opakovane rozbehy a zastavenia, musi sa to dostat do noh a do mozgu...po case nad tym nebzdes ani rozmyslat, budes to robit automaticky...
Ahoj, ja som si po autoškole kúpila Suzuki SX4 a tiež mi podchvíľou "skapal motor" pri rozbiehaní. Časom som si na svojho suzukáča tak zvykla, že mi "skape" max. 1-2-krát do roka. Chce to čas a prax. A teda ja som nejaký ten rok jazdila s veľkým Z na zadnom okne, a keď sa na mňa niekto napriek tomu lepil, a mne sa pri rozbehu v kopci auto dalo cúvať, jeho smola. 😃 Či je na to paragraf, neviem, ale väčšina šoférov bola tolerantná (a ten zvyšok neriešim). Keď mi to "skapalo" na semafore a on sa hold rozhodol na mňa vytrubovať, počkal si do ďalšej zelenej, keďže v snahe vyhovieť somárovi za mnou sa mi vždy "podarilo" pustiť spojku skôr, ako bolo treba a nikam som sa nepohla (ani on). Pri druhej zelenej už netrúbil. 😉
No musíš dat spojku do záberu a potom plyn..na každom aute jednoducho môže inak zaberať spojka