Problém s rodičmi priateľa. Poraďte čo robiť

nemko
23. jún 2011

cakame vytuzene babo a kedze moj partner ma rodicov velmi, ale velmi zvlastne osoby a po velkych problemoch sa s nimi nebavim mame mensi problem.Chceli by sme sa zobrat - obrad len my a dvaja svedkovia niekdy pocas tyzdna a potom by sme si niekedy chceli ist sadnut s mojimi rodicmi.Kedze mi je priatela luto a chcel aby som si isla s nim aj jeho podarenou familiou sadnut tiez, ale samozrejme kazda rodina iny den (asi by sa po vsetkom co mi vyviedli pozabijali s mojou rodinou) mam dost velky problem to absolvovat.Ako by ste riesili tuto situaciu? Navrhla som mu aby on isiel so svojimi a ja pojdem so svojimi a potom pride on za nami ( kedze si neskutocne s mojimi rodicmi rozumie a maju ho ako syna).Poradte prosim ☹

dajna11
23. jún 2011

jeden den s tvojimi rodičmi obaja,inokedy s jeho rodičmi obaja spolu...budete ved už manželia,aký má zmysel si sadnuť bez teba ako nevesty?prosto zatnuť zuby a vydržať tu hodinku....mysli na to ako sa bude cítiť tvoj partner,ked to vydržíš.....tak to bude najlepšie pre obe strany.

nemko
autor
23. jún 2011

@dajna11 lenze to je najvacsi problem to vydrzat, jeho mama je strasne ......no nemam ani slov, hanbim sa pisat sem detaily jej spravania.A ta svadba je len z dovodu, ze pokial by sa partnerovi nieco stalo aby mal nas syn narok na jeho majetok kedze jeho mama by nam nenechala ani slipy (podotykam, ze v zivote mi v nicom nepomohli)
Pred mesiacom mi zahlasila, ze sa nema so mnou o com bavit a ja mam velky problem vydrzat s nou za stolom.Ked jej volal ci by isla na veceru tak mu povedala, ze chce byt na obrade.Ale my nechceme a trvame na tom, ze nikto o obrade vediet nebude lebo on vie, ze ona je schopna spravit tam hanbu.

dajna11
23. jún 2011

@nemko no neviem čo medzi vami je,obrad sa dá urobiť tak aby nik nevedel nie?no a večera....ide o to,že ak to chce tvoj priatel,mala b y si to urobiť.pre dobro,jeden obed nikoho nezabije,ak bude nepríjemná vždy sa dá od tial odísť nie? a keby vznikla hádka.....ako sa zachová priatel???zastane sa ťa? bud nerob obed pre nikoho,ani pre vašich,alebo to vydrž.....a inak nárok na majetok má dieťa či ste alebo nie ste manželia...to iba ty by si nemala nárok keby si nebola manželka,ale dieťatko bude mať nárok na dedictvo keby sa niečo stalo nedajbože s priatelom.

lenka3007
23. jún 2011

@nemko ahoj, nemožem žial povedať, že viem ako sa citíš, ale verím ti, že to je ťažke. My budeme mať svadbu onedlho a tiež sme chceli len niečo male a na urade, lenže tie sklamane tvare draheho rodiny nas dohnali až do kostola, vyhovela som, ale keby boli take nezody, alebo by som bola tehotná, tiež by som uvažovala, či je dobre pre mňa a pre bábo rozčulovať sa. Skus sa s drahým porozprávať, veď on určite vie o nezhodách a proste to nejako dohodnuť, určite nechce ani on, aby si sa teraz nejako stresovala, alebo rozčulovala, mohlo by ti to uškodiť... Každopádne držím palce, nech to dopadne akokolvek. Hlavné je teraz tvoje zdravie a psychycka pohoda....

nemko
autor
24. jún 2011

@dajna11 no lenze jeho polka by sa delila medzi malym a jeho familiou a to on nechce lebo vie, ze by sme s malym ostali s holou ritou ☹ inak cele je to take smutne, ze po tolkych rokoch sa musim vydat lebo musim a nie preto, ze chcem ☹ a este je smutne ako vie co by urobila jeho mater, ale co uz.....
jeho mater ma velmi primitivne spravanie cize uz dnes obaja vieme, ze ten obed sa neobide bez hadky, hanby a vystupu, ja som mu vecer povedala, ze som ochotna tu hodinu vydrzat s tym, ze absolutne nebudem s nimi komunikovat, budem tam tichucko, poslusne sediet, ale, ze pokial nieco ona do mna "zavrta" tak sa neudrzim a nasledky budu ake budu....ani si nikto neviete predstavit ako ju nenavidim, moj priatel to chape po vsetko co nam spravila a ako ma pourazala pre nic za nic od prveho momentu ako ma zbadala.....

nemko
autor
24. jún 2011

@lenka3007 dakujem 🙂 ano priatel to uplne chape, povedala som mu, ze hodinu tam vydrzim sediet absolutne ticho s tym, ze budem tam ako poslusna manzelka vedla neho a len kvoli nemu lenze ked jeho mater do mna "zavrta" tak bohuzial.....dviham sa, odchadzam a este si dam pozor ako sa on zachova 😀

dajna11
24. jún 2011

@nemko no vidíš,tak som to myslela.aby bol pokoj,uvidíš,vydržíš to...a vieš čo?najväčší trest bude pre nu ten.ked sa bábo narodí a vy tam nebudete chodiť,nebudeš v nom pestovať nejaký vzťah voči nej ale iba k tvoejej rodine.....uvidíš že aj ked nie hned,ale rokmi na to príde že o čo prišla,ver mi. a neviem ja sa síce nevyznám v zákonoch,ale mne sa zdá že ak je nejaký majetok výlučne jeho tak to dedí iba priamy potomok,teda ak nieje ženatý....nie jeho rodina.možno nejaký rodinný spoločný majetok,to je iné....

elise
24. jún 2011

@nemko my sme mali obrad len my dvaja a dvaj svedkovia, potom obed u jednych a obed u druhých , mala som svadobné šaty účes, kyticu, taká klasika. nelutujem a spravila by som to znovu. držím palce. svadba má byť vaša podľa vašich predstáv a riadi ju vždy ten kto ju financuje. 🙂

nemko
autor
24. jún 2011

takze moje rozhodnutie je asi take, svadbu teda obrad mame buduci tyzden, cez pracovny den rano o 8.a ziadne stretko s jeho rodinou nebude lebo ja som uz ustupila 3 krat a vzdy ma pourazali a kedze som si nieco preto aby sme mali maleho vytrpela nenecham sa teraz deptat a trapit.Som stastna, ze moje tehu ide ako ide a nedovolim nikomu aby sa nieco mojmu drobcekovi stalo.
dakujem za vase rady a nazory 🙂

bodka13
28. jún 2011

@nemko otcov majetok by dedil iba syn 😉 ...je to jeho priamy príbuzný ...rodičia,súrodenci by dedili iba keby nemal dieťa -je dobré si to pozrieť v zákonoch 😉
...ak s takouto svadbou súhlasíte obaja je to fajn 🙂 ...veľa šťastia v spoločnom živote 🙂 🙂 🙂

nemko
autor
28. jún 2011

@bodka13 dakujeme 🙂 ale pytala som sa a dedil by syn a rodicia na polku 😉

maca_p
28. jún 2011

@nemko podla mna by dedil iba syn. a je tu este moznost zavete. ale svadbou to budete mat "poistene". vela stastia :o)

bodka13
28. jún 2011

http://referaty.atlas.sk/odborne_humanitne/ekon...
...tu je to vysvetlené-treba si prečítať dedenie zo zákona 😉 ...a tak ako hovorí @maca_p : závet to istí 🙂

maca_p
28. jún 2011

@bodka13 ano, chcela som napisat dedenie zo zakona a neopomenutelny dedic, len mi nejako na tej materskej dochadza slovna zasoba 😲 . diky 😀

petaboo
29. jún 2011

@nemko ja mám tiež problém so "svokrovacmi" a vyriešila som to rak, že sa s nimi nestretávam a xvala pánu bohu bývajú v inom meste než my 😀 😀 😀