Ahojte, prosím Vás. Je tu niekto kto si poradil z mačkami na vlastnom dvore? Za pomoci čoho?Žijeme v lokalite kde má viacero susedov mačky. To ked v noci vojdete na našu ulicu tak len kopu tých svietiacich oči má ceste vidíte.. neznášam ich. mne už je fakt do plaču keď denne odpratávam po nich hovná. Oni sravaju hadam len u nas. A následne vidím ako sa na dvore hrajú naše deti. Najmladší štvornožkuje. Niesom fakt žiadna fajnovka naozaj ale s prepáčením niektoré hovná sú normálne, niektoré sám červ. Proste grc. Čím ich odplašim. Existuje vôbec niečo také?
My máme psa ktorý mačky zabíja jak o dušu ... Môžem ti ho prepožičať 🤣
Kúp si psa a nauč ho odháňať macky
Rodine pomohla voda - rozpracovac so senzorom na pohyb.
existuje viacero odpudzovacpv maciek staci pohladsy na google to co tebe bude vyhovovat
Zvlastne lebo macky si zahranavaju hovna. A zeby -5 maciek naraz sa ti prislo vysrat na dvor sa mi tiez nejak nezda. Este som nikdy nic take nepocula naozaj
Voda nám pomohla.
Našu mačku som vodou odnaučila chodiť spávať do altánku. A cudzie mačky sme vodou vyhnali zo záhrady.
Teraz sú tu u nás nové mačence, takže ešte nevedia, ale čaká ich tiež voda.
@juliacenc Mame macku, taku polodomacu. Ma vlastny zachod ale cez den sa uz zial naucila aj na zahradu. Ale teda zahrabava si vsetko. Ale chodi k nam cudzi kocur a co ten dokaze narobit, sa mi niekedy vlasy dupkom stavaju ... chodi vacsinou spinit na take miesto, kde je zem fakt "tvrdsia" - asi aj symbolicky trochu hrabe ale kedze sa to fyzicky neda, tak vysledok je, ze to nezahrabane ... A najnovsie aj vsetko ocikava - znackuje. Raz uz skoro ocikal aj mna. Nasa macka ho teraz zenie, takze zatial ho neriesim a nechavam to na nu, ale tiez uz obcas uvazujem, ze na neho vytiahnem hadicu 😉
Len Aby TI tam nechodil v noci kadit jezko🫣Macky svoje veci poctivo zahrabavaju..inak Ako pise kocka vyssie,hadica s vodou a ides,Alebo Senzor pohybu a voda okolo plotu ostrekovace...Po Par dnoch ich to Uz nebude bavit byt mokre a Ty Maß poriesene zavlazovanie kvetin...
@juliacenc tak určite som to napísala exptesívnejšie a v emócií lebo práve som odpratavala tie červivé 💩 z dvoch miest. Boli v predzáhradke a z boku domu. Tiež mi je jasné že tu neserie 5 mačiek naraz 😁 no odpratávam skoro každý deň 🤬
Ale ďakujem baby, vyskúšam ten vodný odpudzovač ak hovoríte že to funguje. Lebo napríklad tie zvukové vraj nefunguju mi hovorila babka. O vodných som nevedela. Nechcem kupovať blbosti tak som radšej chcela počuť skúsenosti. Ak by som mala čas na psa hneď ho kupujem. Lebo toto tu je už ozaj na porazenie
náš Murislav si vyhrabe najskôr jamku a až tak spraví potrebu, potom zahrabe...a ver mi , že nikto ho to neučil.... takže to čo píšeš sa mi nezdá...
Ku nam chodia tiez macky na zahradu uz roky, a isto si po sebe nezahrabavaju, urobia kopku na travu a rano ju tam najdem. Vraj im smrdi ocot a tiez kava i peper... Pevne nervy!
Zaujímavé, mačky si zahrabávajú svoje exkrementy. Kľudne ti tam môže kadiť iné zviera. Ja mám mačku a hovná odpratávam. Ale určite nie mačacie. Inak kadia mi aj vtáky. Stihli aj sedenie na terase, parapety. Asi si sadnem s kocúrom (nech sa činí) a vzduchovkou a všetko dám dole :D tie vtáky nechutné, nech si serú u susedov. Alebo doma niekde do hniezda.
Inak na mačku je najlepší liek iná mačka, náš nepustí na dvor nič, keď je tam. Alebo voda, tej sa boja ako čert kríža.
@anjelicek26 tak teraz si ma normálne inšpirovala dať do vyhľadávača "ježko výkaly" 😭🤣🤣 a ono to fakt vyzerá tak ako to čo odpratavam poväčšine. 🙄
@juliacenc aj k nam chodia susesove macky a nic nezahrabavaju.... tiez ma z toho triafa...
Ja mám mačky a ani jedna sa nevysrala len tak na trávu....oni idú len do sypkej zeme ....a zahrabavaju ....mačacie to nebude.. nikdy som za 10rokov nemala hovno v záhrade....
to mi hovor s tými mačkami v dedine.Aj my ich máme na dvore. Od susedov alebo aj potulné ale u nás je rozdiel že ich krmime takže jasné že si zvykli.Ja mám sice rada velmi mačky ale čo je vela je vela.Najprv chodil len susedov kocúr,potom sa sem priplichtila taká tigrovaná najprv bola sama,potom dovliekla jedno čierne mača a teraz ako vidím zase jej brucho rastie.Asi budem musieť kontaktovať nejaký útulok alebo oztko nech si ich prevezme aj s mačiatkami potom.Lebo toto sa nedá už.Ludia si to dovlečú na dvor nedajú to kastrovať a behá to potom kade tade po dedine a len sa nechcene množí
@maca1984 Ak to bolo mačiatko, tak tie niekedy nezahrabavaju. Ale dospelého som kakat bez zahrabania ešte nevidela taktiež.
@lenkakravcova mačiatko..no na jar niekedy sa narodilo...
Ja som vyskúšala ocot, tiež chodili cudzie mačky, okolo domu som nastriekala na steny, akosi už nechodia 😊👍
Mám mačky dlhé roky a ešte sa mi nestalo, že by som našla h...o na trávniku. Takže neverím, že to robia mačky. Môže to byť kľudne kuna, tchor, alebo aj pes, ak máte niekde dieru v plote. Mačka ak je to čo len trochu možné, tak sa ide vykadit tam, kde vie zahrabat. Mám pri terase celoročne veľký kvetináč a v čase, keď v ňom nie sú kvety, tak tam chodia mačky na potrebu. To isté napríklad piliny keď sme mali pod hoblovackou, tak nas...te v pilinach. Ale na trávniku nikdy.
Mačky odplasi jedine pes. Ak si presvedčená o tom, že tam kadia mačky, tak miesto márneho boja s plasenim im urob záchod niekde, stačí kus piesku nasypať, zaručene budú chodiť tam. A ber to tak, že mačky robia kopu užitočnej práce, ktorú ty nevidíš. Nemusíš ich mať rada, skús ich tolerovať. Oni možno vedia, že ich neznášaš. 😉
@liusa82 toto je bohužiaľ problém slovenských dedín, že mačky sa nekontrolovateľne množia a majitelia odmietajú prevziať zodpovednosť. Ak by mali mačky vykastrovane, tak by sa ani tak nepotulovali bezprizorne po dedine. Oni si samozrejme hľadajú potravu, keďže majitelia ich poriadne ani nenakrmia. Ja mám obe vykastrovane a veru 90% času vylihuju na dvore. Inak niektoré OZ robia aj to, že ak niekto nahlási, že je viac mačiek, čo sa potulujú, oni ich odchytia, vykastruju a pustia späť. Ak vidíš mačku so zastrihnutym trojuholnickom na usku, to je vykastrovana mačka, takto ich znacia. Ja som pomohla jednej tete, ktorá kŕmila všetky mačky z okolia, pričom to neboli jej, ale bolo jej ich ľúto. Lenže tak sa premnožili, že to začalo byť neúnosné. Tak som požiadala OZ, či by nepomohli a oni prišli, vzali ich a dali vykastrovat.
Mačky si hov.a zahrabavaju takže to sa mi nezdá. Pravda je ze k nám cudzie nechodia nakoľko máme psa a aj mačky takže není šanca ale ani raz sme po nich nepratali hov.a ... a ozaj, nemáme ani myší a ani potkany takže makaju,😀😀😀 len teda niektoré niektoré už zleniveli 🙄😀
@janulik2008 ved áno, hovna ste po nich ani pratat nemuseli, keď k vám nechodia... A vaše vlastné si nebudú srať tam kde zeru
@domiklik mačka si hovna zahrabe. Dokonca aj tie vnútri čo su si ich zahrabu
@janulik2008 na vlastné oči vidím, že nie...
Pes, ale budes potom odpratavat jeho hovienka.