Probém s oblečením - nič mi nesedí

anja27
27. apr 2021

Baby ja uz som fakt na nervy ci to len ja mam zas taku sprostu postavu ze mi noc nesedi 😕 kupujem si teraz ked nieco potrebujem cez eshop. Popravde nemam chut teraz ist medzi tie haldy ludi a aj tak malokedy tam dostanem nieco na seba. Takze si objednavam oblecenie z internetu. Avsak uz som skusala viacero stranok. Chcela som nohavice do roboty a leginy na volnocasove aktivity. Vzdy si vsetko meriam a porovnavam aj s tym co nosim a aj tak mi to proste nesedi. Leginy to je ptras este nikdy som nebola spokojna ked som kupovala cez eshop. Bud su kratke aj ked pise miery dost dlhe alebo vobec nesedia pripadne ine ako na foto. Posledne som si take nohavice s gumou v pase co nosim rada lebo sa dobre prisposobia. Moja bezna velkost je tak s/m a schvalne som si objednala vacsie m/l lebo mam rada volnejsie nie uplne na sebe a ked som to vybalila skoro ma piclo. Su mensie ako moje s rifle ktore nosim

anja27
autor
27. apr 2021

@anja27 pripojim aj foto aby ste videli rozdiel kolko to je cm aj ked pisali nieco ine takze ich musim vratit. To som ani nepribrala vobec ale ta guma v pase je tak tuha ze su uplne tesne a ja sa v nich citim nekomfortne. To co si mam kupovat xl? 😁 aby mi sadlo nieco konecne alebo ja neviem. Uz som fakt na nervy z toho. Neviem uz kde mam skusit objednat aby mi proste aspon nieco sadlo. Uz ma to ani nebavi tak potom radsej nosim zase len stare veci ktore mam. Neviem podla cpho siju tie veci ale vobec sa to nezhoduje s velkostnou tabulkou. Mne proste z eshopu maloco sadne. Tricko som si tiez schvalne objednala uni velkost cp je s/m/l a je mi tesne lebo mam vacsie poprsie a je vhodne tak pre babu co nosi xs/s. Nechapem preco tak zavadzaju. A tu je foto hore rifle velkost S co som nosila a na nich su nove m/l...

anjelicek26
27. apr 2021

@anja27 ked chces, aby ti veci sedeli, musis kupovat idealne tu istu znacku. Ak teda nie si totalne tip top figurina 170cm 52 kil, ktorej sadne uplne ze hocico... ja som mavala kedysi tiez podobne depky, dnes si kupujem vyslovene s next-u (veci do prace, bluzky, kostymi, len rukavy obcas skratim, inak fajn), detske H&M mi sedi, mango bluzky, zara, to tiez fajn... .. ale je pravda, ze objednam bezne 20 veci a necham si 5-6, ale to skor kvoli vkusu...

anja27
autor
27. apr 2021

@anjelicek26 jasne vsak snazim sa najst nejaky normalny obchod kde by som uz vedela co mi sadne ale nedari sa mim ja mam rada taky volnejsi basic styl az sportovy proste chcem sa citit pohodlne. Ved to ze ja mam taku az atypicku postavu by som povedala 😀 mam trosku aj boky sirsie a hlavne aj vacsie poprsie uz aj to mi zacina vadit lebo ked si dam nieco priliehavejsie vyzera to skor smiesne a zvacsuje ma to velmi. Jedine asi zhodit par kg. Inak to nepojde. Len z tohto som fakt sklamana cakala som m/l ze mi to bude riadne volne a je mi to ltt tesne proste nemam rada take veci lebo ked dlhsie sedim necitim sa v tom dobre. A tie gumy robia strasne pevne mozno som divna ale mne to vadi. No musim este skusit nejaky obchod. Ani leginy neviem najst fakt take pohodlne co ja nosim vonku do prirody hlavne

anjelicek26
27. apr 2021

@anja27 toto neporadim, leginy nenosim v podstate vobec, skor business clasic styl celkovo.

elenita
27. apr 2021

@anja27 Ahoj. Ja som tiez typ prsia, pas, boky. Rada nosim saty, sukne. Zvyknem objednavat aj z eshopov a vacsinou mi veci pekne sadnu 🤷‍♀️ Ale napr.rifle by som sa neodvazila, je umenie natrafit na take, co sedia, to si treba jednoducho skusat. A co sa tyka legin, objavila som teraz lelosi a sedia uplne perfektne. Su lepsie na vysoku postavu - ja mam 174 cm a teraz este aj velke tehotenske brusko 😊

erikaa09
27. apr 2021

Ja som bola cez vikend v obchodoch a vobec nebolo veľa ľudi.
Viem čo mi sedí a kde a tam aj idem. Sice za rifle dam 70 € ale viem ze mi vydržia aj viac ako 5 rokov. Ja mam problem hlavne s topankami. Objednavala som cez net lebo som chcela uz ine a kazde jedne som vrátila- proste ja musim do obchodu a skúšať.

pribinak
27. apr 2021

Žijem v BA, včera som bola v obchodnom centre. Žiadne davy ľudí. Čiže ak máš fakt problém normálne chod na nákup
Podľa mna v H&M taka taka tá Basic kolekcia a niečo v C&A alebo v Lindexe niečo pre seba nájdeš
Majú take športovo-elegantne veci

anja27
autor
27. apr 2021

@elenita ahoj dakujem za radu skusim. Jedny sa mi velmi pacia v dedoles ale neviem ake budu kvalitovo uz sa aj bojim. Ja mam 169 a skoro vsetky co som si objednala su mi kratke. Rifle tie mam problem kupit si ak v obchode 😁 tak to je pravda. Prave preto som si take s gumou a vacsie a nakoniec su mi este prilis tesne. Hroza

anja27
autor
27. apr 2021

@erikaa09 a kde zvyknes kupovat rifle? Ja si tiez radsej priplatim len nech sedia a vydrzia. Bezne nosim veci aj viac ako 5 rokov toto mi nevadi. A vidis mne zase topanky sadnu vzdy tie iste 😄 takze tie si viem aj cez eshop kupit v pohode. Ale oblecko to vobec

anja27
autor
27. apr 2021

@pribinak no ja ked som sla okolo po robote vzdy ludia cakali vonku v rade ale to je asi preto ze teraz sa to len otvorilo. Asi trochu pockam. No ja bezne ked som sla predtym do obchodu som si vzala niekolko veci do kabinky a odisla som s prazdnymi rukami. Na nete je toho vela a aj ked si konecne vyberiem tak mi to nesedi 😅

erikaa09
27. apr 2021

@anja27 u nich. Kupovala som dlhe roky kenwelo. Ale u nas taka obsluha ze dakujem pekne neochotne.
Tak sme šli raz tam a super . Hned pan že toto bude na vas vyzerat super a tak aj bolo. Nemal problem ked som skusala aj 20 nohavic a vybrala jedny

erikaa09
27. apr 2021

@anja27 ja mam ten problem že ak mi v pase sadne zase dlzka nie kratke, a zase neopak dlzka konecne dobra ale pas velky :( moj muz nechapal ze nohavice v gatr,h@m ,alebo inde mi nesedia ale pochopil

anja27
autor
27. apr 2021

@erikaa09 ved prave ze oed jedno sedi druhe nie. Ja mam napr aj mensi zadok cize tam mam tiez problem aby to vyzeralo normalne 😂 dakujem pozriem ci je aj u nas predajna

kubkovamama
27. apr 2021

@anja27 ahoj. Mne tiez nic nesedí 😁 Rifle vobec,ziadna značka bez ohladu na cenu.Ked tak panske velkost 27/28.To mas ako damske S/M.Vacsinou velmi pekne sedia na zadku a su rozne dĺžky.Len ja som športový typ,silne stehna,mensia rit,ziadne boky.Leginy za roky omylov a pokusov objednavam BasBleu.Super vyber aj kvalita,na S/M mi sedí velkost 3 alebo M.Oteplene mam az L,nie su az tak elastické ako nezateplene.

lasona
27. apr 2021

@anja27 ono teraz tie nohavice šijú také krátke...tiež mám s tým problém...lebo mi je zima na členky..legíny detto..ostatné mi chvalabohu sedí...akurát všetky nohavice ma hryzú...všetko škriabe...našla som značku Tommy Hilfiger..jedine tie sú ok, i keď sú drahé..čo už, kúpila som pár a iba tie nosím...HM, new Yorker...proste pol hodinu mám na sebe a musím dať dole😔😔a tiež za je vypytaju cez 50 eur...

anja27
autor
27. apr 2021

@lasona ved prave tie veci mne nepridu najlacnejsie a pritom kvalita otras. Ja som si napr takto kupila tricko obycajne za 18eur co nie je malo za fakt obyc tricko a hryzie pusta farbu. Takze je toho vela a malokedy clovek na dobre natrafi

anja27
autor
27. apr 2021

@kubkovamama vsak prave ze kazda mame inu postavu preto nechapem ze take tesne vsetko siju. To sa nema sancu nijako prisposobit. Ja som si leginy jedny jedine dobre kupila v decathlone co boli aj dlhe super ale zase nevydrzali moc dlho. Po dvoch rokoch uz su obnosene a stali 20eur. Tiez nie malo na leginy

simsalabim
27. apr 2021

@anja27 s riflami ma ja taku skusenost, ze mi sedia od 2 vyrobcov (sirka, dlzka, pas) a tie potom kupujem stale. Pred tym som mala problem kupit dobre padnuce rifle, ale od kedy som zistila, ktory vyrobca "sije na mna" , kupujem vylucne tam. Ostatne oblecenie mam od vselikadial, ale rifle su taky specificky pripad. Napr. v H+M som raz davno vyskusala asi 20 roznych a ani jedny...

1aduliatko1
27. apr 2021

mám výšku ako ty...169-170 cm a rifle nosím z Orsay, objednávam si v.38 a sedia

anja27
autor
27. apr 2021

Dakujem za rady. Uz si nebudem taketo veci objednavat radsej v obchode. Napadlo mi este minuly rok co som si objednavala taku supravu kratasky a top sportovy. Prislo mi s oznacenim l/xl a vrch mi sedi ale tie kratasy su tak na xs/s vhodne 😁 fakt nechapem kto to oznacuje

1aduliatko1
27. apr 2021

@anja27 fakt najlepšie poskúšať v obchode, každý obchod - značka má iné rozmery ☹

danina09
27. apr 2021

mne velakrat veci sedia skor z mensich obchodov, ako z velkych, mam problem si najst nieco v newyorkeri alebo v nejakych takychto obchodoch, tam som zakazdym nervna 🙂

karmen118
27. apr 2021

@anja27 mne napríklad sedia najlepšie veci z Takka. Tiež sa obliekam podobne ako ty, hlavne aby som sa cítila pohodlne. Ale kedže nemajú online obchod na SR, tak to je dosť nanič. Ja som sa ani neodvážila objednať cez eshopy na seba nič, kým mali zavreté. Lebo by som dopadla rovnako, všetko by som musela vracať. Ako otvorili sme tam boli hneď toho 19stho, bolo málo ľudí, tak som si dokúpila tričká aj muž, primárne sme malej dokupovali, lebo nastúpila do škôlky konečne, tak aby mala viac vecí na striedačku. Po ďalšej výplate ideme znova, potrebujeme si ešte nejaké oblečenie podokupovať. Veľa oblečenia sa šije v Číne a pod. oni sú celkovo útlejší a ak nezoberú do úvahy miery priemerných ľudí tu u nás, tak to potom tak vyzerá. A pomaly každý výrobca má aj svoje číslovanie a veľkostné tabuľky, to tiež spraví svoje 🙈

anja27
autor
27. apr 2021

@karmen118 ja tiez chodievam do takka obcas ale rifle si tam uz nekupim lebo mi pridu strasne nekvalitne co som mala jedny po roku a pol aj ked staleho nosenia ale uz boli derave a vysuchane. To je asi aj o stasti natrafit na dobru vec. Ja mam napr par triciek v ktorych sa citim fakt dobre a tie potom nosim dokola furt. Co sa mne vzdy pjodarilo kupit cez eshop ze mi to sadlo boli saty a obuv tiez. Saty som si kupovala dokonca aj ako svedok na svadbu aj na ples a sadli mi paradne. Sranda 😁

lorin29
27. apr 2021

@anja27 mne zatiaľ sedeli všetky legíny z myproteinu ☺️☺️ skus mrknut

karmen118
27. apr 2021

@anja27 majú viac druhov riflí aj sa mi zdá, že od rôznych výrobcov, ja som kúpila posledne v Takku také drahšie už ich mám asi aj 2 roky a pol a až teraz začína byť vidieť trochu opotrebenie. Treba vyberať aj tam. Topánky si musím skúšať mám širokú nohu a šaty nenosím skoro vôbec, takže som našťastie zatiaľ nepotrebovala riešiť ich kúpu.

liusa82
27. apr 2021

No ja mám 157,158 cm a tiež mi nikdy nič nesadne myslím na dlžku málokedy.Ako chudá som mám 42 kg ale všetko musím skracovať.Ja tak závidím babám čo majú aspoň 165 cm premňa akurát výška.Ale aspoň že mi sadnú šaty,triká a bluzky S ká.To sa nebojím objednať ani z netu.

anja27
autor
27. apr 2021

@lorin29 tie som uz obzerala tak niekedy skusim dakujem

anja27
autor
27. apr 2021

@liusa82 kazdy ma problem asi ale s niecim inym 😁 napr kamaratka ta ma na pohlad idealnu postavu. Chuducka aj rici aj cici a tiez sa mi raz stazovala ze nohavice jej nesedia pebo zase na bruchu su ijej moc volne a na riti potom ked si kupi mensie tak uzke. Tak tak 🙂 najlepsie by bolo sit si doma alebo chodot v teplakoch haha

liusa82
27. apr 2021

@anja27 No veru ja som aj raz mala taký nápad že si nakreslím teda navrhnem oblečenie doma a dám krajčírke ušiť podla môjho nákresu ale neviem či by ma nevyhodila že mi hrabe😀 lebo ja šiť neviem a pochybujem že by som sa také niečo náročnejšie naučila.By mi povedala nech si idem za návrhárom🙂