Privolanie stretnutia

22. okt 2022

privolali ste si už niekedy niekoho tým, že ste si na neho spomenuli hoci ste ho dlhé roky nevideli a napríklad ani nebolo pravdepodobné ho bežne stretnúť? napríklad býva v úplne inom meste?

oliolijanka
22. okt 2022

Starsi ucitel anglictiny(ca.60-70r) bol odniekial z afriky a popri anglictine nam rozpraval aj kadejake zivotne mudrosti. Veril v nadprirodzeno, v prirodu, bol proste z inej kultury.

Napriklad povedal, ze ked clovek chodi kazdy den rovnakou cestou do prace, tak niekedy by mal clovek neplanovane odbocit, alebo ist inou ulicou, aj ked cesta bude dlhsia. Ze sa stane zazrak. Ze uvidime nove veci, stretneme inych ludi. Pocitime ine vone...
Raz som si vykracovala do roboty a spomenula som si na tu radu mojho anglictinara. Odbocila som neplanovane do inej ulice ako obvykle a tam som sa zrazila s mojim starsim anglictinarom.😀

lulaby1982
22. okt 2022

Múdrosť hovorí,že myšlienky majú veľkú moc. Áno je to možné, existuje niečo medzi nebom a zemou.A keď ste veľmi prepojení ,tak dokonca je tam aj telepatia. Len málo takéto veci využívame a skôr sme zameraný na racio. Ale mozog funguje ako PC alebo rádio na vlnách ,prenáša signál My ani netušíme ako to funguje .

Ja som si tak napríklad vybrusila mozog ,že som vedela na čo ľudia myslia,nie všetky myšlienky som čítala ,ale fragmenty a potom som to dala do éteru a potom ľudia na to reagovali .. Alebo som vedela čo stane v krátkej dobe, napríklad čomu sa venovať reportáž, mesto, téma , nejaká udalosť, kt. pesnička pôjde v rádiu , v novinách čo bude aká téma mikrobuducnosti,napadla ma myšlienka a už to prišlo. Aj dnes to mám tak, občas viem čo sa stane, nie som Nostradamus ,ale nejaké útržky mi prídu,neviem s tým tak pracovať. Prosto asi kolektívne nevedomie či čo.
My veriaci to máme tak ,že naozaj kým nemáte niečo doriešené s niekým ,tak že to poriesite.Dufam,že to nie je karma ,lebo za to dostanem ako krestan trest, lebo duša človeka nikdy podľa kresťanstva neinkarnuje.

deti95060810
22. okt 2022

@lulaby1982 viem o čom hovoríš...mám to veľmi podobné.

loyda
22. okt 2022

@oliolijanka inak toto...to som počula aj ja...a raz som šla ráno do práce a ako som vyšla z bytovky, ťahalo ma to druhou, dlhšou cestou. Bolo to po zime, konečne také teplé ráno, tak si vravím, prejdem sa....a cestou som bola svedkom nehody - bicyklista neudržal rovnováhu a padol hlavou na obrubník. Široko-ďaleko nešiel nikto, dokonca ani auto po ceste dobrých 10 minút. Takže som zistila dôvod, prečo má tam ťahalo a som rada, že som sa osudu nevzoprela.
@autorka áno, na môjho priateľa, kým sme teda ešte neboli pár, ani sme sa nepoznali, len sme sa stretávali náhodne v meste, časom sme sa začali zdravit a vtedy som na neho myslela pochopiteľne dosť často. A veľakrát sa stalo, že som o ňom hovorila kolegyni, vzápätí prišla k oknu a on prešiel autom okolo...alebo som bola na ceste domov a prešla mnou myšlienka "Ktovie, čo asi robí..." A tadaaa, kráčal oproti...keď sme sa dali dokopy, priznal, že aj on na mňa intenzívne myslel a tým pádom sme sa zhodli, že možno nevedome sme vyhľadávali situácie, kedy a kde by sme sa mohli náhodne stretnut.

autor
22. okt 2022

mam totiz niekoho koho som nevidela od puberty. tudiz asi aj 25 rokov. boli sme kamosi. nie uplne ze best pretoze bol z ineho mesta ale kamosili sme sa dobre uplne od babatiek. ja si vobec nepamatam ako a preco to skoncilo. sem tam som si spomenula ale fakt nic zasadne. teraz mi to prislo na rozum a uplne neodbytne ho mam v hlave. neviem sa tej myslienky zbavit. ide mi to na nervy. chcela by som ho stretnut vediet ako sa ma. utrzkom o nom co to viem ale osoba ktora ho poznala mi uz kontakt dat nemoze. pozerala som aj siete ale ako keby ten clovek ani neexistoval. obaja mame rodiny. deti v rovnakom veku ale nikdy mi nenapadlo v minulosti ze by som ho mala stretnut alebo kontaktovat az teraz. nie je za tym nic postranne. ja mam dobre fungujuci vztah aj rodinu. ale ani to nemam ako vyriesit kedze kontakt nemam. teda mozno by sa ziskat dal ale takou zlozitou a osemetnou cestou, ze si nie som ista ci by som mala. to sa mi prilis nezda. ja neviem co to ma byt. este sa mi nic take neodbytne nestalo. stretnut ho nazivo moc nevidim ako realne kedze by som ho uz asi ani nespoznala. max keby bol s tym dietatom. to som videla.
nech robim hocico je to ako ked niekto klope neodbytne na dvere a vy sa to snazite nepocut ale nepomaha to. tolke roky nic a teraz toto bez zjavnej priciny.

oliolijanka
22. okt 2022

A este mam prihodu z minuleho tyzdna!!😀
Rozpravali sme sa pocas prestavky v robote s kolegami. Najprv o hubarceni, potom o medvedoch a ja som zacala o pavukoch. Ze som sa kedysi velmi bala pavukov, ale odkedy sme boli na ceste okolo sveta, ze som si uz na nich zvykla, lebo ze aj cierna vdova vedla mna sedela, ked som bola na wc, aj s tarantulou som bojovala...a tu zrazu kolega oproti mne vyplestil oci, zhikol, dievcata zacali jacat a ukazovali smerom za mna. 20 cm odo mna vyslo spoza skrinky velikanske cierne chlpate pavucisko, taky dost dobre vyrasteny exemplar😀

Ale chapem autorka, co ty myslis, je nieco ine. Ved skus ho este najst v telefonnom zozname, alebo na katastri a spytaj sa ho, ako sa ma. Ale ked mate obaja rodiny, mozno ze ta pokusa nejake certisko a nemala by si ho pocuvat😊

autor
22. okt 2022

@oliolijanka nenasla som ho ani v tel. zozname. nemyslim si ze by sa o mna pokusalo certisko. takto to nemyslim. medzi nami nikdy nic nebolo tohoto typu. ja mam doma vsetko co potrebujem o to nejde. urcite nie.

patka06
22. okt 2022

Skús na FB skupinu Hľadám stratené kontakty. Už sa tam našlo veľa ľudí alebo aspoň informácie o nich

lintu
22. okt 2022

Niekedy je lepšie nemôcť sa s niekým spojiť. Stretnutia po rokoch prinášajú totiž aj sklamania. Raz tu jedna kočka písala, ako sa snažila obnoviť kontakt s kedysi naj kamošom a on ju odbil v zmysle, že čo chce. Možno pre toto sa ani tebe nedarí v hľadaní.

autor
22. okt 2022

@lintu je to mozne. ja na to tlacit nechcem. preto pisem ze tou osemetnou cestou kontakt ziskavat nechcem. je tu jedna moznost ale to sa mi zda uz tlacenie na pilu. beriem to tak ze ak by to malo byt stane sa to samo. hoci ta neodbytna myslienka mi trochu narusila pokoj. pretoze moj siesty zmysel zvacsa funguje tak ze sa mi vynaraju myslienky na ludi ked sa nieco deje. zatial sa mi to vzdy stalo. aj kamoske som napisala po dlhych rokoch a zrovna bola v blbej faze zivota. alebo ked sa len tak z prdele opytam na niekoho znameho z nicoho nic po rokoch vzdy sa prave vtedy nieco deje. preto ma to tak mata. je to u mna prakticky praidlo. akoze ja som tiez v podstate tazko dohladatelny clovek. mozno aj nedohladatelny lebo sa mi este aj meno vydajom zmenilo

autor
22. okt 2022

@oliolijanka inak na pavukov u mna toto funguje absolutne spolahlivo. ze si spomeniem a v tej chvili sa niekde objavi nie len jeden ale hned traja. u nas chodia zasadne po troch. vzdy ked sa obavi jeden hned v zapati su tu dalsi dvaja.

elenajezova
23. okt 2022

U mňa to celkom funguje. Ale len v práci...😀😀😀

loyda
23. okt 2022

Ja by som skúsila ten kontakt vydolovať a ozvať sa. Lebo ja zase verím na tieto veci, že neobjavuje sa ti v myšlienkach len tak.

autor
23. okt 2022

@loyda ved toto ma stale mata. pretoze ta myslienka tu je uplne z cista jasna a je brutalne neodbytna ale zas ja nie som prilis taky aktivne kontaktny clovek. nezvyknem dolovat kontakty a ozyvat sa ludom. skor to byva naopak ze ludia si najdu mna a ozyvaju sa. tak stale premyslam ze ak by niekto odomna chcel - vesmir/boh .... nejaka vyssia instancia aby sme sa stretli tak by to asi zariadili ci? inak ja vlastne ani neviem ako teraz presne vyzera. neviem ci by som ho spoznala na ulici. keby bol s tym svojim dietatom tak ano pretoze to je jeho 100% vernou kopiou ked on bol maly.
som z toho zmatena.
naozaj nech sa mi v zivote v myslienkach ktokolvek objavil vzdy to doteraz malo dovod. niekedy to boli pre mna uplne neznami ludia trebars kamoska mojej tety o ktorej sem tam rozpravala .a ja som si na nu z cista jasna spomenula po 30 rokoch co som o nej naposledy pocula. povedala som to tej mojej tete ona jej zavolala a zistila ze je vazne chora a do tyzdna umrela.
ale zas aj verim ze co nam je sudene to sa stane a nejako to k nam pride ale niekedy mam taku ludsku neodbytnu tuzbu veciam pomahat a to je vacsinou na prd 😀

loyda
23. okt 2022

Ja súhlasím so všetkým, čo si napísala, ale keď si písala, že aj ty si nedohladatelna + zmena priezviska. Možno ťa hľadá on. Možno si len spomenul a chce vedieť ako sa ti darí, nemusí tam byť nič iné. Ale môže to byť nakopnutie smerom k tebe....🙂 Každopádne, teraz už u teba pôsobí aj zvedavosť a je priamo úmerná tým myšlienkam. Čiže čím viac sa budeš nad tým zamýšľať, tým viac ta bude matat🙂

svetlonos
23. okt 2022

Ahoj,
ja som to takto robievala s dvoma kolegami. Jeden bol velmi mily a vzdy mi zlepsil naladu len ked presiel okolo a usmial sa. Mala som pocit, ze ho poznam uz milion rokov 🙂 i ked som ho spoznala vo firme. Bol z ineho oddelenia a v podstate sme sa ani nebavili najskor. A az tak casto sa on neprechadzal. Mali sme flexi pracovny cas, takze kazdy koncil inokedy. Potom ma napadlo, ze by ma mohol zviest domov 😁 A ozaj o 2 minuty pristavil auto, ani som ho nevidela vychsdzat. Obaja sme boli zadani a nebolo to o laske ako takej. Len sme sa na pritahovali ale tak cisto 🙂. S inym kamosom to iste .

autor
24. okt 2022

@oliolijanka ten tvoj pribeh s ucitelom je naozaj perfektny. uplne mi to vycarilo usmev na tvari.

autor
24. okt 2022

@loyda ved toto ze sa to uz preklopilo do zvedavosti. no naozaj neviem. necham to asi na osud. mozno sa pri nejakej prilezitosti este stretneme hoci to prilis realne nevidim.

@svetlonos ja som si ho takto totiz vzdy privolala ked sme boli mensi. ako som pisala bol z ineho mesta. chodieval k nam s otcom alebo cez prazdniny k babke. niekedy sme sa dlho nevideli a ked som si na neho vtedy spomenula bud este v ten den alebo na druhy sa objavil pamatam si to ako dnes. uplne doslova ako na zavolanie a nie raz. preto mi aj teraz napadlo ze mozno by sa to stalo aj teraz ale predsa len uz je to tolke roky. zaujimave kolke roky som si na neho nespomenula. hoci sem tam nejaka infoska sa mi o nom dostala ale nejako to mnou preslo a nic. teraz ani infoska ani nic len z cista jasna sa mi dostal do hlavy bezdovodne. tiez za tym nic nehladam. mam stabilny a dobry vztah. a myslim si ze aj on. nechcem nic kazit ani narusat. ale to viem ja. ktovie ako by to pochopila druha strana. aj preto sa trochu bojim ist do toho nejako nasilu. nechcem robit problemy.

oliolijanka
24. okt 2022

Autorka: To som rada, ze mal aspon niekto dnes usmev na tvari. Ja som mala mizerny den😊

megan6
24. okt 2022

Áno, pravidelne . Aj si dávam pozor už na koho si spomeniem ;)

autor
24. okt 2022

@oliolijanka to ma teda mrzi. tak snad vecer alebo zajtrajsok bude lepsi (mozno sa stane zazrak 🙂 ) ale fakt to bol taky mily pribeh ako som uz davno nepocula.

@megan6 len keby sa to niekedy dalo ovplyvnit ze?