Priveľa nakupujem, no snažím sa o minimalizmus

sima338
14. feb 2021

Ahojte baby,

zaujíma sa niektorá z vás o minimalizmus v živote? Tým nemyslím nič extrémné v zmysle, že si nič nekúpite a máte poloprázdny byt či dom, ale skôr myslím minimalizovanie nákupov oblečenia, kozmetiky, make upu, doplnkov a rôznych ďalších vecí, ktoré človek vo veľa prípadoch ani nepotrebuje.

Ja si na sebe všímam, že veľa nakupujem, častokrát i to, čo rozhodne nepotrebujem, ale uvedomím si to až spätne a potom si vravím, že mi to vôbec nebolo treba.
Snažím sa to zlepšovať, tak ma zaujíma, či máte nejaké doré tipy na minimalistickejší život.

Ďakujem.

marcellka32
14. feb 2021

Skupina minimalizmus

sima338
autor
14. feb 2021

@marcellka32 Vďaka. 🙂

dominikac321
14. feb 2021

@sima338 youtube a tinanate alebo svetpodlelu obe to tam riesia 🙂

katus226
14. feb 2021

jeej vdaka za temu, idem aj ja pozriet tu skupinu 🙂

hederamonstera
14. feb 2021

Ahoj, ja tak zijem (az teda na knihy 🙂) ale nerozumiem ake tipy by ta zaujimali. Lebo ked vies, co sposobuje nadbytok, tak vies preco chces zacat s minimalizmom. Je super dokument na netflixe, potom aj knihy v slovencine, ted prednasky atd.

gladys_07
14. feb 2021

@hederamonstera ako sa vola ten dokument prosim?

hederamonstera
14. feb 2021

@gladys_07 The Minimalist - less is now

evaachesa
14. feb 2021

@sima338 áno odkedy máme syna a som na materskej, viac som si vstúpila do svedomia 😀 teraz počas materskej som konečne vytriedila šatník čo som za dlhé roky nazbierala a veľa vecí som na sebe nemala ani raz (väčšinou kúpené v super zľave ... No nekúp to🤦). Veľa vecí som už popredala túto v bazáriku .. mám z toho super pocit 🙂 tie veci na predaj mám v 2 vreciach, ďalšie 3 obrovské som darovala na charitu. Zrazu mám prehľad vo veciach a hlavne poriadok a absolútne nemám potrebu nič nové dokupovať. Synovi kupujem väčšinu vecí cez bazárik. Poväčšinou krásne a nové alebo minimálne nosené veci za zlomok ceny. Je to ekonomické, ale hlavne ekologické že neprodukujem nový odpad 🙂 tiež sa inšpirujem v skupine Minimalizmus.

judar
14. feb 2021

Ja posledne roky moc ani nenakupujem, nejak som si uvedomila ze v tom nevidim zmysel mat plnu skrinku kozmetiky alebo skrinu handier, ktore este doteraz nachadzam a nestacim davat prec cez bazare..a to ma hlavne zamrzi ked som ponakupovala tolkoo veciii ze akee pekne - a doteraz este aj visacka na nich a "wau" efekt vyprsal

asia83
14. feb 2021

@evaachesa Presne aj ja tak. Mňa inšpirovala švagriná, keď som videla jej šatník. Akoby sa sťahovala, takmer prázdny. Ja som mala neskutočne veľa oblečenia, po lete som si uvedomila, aha, ani toto som na sebe nemala oblečené, a to som každý deň mala iné oblečenie na sebe. Jednoducho nebolo toľko dní leta, koľko som ja mala oblečenia. Strašne veľa som vytriedila ľuďom, čo to potrebujú, to novšie či nové tiež predávam tu, no preto, aby to niekto ešte ponosil a využil. Nech sme ekologickí. Podstata je tá, že je lepšie mať menej vecí a mať v nich prehľad, než zbytočné hromady oblečenia. Navyše, mám univerzálne veci, v minulosti som mala napríklad jedno tričko, ktoré sa hodilo iba s jednou sukňou. 🤦‍♀️ Ach. No škôda, že som na to neprišla skôr. Lepšie však vôbec ako nikdy. 🤷‍♀️

asia83
14. feb 2021

@judar Presne. Ja rovnako. 👍🏻

matkav21
14. feb 2021

@sima338 ahoj, zaujimam sa o minimalizmus cim dalej tym viav. Ja som sice ten typ cloveka, co stale nieco triedi, takze nejake haldy veci nehrozia, no v poslednom case sa obraciam k tomu, aby som si domov nosila veci, ktore naozaj potrebujem alebo mi spravia naozaj radost nielen na maly okamzik. Ak kupujem nieco nove hladam kvalitnejsie veci, ktore dlhsie vydrzia a samozrejme take, co vynosim/vyuzijem co najviac. Tip pre teba...uz pred nakupom sa treba zamyslat nad tym ci danu vec naozaj potrebujes a ci napriklad oblecenie mas realne s cim vynosit.

aundrea
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
26ka
2. aug 2021

ja som mala rada Andreu Richardson, ona mala taký správny balance podľa mňa v tomto (ani veľa ani málo) www.minimalistka.sk ale už dlhšie sa odmlčala

blondinera
2. júl 2023

@marcellka32 vieš ma tam pls pridať?-neviem to nájsť dakujem