Ahojte mamicky,
stala sa mi (nie prvýkrát) taká vec:isla som s malým na postu,pri vchode stála pani s krabicou a dajakými papierami v ruke,a opýtala sa,ci prispejem na detskú onkologiu? povedala som,ze iste,ak sa mi preukáze platnými papierami,ze oprávnene tie peniaze zbiera. daco si podudrala pod nos a my sme isli dalej. mám sa cítit nepríjemne,ze som jej nedala peniaze? ked ja naozaj neviem,komu dat a kto je podvodník? prispievam na narcisy,modré gombíky,posielam aj sms,ale to poulicné zbieranie sa mi nevidí.preco postarsia pani výzorom polocigánky zbiera pred postou peniaze pre onkologiu? a dalsia vec,v ten den mi vecer malý ochorel,bol ako divý a zacal soplit,kaslat. neboli sme chorí vyse roka.co ked nás tá babizna prekliala?ale iste,moze to byt aj náhoda.....
@zuzanocka11 vobec sa nemusis citit trapne. Vacsina prave takychto vyberacov su podvodnici. Detske onkologie sa dokonca od toho distancuju. Kde naozaj koncia tie peniaze nikto netusi...Ja takisto neprispievam... Ak by to bolo seriozne, tak sa ti preukaze platnymi papiermi..
@zuzanocka11 ahoj, naozaj sa nemaš čoho báť, je to len zhoda náhod, že malý ti ochorel práve vtedy, keď si ju stretla, teraz je ževraj na slovensku veľa chorých detí, asi ta zmena počasia...Ja som tiež vždy prispievala keď som bola na slovensku. Najviac som ich stretávala ked som bola v poslednom štádiu tehotenstva, to som behom hodiny stretla asi 4 na pešej zone a hned som bola lahšia o 200 korun (vtedy ešte koruny boli) ale mala som dobrý pocit, ale tiež mi hned ukazovali papiere...
Ja som napríklad dnes bola po dlhej dobe na pokeci a hned ti mi došla správa od jednej baby mladej, či jej neviem poradiť s internet bankingom, ja ťava blba že možem a hned dalsia správa bola, že vyberá peniaze pre svojho chorého bratčeka, tak som sa jej spýtala, odkial vie ona, či ja mám peniaze a odpoved bola :"však žiješ v zahraničí, musíš mať" týmto celá debata skončila. Ludia skušaju z každej strany, ja mám každý druhý týždeň mail od nejakehých opustených deti z afriky, thajska a nevim z kade....
Tak to asi hodím za hlavu,a nebudem sa nad tým trápit. len som sa chcela uistit,ze aj vám sa to stáva a riesite to rovnako.Dakujem 🙂
ahoj. netreba im prispievat. u nas stoja stale pred bankou. ja som sa raz opytala ze pre ktoru onkologiu vyberaju peniaze, a ona na to ze pre tu v bardejove. tak sa jej pytam ze odkedy je v bardejove detska onkologia ( aspon si mohla zistit kde su, ak sa skryvala za chore deti ), tak zacala na mna kricat ze ci ja viem ako su tie deti chore, a ako potrebuju peniaze. zhodou okolnosti viem, lezala som tam s dcerou. ☹ .
preto im nedavajte ziadne peniaze, radsej dajte priamo na oddelenie ako poulicnym vyberacom.
@zuzanocka11 u nas stoja kazdy den pred postou a pytaju peniaze na detsku onkologiu. Kedze sedim hned vedla posty a kazdy den prejdem aj 3 x okolo (vzdy si pytaju) este som im nedala ani cent a ani nemienim. Prispievam z dani, posielam DMSky, a ak mam potrebu pomoct je jednoduche najst cislo uctu a oficialne na ucet poslat peniaze. Na ulici nemam istotu komu vslatne peniaze davam a hlavne kde tie peniaze skoncia.
@smarti ciganov posielam niekam. Vcera u nas v meste na parkovisku, ciganka: Panicka, aka ste stastna, zdrava ... A ja jej: Co to trepete, keby ste naozaj vedeli vestit, tak viete, ze uz treti tyzden sme vsetci chori, je mi zle, mam stres, nic nestiham ... Chodte niekam. Ciganka len blikala ockami, nezmohla sa na slovo.
detska onkologia nerobi taketo poulicne zbierky.... jedine liga proti rakovine robi narcisy... je to podvod a tie peniaze neprijdu tam kam maju... ja nedavam a ak ma oslovi tak sa tiez pytam pre ktore oddelenie je to a kto je tam primar a ci o tom vie...
take preukazy a potvrdenia co maju si vie vyrobit kazdy za par desiatok minut a vytlacit...
no pekne a ja som včera prispela...ale len 50 centami tak nech si ich tá stará krepa užije...
no veru aj u nas zvykli casto pred postou vyberat...ale ja uz takto neprispievam...
aaale...vo stvrtok som bola s malinkou na pre mna velmi dolezitom vysetreni...prisli tam cigosky z piestan zhodou okolnosti a tiez, ze ako budem stastna a zdrava a malinkej len vsetko dobre bude a ze 20 euro na sviecky v kostole mam dat....ludia tak ma v tej situacii zmagorili, ze 2 eura co som jedine nastastie mala v penazenke, som jej skutocne dala.... 😠
Neprispievam. V rodine som sa zoči voči stretla s onkologickým ochorením a nikto nám nepomohol, ani som nepobadala niečo viac v nemocnici, skôr naopak. Všetko sme si museli nosiť, na celom oddelení jeden starý televízor a pod. Neverím.
dievcata ja sem pripojim tento odkaz dufam ze mi to nevymazu .... Prispievanie do kasiciek pred postami a obchodami a pod. na detsku onkologiu s vynimkou dna narcisov je podvod
Ja prispievam len cez Dobrého anjela. Tam presne viem, komu peniažky idú. A ak ma niekto v meste otravuje aby som prispela tak im rovno poviem že prispievam cez Dobrého anjela a idem ďalej.
My každý mesiac prispievame na Dobrého Anjela, to viem, že je pomoc pre chorých na 100%. A to vždy poviem aj tým pouličným vyberačom (a neprispejem im), blbé slovo, ale kto sa má v tom vyznať, kto naozaj robí dobrú vec a kto sa len obohacuje.
Čo sa týka tej pani. Mne sa pred 1,5 rokom, keď som bola tehotná, stala zvláštna vec. Stretla som v meste cigánku, takú divnú, pýtala sa ma, koľko je hodín. Pozrela som na hodinku a povedala jej. Ona nato, že pani aké máte pekné ruky (mám normálne, ani nechty nelakujem, takže to fakt len chcela nadviazať debatu), dajte mi ruku, niečo vám poviem. A ja sprostá som jej dala. Videla, že som tehotná, tak začala, že určite vás v nasledujúcom roku postretne niečo krásne, možno porodíte, budete zdravá, šťastná.... Zdalo sa mi to čudné, lebo som zazrela aj okolo asi 3 cigánov, tak som sa snažila túto debatu ukončiť s tým, že ďakujem, ponáhľam sa. Ona na to, že niečo jej mám dať, aby sa všetko splnilo, lebo doteraz jej všetky predpovedce vyšli. Tak ma to nejak naštvalo a vytiahla som z vrecka balík žuvačiek, že jej dávam. Normálne sa rozhorčila, že ona nechce žuvačky, že chce peniaze. Ja jej na to, že veď ste niečo chceli, tak vám niečo dávam, ale peniaze v žiadnom prípade nie a odišla som. Ale pár dní mi to vŕtalo v hlave, či ma tiež tá ženská nejako neprekľaje alebo niečo podobné. Našťastie sa nič zlé nestalo a na túto príhodu som zabudla, až teraz v súvislosti s tvojou otázkou som si spomenula.