Príspevok pre politické strany

markusrasford
17. sep 2023

Aký máte názor že strana ktorá vo voľbách dosiahne hranicu 3 percent a viac dostáva od štátu nenormálne peniaze. Je to podľa volebného úspechu. Okrem toho poslanci majú príspevok na svojich asistentov a plus príspevok na kanceláriu. Veď v tomto štáte na chod politických strán vynalozime neskutočne milióny.

bloger
17. sep 2023

@markusrasford Na také sa nájdu peniaze. Sila.

deti95060810
17. sep 2023

niekto to stanovil, odsúhlasil a hlavne nie je to novinka... 😉
staré známe - peňazí je dosť, len sú na zlom mieste resp. v nesprávnych rukách....😉

markusrasford
autor
17. sep 2023

@deti95060810 ja som nikde nepísal že to je novinka. Áno je to tu 30 rokov a každé voľby ale o tomto politici nehovoria. Tie kancelárie sú väčšinou prázdne nikto v nich neuraduje. Asistenti sú ako sú. Politická strana je vlastne súkromná s.r.o a prečo ich my musíme podporovať?

domiklik
17. sep 2023

@markusrasford založ stranu, kandiduj a zmeň to... fandím ti

maranta_leuconeura
17. sep 2023

Nuz nazor mam na to taky, ze to potom vyuzivaju ludia s velkym egom, ktory si pozakladaju svoje miniaturne strany na ktore im kazdy 💩 a len dufaju, ze budu mat nad 3%. Preto sa pred volbami nezvdaju ani modri ani demokrati ani aliancia atd. Vidina zisku ich do toho odradza.

Ja by som nedotovala nikoho, ale aj by som uplne zmenila system volieb (volit ludi, nie strany). Co je samozrejme nepriechodne nerozdavat spolocne peniaze 😀 takze kompromis-dat len tym, co sa dostali do parlamentu a len na to dane obdobie.

simona20201309
17. sep 2023

@markusrasford áno. A my sa potom skladajme na lieky pre umierajuce deti!!!

ciernysokol
17. sep 2023

@markusrasford lebo s tym potichu suhlasime.takychto nezmyslov je v nasom state plno.a ludom je to jedno.tesi ma,ze si to vsimas a vadi ti to,snad sa casom popridavame aj ostatni a nastanu zmeny.

sara07
17. sep 2023

nemali by vôbec dostavat žiadne peniaze strany nad 3% kasa je prádzna len všetko sa dviha ale na toto sú ???
a tiež by som zrušila alebo radikalne znížila aj pre tie strany čo sa dostanu do parlamentu, ak chcu robit politiku nech si nájdu sponzorov alebo riešia členské
všade chýbajú prachy ale na politikov a cirkev idu miliony

hortenziaj
17. sep 2023

@sara07 presne toto ma tiež rozčuľuje. Cirkev peniaze dostáva a ešte budú robiť kadejaké zbierky na seba a politici, kokso toľké peniaze dostanú tiež a za hovno. Oboje by som zrušila financovanie