Dobry den potrebovala by som poradit dala som si ziadost na upsvar o prispevok zalozenia zivnosti chcem podnikat v oblasti nechtoveho designu 🙂 Nema niekto skusenost s živnostenskym opisom / zamerom ktory mam predlozit na upsvar alebo kde by som si ho mohla dat vihotovit? Dakujem Vsetkym 😉
@romanelka2 Toto mi napísala: "potrebuje hlavne 6-mesačnú prax v obore dokladovať to na živnostenskom a do týždna by jej mali dať živnosť, potom musí ísť na hygienu-tí budú chcieť prevádzkový poriadok vypracovať, musí si kúpiť sterilizátor a prídú jej na kontrolu pred otvorením jej to musia všetko schváliť a potom musí ísť ešte na danový prihlásiť-zaregistrovať pokladnu a samozrejme s kopiou živnostenského na zdravotnú poisťovnu to je tak v skratke asi všetko...."
tak ak pomohlo, som rada 🙂
toto zatiaľ a ešte sa spýtam na ten opis 🙂
romanelka2 najprv si musíš vybaviť príspevok na úrade a až potom živnostenský list.
ja by som sa išla najprv spýtať na úrad práce. Tam ťa o tom budú informovať najlepšie, ak chceš teda získať príspevok na podnikanie.
Myslím, že úrady organizujú kurz na začatie podnikania, kde sa záujemci dozvedia nejaké tie dôležité veci čo sa týka papierovačiek. Vypracujú tam s tebou aj podnikateľský plán, s ktorým môžeš ísť na úrad práce.
V minulosti sa dávali tým, ktorí nechceli ísť na kurz osnovy, podľa ktorých si podnikateľský plán dokázali zhotoviť aj sami, ale ten kurz sa odporúčal. Ale vzhľadom na to, že na Slovensku sa zákony menia skoro každého pol roka, už to nemusí platiť 🙂
@sonatt Dakujem vam vsetkym ja som na urade prace a budeme mat ten podnikatelsky kurz budu mi volat a mam si napisat uz ten opis/ zamer plan..... a to sama neporadili mi zato a v ba to robia a stoji to 94eur 😒 ale nie som si ista ci to je ono takze este niekde popozeram na nete 🙂
Mám kamarátku, ktorá si pred rokom otvorila presne živnosť s nechtíkami, tak sa jej opýtam 🙂