Mala som kamarátku s ktorou som sa kamarátila 6 rokov, od svojich 13. Stále som jej povedala všetko. Svoje najväčšie tajomstvá. Proste všetko, lebo som jej verila a mala som ju fakt veľmi rada. :( Stále som sa jej zastávala, dávala som jej darčeky, chodili sme spolu na výlety, ale okrem nej som mala aj pár ďalších kamarátov s ktorými som nebola až tak často, ako s ňou, ale tiež som ich proste mala rada a nechcela som o nich prísť.
Ona im natárala o mne úplne hovadiny a vyzradila im aj všetky moje tajomstvá. Natárala im to, že som na nich nadávala a ohovárala ich, čo proste nie je pravda. Keď som s nimi bola včera vonku, tak doslova do mňa po celý čas išli a veľmi sme sa pohádali. Darmo som im vysvetľovala, že tie veci, čo vravela nie sú pravda, ale neveria mi. Ja zase neviem uveriť tomu, že ona mi reálne toto urobila a takto veľmi ma sklamala. Preplakala som úplne celú noc a veľmi ma to trápi. Prišla som o všetkých svojich kamarátov a už sa aj bojím ísť po prázdninách do školy, lebo všetci chodíme do tej istej .. 😭 Viem, som ako decko, keď tu takto vypisujem a asi to nič nevyrieši, ale cítim sa fakt otrasne..
Takáto falošná kamarátka v 13 rokoch - to je tá najlepšia príprava do života. Kamaráti budú, nájdeš si nových a omnoho lepších a navyše budeš už vedieť, že existujú aj takýto falošní ľudia a keď ich stretneš, tak ich odhalíš /to ešte veľa takých ľudí v živote stretneš, je ich plno/ už sa budeš mať pred nimi na pozore.
@evabb35 Od 13-tich rokov sme sa kamarátili, už máme 19.
presne, mas poucenie do zivota, takmer kazdy si niecim podobnym prejde. kazdy sa uz v niekom sklamal. kamosov si najdes novych, ak sa ich postoj k tebe nezmeni, este si mladucka
Prídu iní lepší kamaráti..skutočný kamarát len tak neuverí hocicomu.
Pozri, o zradkynu viac nezakopni a ti ostatni mozno casom zistia ze tamta si len vymyslala. A ktovie co bude do sept.
@euka210 No áno, kto vie, že čo bude, ale ja mám proste strach po tom včerajšku. Naozaj mi nie je príjemné, keď niekto po mne kričia a nadávajú mi za niečo, čo som nikdy na nich nepovedala... Možno, že jej budú veriť aj naďalej. Ja proste neviem pochopiť, že prečo toto urobila. Možno žiarlila a chcela ich pre seba, naozaj neviem.
vies co, su taki ludia co taketo veci poza chrbat robia...aj dospeli. Ani ja takychto ludi nechapem, ich konanie, ide to proti mojmu vnutornemu nastaveniu, ale su taki ludia, asi najskor zavidela...myslia len na seba a na druhych nie.
Ste mladi, emocie robia svoje, postupne opadnu a pride aj rozum na rad.
@euka210 No dúfam, že bude všetko dobré do septembra..
Ahoj, ja som mala za 8 rokov na ZŠ asi päť kamarátok. Rok a pol som bola šikanovaná. Každá jedna z nich má zradila podobným spôsobom. Trápi ma to, pretože nikto so mnou nechce sedieť, nikto so mnou nechce byť na sústredení, lyžiarskom na izbe, keď sa volia družstvá vždy ostanem posledná - nie preto že neviem hrať, ale preto že som to ja.
Každý dospelí mi tvrdí, že je to pre mňa úžasná skúška do budúcnosti. Pomaly im začínam veriť - pretože posledná zrada bolela o niečo menej ako tie predošlé. Viem lepšie odhadnúť ľudí. Nepripúšťam si to tak veľmi, ako na začiatku.
Asi som ti nepomohla, ale ... Všetko sa to dá zvládnuť 😊
@cookiecook Šikanovaná som bola aj ja počas celej základnej... Preto mám strach, že budú takí aj oni 😔 Ja ich mam rada. Chcela by som, aby mi verili. Ani jeden z nich mi neodpisuje a úplne ma ignorujú od včera..
V prvom rade keby boli taki dobri kamarati, hladaju kde je pravda a neuveria len jednej osobe, konfronruju aj druhu Tvojej " kamaratke" sa podarilo urobit z teba teraz čiernu ovcu, možes sa jej poďakovať..asi žiarli na teba, kazdy sme stretli takeho človeka.I keby ste sa dali zas do kopy, uz jej nehovor svoje tajomstva.Človek čo zradil raz urobi to i druhy krat..Davaj si pozor, aby si sa nestala terčom šikany.A načo si plakala celu noc prosim ťa? Ty maš 19rokov ideš maturovat alebo na VŠ a kvôli tomuto rumazgaš? A ked ti chalan da kopačky alebo sa ti nebude sex pačit, tiež budeš rumazgať? Vzchop sa zdover sa mame, mysli na to, že pravda vyjde vždy najavo, i ked nie hneď.A ako si sa ty popalila na kamaratke, popalia sa aj oni na nej .Ja som mala na strednej niečo, podobnè takže ona si sama spravila svoje meno...Najprv som myslela, ze maš 13 rokov teraz kukam, že 19 a preplakala celu noc..
Na prvý šup to zabolí, ale do konca prázdnin, možno aj skôr, prebolí. Presne tá kamarátka chcela byť za tú najlepšiu pred partiou. Ťa partia sa ťa mala zastať a nie veriť cudzej dievčine. Logicky: keby si bola taká hrozna, tak by to už zistili dávno a nepotrebovali by na to cudzie dievča ale dobre...bohužiaľ, veľa z nás si zažije krivdu. Ale vezmi si z toho to, čo ti to dalo a začni odznova ale už ako iný, vsimavejsi človek. Po tejto skúsenosti budeš skôr vedieť odhadnúť črty klamára.
@autorka To ma mrzí, ale asi to naozaj neboli až taký dobrý kamaráti na akých sa tvárili, alebo akých si ich vnímala ty. Neboj, určite si nájdeš nejakú skvelú kamošku ❤️. Možno nie hneď, ale raz určite.
prečo kamaráti uverili jej a nie tebe? Porozmýšľaj...buď to neboli až takí dobrí kamaráti alebo bolo na nečom z jej rečí trochu pravdy? "Kamarátku" nekomentujem, tú by som vyškrtla zo života hneď
A čo tá 🐮, čo ti na to povedala že o tebe klamala? S ňou nekomunikujes o tom?
Stalo sa mi to,keď som mala 14 rokov. Naraz som stratila 4 najlepšie kamošky, pamätám sa presne,aké to bolo. Na druhej strane som si takto našla najlepšiu kamošku,spriaznenú dušu, s ktorou si doteraz udržiavam kontakt, stretávame sa a píšeme si často (máme 32). Predtym sme boli len spolužiačky, ale práve v tom čase odišla jej kamoška na inú školu a zostala sama,ako ja.. už sa nepamatam, ako sme si našli k sebe cestu, ale nikdy by sa tak nestalo, ak by som zostala v starej "partii" a ja by som prišla o možnosť spoznat jednu úžasnú osobu. Hlavu hore, zbavila si sa ludi, ktorých nepotrebuješ do života. To nie su kamaráti, ktorí ta nechcú ani vypočuť a počkať na vysvetlenie z tvojej strany.
Je to svina a kasli na nu... Do buducna kamaratky neexsituju.... A ak nejake budes mat vzdy rozmyslaj co este je ok prezdradit... Ja taku nemam a ani mat nebudem...kamaratky mame ako deti.. Teraz sa musis zamerat na nieco ine.. Ale poviem ti pravdu, ak ta maju radi, tak sa na to vykaslu..ty im len povedz ze takyto podraz ako oma spravila moze spravit len svina... A nech teda radsejveria jej.
@arianna25 Nie je cudzia. Poznajú aj ju, ale väčšinou som s nimi chodila von len ja.
@danica2711 Nie je... Ona im hovorila, že som ich ohovárala a nadávala na nich, ale popritom som jej len rozprávala, že čo som s nimi napríklad robila, keď sme boli naposledy vonku atď... A už som ju vyškrtla, ale ostatných by som chcela nejak získať naspäť ☹️, ale ak sa to nepodari, tak asi dosť dlhú dobu budem bez kamarátov... Trvalo mi kým som sa začala s nimi baviť, lebo som bola introvert a ešte aj som...bavila som sa len s nimi a s tou hentou...
S takýmito tzv. kamarátmi ani nestrácaj čas, sú strašne naivní, ovplyvniteľní, žiadne osobnosti, nechápem, prečo o nich tak strašne stojíš. Však ten čas, ktorý strácaš s takýmito, by si mohla investovať do hľadania a budovania kvalitného vzťahu a získavania kontaktov s kvalitnými ľuďmi, ktorí obohatia budúcnosť. Však úplne sa od nich odstrihni a buď rada, že sa vyfarbili a vieš s kým máš do činenia. Máš život pred sebou, ale život je príliš krátky na to, aby si ho trávila s takýmito.
Načo to tak prezivas? My sme mali tiež skupinky na strednej, riadne kastovanie, kazdá bojovala proti kazdej, jeden chalan sa nebavil s nikym a si to odniesol, vsetci doňho vandrovali a teraz su niekt.najlepši kamarati, roky po strednej mi došla pozvanka asi na 10 stretavku a ešte po dvojiciach sa stretavaju mimo..Normalne nechapem...No a ta baba, čo mi robila tie podrazy ich teraz zvolava a organizuje
Ja nejdem na stretavku, lebo ako mi bolo povedane som namyslená a individualista 🤣🤣 asi to bude pravda 💓
Vitaj vo svete dospelych. Este ta stretnu horsie veci, toto je dobra priprava do zivota. Ludia su svine a zeny duplom. Darmo, ze ste boli iksrocne kamky, zavidela ti nieco a preto ta potopila. Cize ozajstna kamoska tebe nikdy nebola, toto kamarastvo bolo iba fikciou v tvojej hlave. Obrat list a najdi si lepsich kamosov.
Presne ,ešte ťa stretnú horšie veci. Tá tvoja,,kamarátka,,je evidentné veľmi falošná a zákerná keď niečo také spravila. Toto robia ľudia keď su není sami so sebou spokojní alebo duševné vyrovnaní. S takou by som ja osobne viac neprehovorila. Rada trápi a ponižuje slabších jedincov. A tí ostatní tak tým len toľko povec že nič z toho nie je pravda a čas ukáže ako sa to vyvinie. Ja by som môjmu dieťaťu poradila len toľko ,,nájdi si inú partiu,inú kamarátku a iné prostredie,,ono to ide len teraz sa upokoj a kašli na nich.
Ľahko nám je povedať ti aby si sa tým netrápila, zažila som si niečo podobné a príjemné to nebolo, ale s odstupom času to vnímam tak, že aspoň sa ľudia vyfarbili a som inde, s inými a je to tak asi aj lepšie 🙂
Poucenie, tajomstva si nechavat pre seba...