Priškvrené auto

hiro
4. jan 2025

Na parkovisku podpálili autá a moje obhorelo, nárazník, svetlo a rôzne plastové veci. Hádam kovové sa nebudú musieť meniť. Keby do 1000 oprava tak to by bolo super. Z PZP asi nič nedostanem a len opraviť na moje náklady, však? Či?

doriiis
4. jan 2025

Len ak by si mal pripoistenie proti vandalizmu

tundra
4. jan 2025

@hiro skoda nevznikla prevadzkou motoroveho vozidla,ale vandalizmom.Ak nemas havarijne,z pzp vedla stojaceho auta, to asi neuznaju,ale ja by som to skusil.Skus pozriet pouzite diely,neviem ci sa zmestis do 1000€ s novymi.Len striekanie naraznika je okolo 300-400,svetlo podla typu auta,
+praca...

gab1sol
4. jan 2025

@hiro Vlčince v noci?

klarissa25
4. jan 2025

@gab1sol aj ja som cosi citala ze tam horelo… to je uz naozaj hrozne….

hiro
autor
4. jan 2025

@tundra Nárazník je zhorený, to sa nedá opraviť.

hiro
autor
4. jan 2025

@gab1sol Áno, 4:45, ešte pred hasičmi som to stihol odparkovať

doriiis
4. jan 2025

Podľa fotiek usudzujem,že tvoje auto je to oproti tomu čo horelo a chytilo ti zad auta

hiro
autor
4. jan 2025

A chlapík čo mu bolo pod pálené tak len pozrel, mykol plecami a do desiatej ho policajti nevedeli nájsť. Hlavne že keď prišla JOJ tak mal kopec rečí ako je to auto nové na leasing.

hiro
autor
4. jan 2025

Pes vyňuchal kde to podpálili len ako som videl tak nie presne či to či sa im aj vylievalo popri vedľajšom. 6 hodín som tam bol a tomu to bolo jedno.

doriiis
4. jan 2025

@hiro ...naserie to.Kym nemáš obhorené plechy,tak sa dá vymeniť všetko.Ale daj si skontrolovať celé auto,aj zospodu,či sa ti tam neroztopili káble alebo nádrž.

hiro
autor
4. jan 2025

Že ako to začalo horieť tak sa tam nejakí ľudia hádali. Ale to nepomôže.

tundra
4. jan 2025

@hiro novy naraznik sa lakuje,bol som v Trencine v lakovni, pytat sa na cenu.Cena naraznika + lakovanie.

mk1111111111
5. jan 2025

A to nejde z PZP? Ved Ty si poskodeny

mississ
5. jan 2025

Z PZP odškodnenie asi nie, je to občianska zodpovednosť, a tá býva poistená v poistkach domácnosti, nehnuteľnosti. Odškodnuje sa z poistky vinníka.
LENŽE, poistenie musí spĺňať podmienku nahodilosti , nie úmyslu. Ak vinník podpálil úmyselne tak potom je to trestný cit a tam urči OCTK, prípadne súd , odškodnenie poškodených, ak oheň vznikol neúmyselne, nejak zlou manipuláciou s niečím alebo podobne tak odškodnenie jedine z občianskej zodpovednosti.