Milí priatelia, priatelky, maminky... mám taký malý problém...Manžel stratil obrúčku a moja je dosť velká.. ☹ Od svadby ubehlo už 10 rokov...a preto by sme si chceli na výročie kúpiť nové...Počula som, že vraj sa to nesmie, že to prináša nešťastie...a ešte jedna otázka, aký máte názor na obrúčky z chirurgickej ocele?? Ďakujem za akú koľkvek odpoveď...Evka.
a ty potrebujes na svoje obručky nas nazor?Daj si urobit aj z dreva a moze ti byt jedno,čo si o tom myslim ja. 🙂
@evulkara rozmýšľam, aká je šanca, že ťa niekedy v živote stretnem, pozriem sa ti na prst, okamžite budem vedieť z čoho máš obrúčku a budem to komentovať... môžeš dať svoje celoživotné úspory na to, že sa to nikdy nestane, rovnako tak to bude s každou ďalšou, ktorá sa k tomu vyjadrí 😀
spýtaj sa muža a dohodni sa s ním, to je jediný človek na celom svete, ktorého názor by ťa mal v tejto veci zaujímať...
No jasné, však sme sa na tom dohodli, že si dáme darček v podobe nových obrúčiek...ale všetci nás zatial odsúdili, že sa to nepatrí, pretože sa to má kupovať raz za život...☹
@evulkara ahoj a brali ste sa k kostole? podľa mňa si normálne kúpte a chodte za knazom hocijakým nech Vám ich posvätí, je to úplne bežné a po formulke ste požehnaní aj týmto symbolom
@evulkara aaale,nooo...preco by sa to nepatrilo....nooo
ved ste=si dospela...a dolezity je vas vztah,laska...prip." chut" nosit obrucky...nie nazor inych...je to na vas dvoch a poznam mnoho dvojic,kt.si na nejake vyrocie kupili nove obrucky a to uz z roznych dovodov...aj napr.ten,ze su im male,velke,stratili..chceli krajsie...atd,aaaaatd
Ďakujem baby za vaše názory...my sme boli rozhodnutí pre kúpu nových....ale zarazil ma ten odmietavý postoj ostatných, ked sme to spomenuli...pravdou je, že nikoho v blízkom okolí nepoznáme, kto by si kúpil v manželstve ďalšie obrúčky....preto som chcela vedieť názor...a ako vidím...ludia s tým nemajú problém....🙂 tak som rada...
@evulkara tak to potom neviem, co by povedali na dvojicu, ktora ma dva pary obrucok a davaju si ich podla nalady 😀 a su uplne v pohode. Oni si totiz kupili najprv prve, ktore sa pacili jej. Potom aj druhe, lebo jemu sa tie prve az tak nepacili. Samozrejme, na sobasi mali iba jedny z nich, ale vidim, ze striedaju. A nikto to nekomentuje 😉
v pripade, ze sa obrucka strati, tak okolie navrhuje co? nenosit cely zivot nic? ved sa to bezne stava.
Ja by som to vyriešila takto: tú jednu obrúčku, ktorá zostala, by som použila ako časť materiálu na obrúčky nové. V nových by vlastne bol kus "ducha" tých pôvodných...
Príde mi fakt smiešne (bez urážky), že vaše rozhodnutie, na ktorom ste sa dohodli vy dvaja, začnú negovať ľudia, ktorí o vašom vzťahu vedia iba to čo vy im chcete dať vedieť, predpokladám, že s vami nežijú 😉 a tak je to iba čisto na vás... čo sa týka toho nešťastia, za krach môže iba človek sám, nie nejaká vec, takže si kľudne splne sen a darujte si ešte jedny. Ja osobne mám dve, prvú, ktorú som mala na svadbe sa mi prestala časom páčiť a tak sme si dali urobiť druhé a stále som vydatá 😀 Som na takéto reči veľmi alergická, lebo moja babka také bludy zvykla resp. zvykne šíriť, ako napr. že v manželstve nemá byť nič modré (v domácnosti napr. stena, obklad...), lebo to znamená smolu a také hlúposti, ale to je iba výhovorka na to, že ona sama stála v manželstve za ... 😖
@mima4 Podľa tejto rovnice je nesvojprávna každá žena, ktorá na MK položila otázku. Ďakujeme ti 😀
@materina_duska to si napisala ty.
Su urcite veci, ktore patria iba pre par, nie pre inych ludi. Nehovoriac riadit sa poverami ktore nie su nijak logicky podlozene. Berem nejaku pani z osady, co nema vzdelanie, ale od cloveka, co ma aspon strednu skolu uz ocakavam urcitu uroven rozmyslania.
Videla som teraz nedavno obrucky z wolframu, aj tie su krasne, odolne, neposkriabatelne...Aj cena je velmi priazniva.My svoje tiez uz nemame, ale rozhodne si kupime.Na povery nedam, je to folklor.
@evulkara na rozosmiatie... s muzom sme po svadbe odisli na svadobnu cestu a muz si ju nechcel nechat na prste vo vode a ja ako cestva mladomanzelka som to brala ako urazku, takze nakoniec tu obrucku na prste nechal a hadajte co sa stalo... pekne nam odplavala 😝 takze co sme mali robit? nakolko nam obrucku robila nasa znama tak jej hned stade volal, ze co sa nam stalo a kym sme dolsi domov tak nam urobila dalsiu obrucku. nikomu sme to nepovedali akurat mojim rodicom ktori si vtedy pomysleli, ze nam asi drbe. v kazdom pripade s novou obruckou sme zavolali knazovi, ze co sa nam stalo a zeby sme chceli keby nam posvetil novu obrucku. akurat mali byt v rodine krstiny, kde sma mali byt aj my, takze nam potom este pekne po krstinach v sakristii tie obrucky spolu posvetil a my sme znova zlozili slub pri navliekani na prst.
a sme tu, uz spolu par rockov a ze by sme mali smolu.. mame odvtedy 3 krasne deti, ktore su zdrave a v celku mame aj ked nie prave kludny zivot ale sa tesime jeden druhemu a hotovo.
co ine by uz mohlo privolat smolu ak nie strata obrucky hned na svadobnej ceste. inac nasa znama nam povedala, ze nie sme jej prvy pripad, ze sa jedna obrucka stratila a tak dorabala dalsiu 😅
@evulkara Keď sa vydávala sestra mojej mamy, zabudli si obrúčky. Moji rodičia im požičali svoje. Naši tak mali posvätené 2x (svadba v kostole). Mamina sestra s manželom si potom tie svoje dali posvätiť dodatočne.
Nikomu to nešťastie neprinieslo. 😉
Nemali ste o tom nikomu nič hovoriť, urobiť po svojom a hotovo. Povery sú iba povery. 🙂
@naoi , náhodou, aj drevené sú krásne , napr. toto
myslim ze to je povera 🙂
@evulkara odporucam obrucky z wolframu 🙂))
ja mam zo skla krasne, cierne matne. Ja mam alergiu na kov na rukach.
podla mna to neprinasa nestastie..my sme nastastie obrucky nestratili, lebo boli dosť drahé ale za to sú krásne http://www.briliant.sk/slk/nase-obrucky 🙂 🙂
@evulkara nestastie do vztahu prinasaju ine veci, nie nove obrucky.. 😉
sperky z chir. ocele byvaju velmi pekne a su antialergicke, tak to moze byt dobra volba. len si uz vybrat take, ktore sa vam zapacia🙂