Príde druhá vlna korony?

15. apr 2020

Nemyslíte si že príde druhá vlna korony,po tom ako väčšina krajín zrušila opatrenia? Napriklad v Dánsku dnes išli deti do školy bez rúšok, a ako to chcu asi odsledovať 500 a možno viac detí v škole udržať od seba na 2 metre.. v ČR už tiež môžu chodiť do práce do zahraničia atd nepamatam si všetko, viem že treba začať zase normálne žiť , ale je to veľmi riskantné podla mňa kým nieje liek, práve kôli tomuto kroku,kôli rušeniu opatreni a zakazov takto skoro, to bude uz len horšie a horšie.

iviacik
15. apr 2020

🤦‍♀️

lenuliatko84
15. apr 2020

Dufam ze nasi odbornici toto nedovolia.musime vydrzat a opat bude dobre

bimbambim
15. apr 2020

Podľa mňa robia dobre .Už aj tu by mohli postupne od mája otvárať obchody a aj školy..Horšie máš vo všetkom vírusy tu boli a vždy budú a lepšie si naň zvykať hneď.

heleninamama
15. apr 2020

Neboj sa neznáma žienka, určite príde 2,3,4.... vlna. Najlepšie je nariadiť prísnu karanténu, vykopať si niekde zemlanku a tam sedieť a čakať, či príde skôr vírus alebo len zomrieš od strachu, pripadne od hladu.

autor
15. apr 2020

@bimbambim tak ano ale na tie virusy je liek. Cele je to len o tom ze neni efektivna liečba. Je to buď alebo, ako loteria

veronikaszabova
15. apr 2020

A ked nebude liek este rok... rok budes doma? Izolovana?

veronikaszabova
15. apr 2020

Inak preco sa mame my vyjadrit, ked ty podavas svoj "nazor" anonymne? 🤷‍♀️

autor
15. apr 2020

@veronikaszabova nikto ťa nenuti sa vyjadrovať 😂

pribinak
15. apr 2020

Liek či vakcína na koronu nemusí byt aj ďalšie 2-3 roky. Toľko doma byt nemôžeme

bimbambim
15. apr 2020

Napríklad na chrípku liek nemáš.Tu musíš len vylezat .Daktory budú chodiť aj s chrípkou do roboty.Ani na rakovinu nemáš buď ju prechodis alebo zomrieš.To mas aj s týmto buď to ,,vylezis alebo zomrieš.Ako pri každej chorobe

autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronikaszabova
15. apr 2020

Nepouzivaj vulgarizmi, na MK sa to nehodi a mozu ti kvoli tomu zrusit ucet.

bimbambim
15. apr 2020

A ešte na vírusy liek nieje však aj ATB sa dávajú väčšinou na bakteriálne veci.

veronikaszabova
15. apr 2020

Ono fakt tych vln moze byt vela a ekonomika by sa uz nemusela dat dokopy. Aj na to treba mysliet.

autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronikaszabova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
diewcatqoo
15. apr 2020

Jasne, ze pride druha vlna. Pride viac vln, ako sa vracia kazdorocne chripka, tak sa bude vracat aj korona. Postupne sa s nou naucime zit tak, ako sme sa naucili zit s chripkou, s tbc a pod.
Neda sa byt donekonecna izolovany doma. Co ak sa liek nenajde nasledujucich 5 rokov? Co ak virus bude stale mutovat? Zavries sa do bunkra a tam preckas zbytok zivota?
Ludia musia fungovat, cely svet musi fungovat. Povedz, co je horsie? To, ze zomrie niekolko tisic ludi na koronu alebo to, ze izolaciou si zlikvidujeme ekonomiku, ludia nebudu mat co do huby a zacnu sa zabijat medzi sebou zo zufalstva a pod? Btw, tym ze sa vsetko uzatvorilo a cely svet sa sustredi na koronu, odkladaju sa dolezite operacie, vysetenia, liecby.. kolko ludi zomrie kvoli tymto opatreniam?

autor
15. apr 2020

@diewcatqoo ano to je pravda, ale to znamena teda že sa deti, aj dospeli ludia mozu rozlučiť so svojou rodinou a odpočitavať dni kedy zomrú keďže sa ajtak nakazi cely svet.. ak sú vážne chori onko,cukrovkari atd. Miliony deti budu siroty. Ludia pridu o bratov sestry o rodičov, starych rodičov o deti oveľa rychlejšie, ...kôli ekonomike🤗 Smutné

anjika44
15. apr 2020

No ja kedže so onkopacientka, síce v remisii, ale aj tak, nerada by som dávala dieťa do MŠ, kým sa to neutrasie. Chrípku som síce raz mala v živote, od syna som neochorela, ani keď som s ním spala v jedenj posteli - vtedy mal niečo cez tri roky - ale furt strašia, že na koronu umierajú aj mladí. Neviem, či sú to takí, ktoré majú aj iné zdravotné problémy, ale nechcem riskovať.

dopolbokaodrata
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
15. apr 2020

@dopolbokaodrata nemusiš ma uražať 😊 ja teba neuražam ani nikoho tu. Tak ťa poprosim .. 🙂

mima1
15. apr 2020

Ked by pustili deti do skol a otvorili obchody atd az ked bude vakcina alebo nieco tak budeme total v sra... a uz sa z toho nikto nikdy nevyhrabe

autor
15. apr 2020

@anjika44 no tak bohuzial poznám obeť korony, mal cukrovku ani nie extra vážnu takže neviem si predstaviť čo to urobí s vazne chorym pacientom 😏 musi to byť hrozné, taka bezmocnosť.
Svokor je silny cukrovkar najhorsi.stupeň takze svokra deti tiez nedava do školy za žiadnu cenu ..

autor
15. apr 2020

@mima1 tak keby to trvalo ozaj niekolko rokov kym najdu liek tak samozrejme ze by to bola katastrofa ja som to skor myslela tak ze naozaj niektore krajiny pomaly ani.mesiac nemali nejake opatrenia a uz ich aj zrusili, jednoducho mi to prislo skoro,to je vsetko. Nechcela som tu nikoho poburit ani nic, mozno len pokecat s niekym inym ako je moj muž a vypočuť si aj ine nazory. Teda okrem toho ze som zlatokopka ako sa vyssie pise.

bimbambim
15. apr 2020

O rodinu môžem prísť aj keď som zdravá a bez korony.Staci že muž pôjde s deťmi príklad k zubárovi na aute a nabúra do nich niekto iný alebo sa stane iné nešťastie nezávislé od korony.Sice považujem svoje deti aj seba za zdravých ale nikde nie je 💯 percentné či nemáme niečo skryté a položí nás obyčajná choroba .Aj cukrovkári môže skolit aj niečo iné ako korona

korunka1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronikaszabova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
korunka1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz