Pridávali ste borkén do domáceho sirupu?

arousa
16. máj 2018

Baby, ktoré ste robili domáci sirup napr. bazový, pridávali ste borkén-disiričitan sodný alebo kyselinu sorbovú a pod.? Plánujem spraviť viac šikovných fliaš a nechcem riskovať explóziu v chladničke ako naposledy :D (pri prevoze do nového bytu zrejme podkysol a v noci šupa)

lindusss2016
16. máj 2018

My nikdy, ale zas je pravda, ze u nas sa bazovy ani dlho neohrial 😀

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenkaerika
16. máj 2018

Robievam bazovy sirup a okrem cukru do neho pridávam len kyselinu citrónovú potravinársku. Nekazi sa, vydrží v pohode aj 2-3 roky v pivnici bez skladovania v chladničke. Používam malé sklené fľaše, asi 2-3dl so závitovym uzáverom, po otvorení vypijeme ako sirup alebo v čaji do týždňa. Nikdy sa nepokazil

zenaajmama
16. máj 2018

Ja robievamq rôzne sirupy, davam tam ovocie,cukor, popr citron.nič iné Nikdy sa mi nestalo že by sa pokazil.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lubik87
16. máj 2018

Len citrón a cukor na bazový a dopili sme z minulého roka pred dvoma týždňami 🙂 takze
sa nekazí a dávam.do fliaš od Budiš minerálky v skle

lilyianka
16. máj 2018

Ja dávam tiež len cukor a kys.citronovu alebo miesto nej citron

Ale potrebovala by som poradiť, práve dnes som robila bazový sirup, ale príde mi, že bazu moc necítim.. .robila som podľa receptu ako predtým, čiže cca 30-40 kvetov bazy, teraz som dala 4ks nakrájaného citróna a nechala 24h odstáť...potom som primiešala 2kg cukru....a ešte jedna vec, zdá sa mi riadky.. .keď ho dám do chladu, zhustne?

lilyianka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivu80
16. máj 2018

@lilyianka aj ja dnes som zbierala bazu a vraj sa nemá zbierať po daždi 🙅tak uvidím, čo z toho bude..😏

lindusss2016
16. máj 2018

Dazd z nej vymyje ten pel, nema sa zbierat po dazdi, vtedy je ten.sirup slaby

lilyianka
16. máj 2018

@ivu80 ja som mala nazbieranu pred dažďom, bolo v nej kopec pelu.... ale muž hovorí, že ju tam cíti, možno len ja som nej moc nacuchana

titla
17. máj 2018

Do bazového pridávam len cukor a kys. citrónovú, ešte sa nám nepokazil