Baby, ktoré ste robili domáci sirup napr. bazový, pridávali ste borkén-disiričitan sodný alebo kyselinu sorbovú a pod.? Plánujem spraviť viac šikovných fliaš a nechcem riskovať explóziu v chladničke ako naposledy :D (pri prevoze do nového bytu zrejme podkysol a v noci šupa)
Robievam bazovy sirup a okrem cukru do neho pridávam len kyselinu citrónovú potravinársku. Nekazi sa, vydrží v pohode aj 2-3 roky v pivnici bez skladovania v chladničke. Používam malé sklené fľaše, asi 2-3dl so závitovym uzáverom, po otvorení vypijeme ako sirup alebo v čaji do týždňa. Nikdy sa nepokazil
Ja robievamq rôzne sirupy, davam tam ovocie,cukor, popr citron.nič iné Nikdy sa mi nestalo že by sa pokazil.
Len citrón a cukor na bazový a dopili sme z minulého roka pred dvoma týždňami 🙂 takze
sa nekazí a dávam.do fliaš od Budiš minerálky v skle
Ja dávam tiež len cukor a kys.citronovu alebo miesto nej citron
Ale potrebovala by som poradiť, práve dnes som robila bazový sirup, ale príde mi, že bazu moc necítim.. .robila som podľa receptu ako predtým, čiže cca 30-40 kvetov bazy, teraz som dala 4ks nakrájaného citróna a nechala 24h odstáť...potom som primiešala 2kg cukru....a ešte jedna vec, zdá sa mi riadky.. .keď ho dám do chladu, zhustne?
Dazd z nej vymyje ten pel, nema sa zbierat po dazdi, vtedy je ten.sirup slaby
Do bazového pridávam len cukor a kys. citrónovú, ešte sa nám nepokazil
My nikdy, ale zas je pravda, ze u nas sa bazovy ani dlho neohrial 😀