Priateľstvo medzi ženou a príťažlivým mužom

17. júl 2021

Môže z vášho pohľadu a hlavne z vašich skúseností existovať dlhodobo priateľstvo medzi ženou a mužom, ktorí sú si sympatickí po všetkých stránkach? Povedzme, že sú obaja šťastne zadaní, čiže to nie je začiatok vzťahu. Pýtam sa čisto teoreticky. Sama som zažila niekoľko kamarátstiev s mužmi, ktoré fungovali, ale vždy pre mňa boli ako bratia, ich fyzickú stránku som proste nevnímala. Aké máte skúsenosti?

liljana
17. júl 2021

Ze je lahsie sa s niekym len tak kamaratit, ked sa ti az tak nepaci, ako naopak.😂 Ale moze, ked poznaju svoje hranice.

autor
17. júl 2021

@liljana No jasné. 😁 Nemyslím, že sa mi z neho musia triasť kolená, to nie. Skôr sa pýtam preto, že ak už som vydatá, či môžem mať mužských kamarátov, ktorí sú sympoši, alebo by som šla do záhuby a je lepšie pekných chlapov do svojho života z princípu nevpúšťať.

liljana
17. júl 2021

Kamaratstva, kde to trocha iskri, ale nic spolu nemate, su najpevnejsie a casto najdlhsie. Odpadaju vztahove hadky, ste vecne vo faze akoby randenia na dialku. Ten druhy pre teba v pripade nudze vzdy urobi viac, ako ostatni.. Vypocuje, poradi, podpori. Za mna ano.

tenerifka
17. júl 2021

Mozes, ale nikdy sa nestretavat osamote v nebezpecnom prostredi, chemia je sviña, viem o com hovorim

siska53
17. júl 2021

Suhlasim s @lilijana cize za mna ano.

brita7777
17. júl 2021

Az po tom, co sa tito dvaja spolu sexualne zblizia, az potom je to priatelstvo mozne, inak si nemyslim.

autor
17. júl 2021

@brita7777 Akože napr. s ex priateľom?

deti95060810
17. júl 2021

kamarátila som sa s niekoľkými a vždy za tým bolo niečo z ich strany iné... proste len z mojej strany to bol kamarátsky vzťah...😉

777januska777
17. júl 2021

@liljana neviem ci by som bola rada, aby môj manžel mal kamošku, kde to trochu iskri a ani ja by som takého kamaráta nechcela.

marca12
17. júl 2021

Mam takeho kamarata pri ktorom sa citim zvlastne dokonca sa ho aj miestami hanbim a keby sme obaja neboli zadani,z mojej strany by som sa vedela zalubit. Ale netravime spolu cas osamote vzdy s partnermi,takze co by bolo,nevieme a ani by som nic neskusala. Vseobecne ak mam kamarata,ktory sa mi paci,vsak je to prirodzene,tak s nim travim co najmenej casu osamote. Nieze by som si neverila,ale nezda sa mi to fer voci partnerovi.netreba zbytocne pokusat osud

lilinka88
17. júl 2021

Súhlasím s názorom
@liljana a
@tenerifka. Je to super kamarátstvo, lebo si dokážete povedať čokoľvek, zažartovať, zasmiať sa jeden na druhom, ale aj poradiť, podporiť, pomôcť. Len si treba vedieť udržať hranice a nevyhľadával situácie,kde sa tie hranice môžu veľmi ľahko prekročiť.
Akurát neviem či je vhodné a férové voči partnerom mať takýchto kamarátov (samozrejme za podmienky,že vaše vzťahy sú harmonické a v poriadku)

magdalenal
17. júl 2021

Mala som dlhe roky kamarata, ktory je neskutocne pritazlivy. Na mna az moc 🙂 ked sme sli von, vzdy sa za nim baby obzerali, ale ani jeden z nas nemal o toho druheho zaujem ako o partnera. Aj teraz ked sa po rokoch stretneme, stale je pritazlivy, velmi 🙂 vyobjimame sa, a dohadujeme kavu/pizzu/stretko. Manzel s tym nema problem, vie o nom, vie co sme spolu 'zazili', ze je a bude to vzdy kamos. Takze za mna, priatelstvo medzi pritazlivych muzom a zenou byt moze

rybkoava
17. júl 2021

Ja mám kamaráta no teraz sa už nestretávame, len ak náhodou. Môžem ale povedať, že keď si s ním len sem-tam napíšem, tak môjho maximálne flegmatického muža to preberie k troške žiarlivosti.🙂🙂🙂 Poznáme sa 20, nikdy to medzi nami neiskrilo. V postate je ťažké udržať si medzi mužom a ženou kamarátstvo. S jedným takým som skončila vo vzťahu a naše priateľstvo sa navždy skončilo. 😒 Ďalší chcel prekročiť hranice priateľstva, no nedovolila som aby sa to zopakovalo. Keď sme sa náhodou stretli nadhodil, že sme mohli byť spolu my. Časom ho to prešlo. Našiel si priateľku. Ešte som mala jedného no bol mladši, takže som ho brala skôr ako mladšieho brata. Radila som mu, keď si našiel prvý vážny vzťah. ( Už sú manželmi. 🙂 . )

martinkatinka
17. júl 2021

Nikdy som sa nezamyslala nad tym, ci moji znami, kamarati alebo susedia sa mi pacia, ci nie 🤷

autor
17. júl 2021

@martinkatinka A so svojím partnerom, keď ste ešte neboli spolu, ani nad ním si nerozmýšľala, či sa ti páči? Nad tým sa ale asi ani netreba zamýšľať, to je proste príjemné vyžarovanie, ktoré cítiš alebo nie.

brita7777
17. júl 2021

Priatelstvo s ex priatelom myslis ? Jasne, ja mam minimalne 2 mojich expriatelov aj kamosov s ktorymi som raz za cas v kontakte a viem sa na nich spolahnut keby cosi

autor
17. júl 2021

@brita7777 Čiže bez sexu nemôže byť také priateľstvo? Nepochopila som asi tvoj prvý komentár.

brita7777
17. júl 2021

Pochybujem, iba ak je asexual alebo ma nejaky iny sex.problem, disfunkciu, ale to je iba moja skusenost.

autor
18. júl 2021

@brita7777 To nepoznáš žiadneho chlapa, ktorý sa vie ovládať?

leskovael
18. júl 2021

Sympatia je jedna vec, to že máte dobrý kamarátsky vzťah je ďalšia vec, ale to že to iskrí nieje už v kamarátstve (pre mňa) okey, už len preto že ho považuješ za príťažlivého... Ja som sa takto na kamošov nikdy nepozerala, ak aj sú chalani čo super vyzerajú aj po nich ženy idú, alebo niečo charizmatické vyžarujú, ale ja osobne ich nepovažujem za príťažlivých, lebo na nich pozerám úplne inak, nie tak žeby sa mi páčili...neviem si predstaviť stretávať sa s kamarátom ktorý ma priťahuje..nebolo by to z mojej strany fér voči môjmu partnerovi..
A takisto keď si to vezmem z druhej strany, žeby som bola partnerka chlapa čo sa kamoší s kamarátkou s ktorou to iskri, tak ďakujem pekne... Určte by som ho s láskou vypredvádzala keby sa mali stretnúť 🙄

slovakboy
18. júl 2021

Treba si hneď na začiatku v sebe povedať že ten nie je môj a nerozmýšľame o ňom ako o partnerovi. Ak máš svojho partnera tak je to ľahké. Ak nie tak priateľstvo je skvelý začiatok lásky. Ak sú obaja slobodní tak priateľstvom je skvele začať.

autor
18. júl 2021

@leskovael To iskrenie som nespomínala ja, no vezmime si to teda z opačnej strany. Neviem si predstaviť priateľstvo s niekým, kto sa mi vyslovene protiví. A keď si rozumieme (čo je na kamarátstve hádam základ), neodpudzuje ma (keby bol posledným mužom na zemi, tak by som sa isto nebránila), tak potom to vlastne spĺňa moje zadanie, nie? Možno príťažlivý bolo silné slovo, povedzme teda potencionálne príťažlivý, že ak by sme obaja zostali zrazu voľní, tak by sme možno začali o niečom ďalšom uvažovať, čo sa pri bratsko-sesterských vzťahoch nikdy nestane.

leskovael
18. júl 2021

Medzi tým, keď je niekto pre mňa príťažlivý a protiví sa mi, je ešte veľmi veľký priestor.... Neviem.. ako píšem, ak by som ho vnimala ako príťažlivého a boli by tam myšlienky "aj si rozumieme, aj ma priťahuje a ak by sme boli obaja single, niečo by asi medzi nami bolo...", ja osobne by som to brala tak, že to nieje fér voči môjmu partnerovi. Toto sú pre mňa také kamarátstva, kde sa začnú raz riešiť problémy vo vzťahu a presne potom vzniká situácia kde jeden" z kamarátov "ktorý tie problémy počúva sa pokúsi o viac, druhý samozrejme dovolí lebo veď doma problém a tu nie, tu je super a je to ľahšia cesta... A presne takto vznikajú nevery.. Ale je fakt, že ja som príliš zasadová a preto by som si kamaráta ktorého považujem za "potencionálne príťažlivého" nedržala príliš blízko pri tele, keď mám doma partnera.. Pre mňa je to jednoducho nepodstatné a nepotrebujem a nechcem to... Každý sme nejaký...u mňa to nieje ok ak sú tam také myšlienky už počas kamarátstva, preto by som to nerobila, rovnako akoby som to netolerovala. Ale ja som z inej planéty👽 duplom čo sa týka dnešných vzťahov a ľudí... takže somnou nemusíš súhlasiť 😅

tajy
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
18. júl 2021

@leskovael Nie si z inej planéty, chápem to. 😊 Nemám takého kamaráta, mňa to len zaujíma, či to môže fungovať. Ak sú hádky, atraktívny môže byť aj prvý na ulici 😂 Ja som to len chcela vysvetliť, tie myšlienky, že "čo by bolo, keby", by tam nemali byť, ale teraz vyzývam k takému zamysleniu, že keby vaši/naši kamaráti boli tí poslední na svete, tak či by sme rázne povedali nie, alebo nie sú úplne na zahodenie. A jasné, že je tam ešte veľká paleta medzitým, to len bola barlička k tomu, aby sme sa zamysleli nad tým vyššie popísaným.

autor
18. júl 2021

@tajy Veď to je jasné, že partner je ten prvý najlepší priateľ, ale zadaní ľudia už nemajú kamarátov opačného pohlavia? Či len takých súrodeneckých?

tajy
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
18. júl 2021

@tajy Jáj, no to je samozrejmé, že nie osamote.