Priateľstvá po pôrode

yanka2828
16. júl 2018

Ahojte žienky. Ako je to s vašimi vzťahmi po pôrode? Mne sa teda riadne preriedili a doteraz ma to tak netrápilo, lebo som stále behala okolo malej. Ale už má rok a pol a mne to veľmi začína chýbať. Nie som úplný asociál, stretávam sa občas s inými mamičkami a deťmi. Ale kamarátky čo som mala pred tým sa mi vôbec neozývajú, pretože tie deti ešte nemajú a asi si myslia, že ja mám teraz iné záujmy. Občas by som chcela niekoho s kým sa môžem porozprávať aj o iných veciach ako o deťoch. Samozrejme s partnerom sa rozprávame veľa, ale je to iné ako medzi babami. Šťastné to mamičky, čo majú najlepšiu kamarátku pri sebe.

danyb
16. júl 2018

ozvi sa tvojim kamarátkam ty sama 🙂 určite si k sebe znovu nájdete cestu, aj keď ešte nemajú deti 🙂

silvia610
16. júl 2018

Nie si v tom sama tiež som tak dopadla že keď chcem niekam vypadnúť mám len jedinú osobu ak neratam mamičky na ihriskách aj to len ked nie je v práci (sestrenka a najlepšia kamoška od malička)

rybka80
16. júl 2018

Ako tu uz bolo napisane, ozvi sa ty. Mozno nevedia aky mas denny rozvrh, ci by ta nerusili, kedze vedia ze venujes cas hlavne malej. Oni zas mozu mat dojem,ze ty nemas cas na nich, ked sa neozves.

yanka2828
autor
16. júl 2018

Prave to je ten problem, ze ja im pisem. Ale uz to zacinam vzdavat...

sashabb
16. júl 2018

@yanka2828 kašli na nich. Najdi si nové kamošky.
Samozrejme chápem o čom to je, ale pokiaľ niekto nechce tak môžeš urobiť čokolvek a nepomôžeš si. A donekonečna sa niekomu prosiť? ďakujem neprosím.

lady911
16. júl 2018

@yanka2828 ahoj, ja mam 2,5 ročneho syna. A s týmto som si celým prešla aj ja. Boli sme partia 5 bab aj so mnou, keď som otehotnela. Ostala som pn a vtedy to začalo, prestali chodiť, ja som von nemohla kvoli PN.. Keď sa malý narodil, boli u mňa len raz ho pozrieť. Mňa šlo roztrhať, ako som sa tým hrozne trápila.. Nemala som vôbec nikoho.. Som sa cítila tak hrozne sama. Ale dnes sa stretneme občas. Dve kamošky z nich teraz čakajú babo, ale už to nie je také ako pred tym. Nikdy už nebude. Musíš sa cez to dostať. Ja som si našla jednu kamošku na ihrisku, s kt. Sa stretávame ste aj s našimi mužmi. A stačí mi to. Tie kamošky, s kt. Som strávila od ZŠ školy, sú preč.

lilie0307
16. júl 2018

Ahoj moja, ja som na tom podobne a myslim, ze nas takych je dost. Je to smutne, a tazko sa to priznava. Asi Ti nepomozem, kedze nie som z Tvojho mesta, ale ked ti bude velmi smutno, napis, ak chces. Si nadherna mlada zienka, uticite aj dobra mamusa. Prajem krasny den!

myjusiatko
16. júl 2018

Myslim, ze toto riesi vela z nas. Nezostava, nez pestovat priatelstva nove. :/

mymam
16. júl 2018

@yanka2828 možno je chyba, že im napíšeš, treba osobný kontakt, telefonicky, internet je taký neosobný.

kika511996
16. júl 2018

Tiež som si tým prešla. Ale nedávno som pochopila že som rada že tí ľudia už niesu pri mne. Priateľ neopustí priateľa preto že má dieťa. Buď rada že si sa ich zbavila. To neboli skutočný kamaráti.Hlavne sa neobviňuj a už vôbec nie dieťa...
Spoznáš nových ľudí keď príde ten čas. Hlavne si kvoli tým hlupákom nelám hlavu. Keď budú mať deti...pochopia aké to je ;)

yanka2828
autor
17. júl 2018

@kika511996 Ja sa z toho neobvinujem a dieta tiez nie. Chapem to, ze taky je proste zivot. Len som chcela vediet, ci to tak maju aj ostatne mamicky. Su obdobia v zivote cloveka kedy nemusi byt medzi hrbou ludi. Mozno ked budu mat deti tak sa mi same ozvu :D

yanka2828
autor
17. júl 2018

@lilie0307 Dakujem 🙂

yoxinka
17. júl 2018

@yanka2828
Ja som mala tiež z kamošiek prvá dieťa, ale baby sem-tam ku mne zašli aj bez detí. Teraz sú všetky vydaté, každá má dieťa aj dve, jedna štyri, ale sú porozliezané po celej republike a nevídame sa vobec. Ostala mi jedna kamoška zo strednej a s tou sa vídame pravidelne. Chodím vačšinou ja k nej, lebo majú dom a decká sa tam jašia na dvore a my kecáme. A potom mám veľmi dobré vzťahy s babou, ktorú som spoznala ako tehotná a tiež som sa dosť skamošila s jednou susedou, keď sme sa presťahovali. Ja myslím, že ľudia zo života odchádzajú a iný tam prídu. Ale už to rozhodne nebude také, ako na výške 😂.

takaakoty
17. júl 2018

Pockaj si, kym budu mamicky aj z nich. Vtedy k sebe najdete cestu opäť.

sashabb
17. júl 2018

@takaakoty nemyslím si. Potom bude zas ťažko zosúladiť režim detí + ona už bude mať deti odrastené (zrejme).
Ja to vidím u seba. Kamošky majú už väčšie deti ako ja prvé, no teraz pri druhom (s väčším rozdielom) mi príde, akoby im to malé dieťa vadilo, lebo veď svoje už maju odrastené a v podstate samostatné (zš).
A tie ktoré deti nemajú a chceli by mať, tie sa zas dištancujú lebo im to zrejme nieje príjemné, že aj keď chcú tak nemajú.

takaakoty
17. júl 2018

@sashabb U mna je to tak, ze nacas sme sa oddelili, kym som ja mala deti. Teraz, ja uz mam väčšie, a kamosky rodia ako na bežiacom páse. Ale vieme sa porozprávať, mame deti uz viacere, takze spoločné témy sa nájdu skor, ako ked som deti mala len ja. Nevravím, ze su každodenné stretnutia, ale vieme ist na chatu, na návštevu atd, aj ked vek.deti je odlišný