Priateľov syn má poruchy správania a mne to prekáža

ananaska28
19. jan 2011

Stretávam sa s priateľom niečo vyše roka, ktorý má v osobnej starostlivosti svojho 12 ročného syna. Všimla som si u neho určité poruchy správania sa. Keď je s nami priateľ, je úplne v pohode, no akonáhle sme osamote aj s mojím dieťaťom - 3 ročným, správa sa veľmi zle. Kvôli tomuto si neviem predstaviť naše spoločné bývanie, budúcnosť...
Máte niektorá z vás podobné skúsenosti? Prípadne by som bola vďačná za každú radu... Nechcela by som, aby nám stroskotal vzťah kvôli jeho synovi.

xlucia
19. jan 2011

@ananaska28 co presne znamena, ze sa sprava zle?

ananaska28
autor
19. jan 2011

"daj mi pokoj", "odpáľ", "nechaj ma"... sú jeho slová... neustále uteká z izby moje dieťa s plačom, že mu niečo zlé spravil ... keď ich občas sledujem, škaredo sa rozpráva s ním, strká do neho, vyťahuje hračky z ruky... proste robí zle.

nadja11
19. jan 2011

sami mame 12 rocnu dceru a tie verbalne utoky moc dobre pozname. je tazke sa rozpravat s niekym kto vyzera ako dieta a predsa je to uz ,,dospely´´. a este k tomu pridaj fakt ze on nemusi mat tvoje dieta naozaj rad.....nic a nikto ho k tomu neprinuti a ked bude vidiet ze mas z toho nervy este lepsie......snad dufa ze kvoli tomu zmiznete z jeho- ich zivota. ked sa vcitis do jeho koze co by si robila ty, ak by si to chcela ocovi prekazit, lebo nechces nic menit, ale ani nie zase otvoreny boj, aby ti to raz nemohol vycitat. takze zostava to male bezbranne chudatko, ktore nechape co sa deje a za inych okolnosti, keby si bola dajme tomu bezvyznamna kolegyna z prace a prisli by ste na navstevu k nim, este by sa aj s nim hral, kym by ste nevypadli... 😀 .takze neber jeho ataky na tvoje malicke osobne, ale skorej ako manipulaciu s tebou. snazila by som sa maleho drzat z dosahu, pokym si to nevyriesite vy dvaja medzi sebou sami, snad aj sa dohodnut ze sa chces s nim stretnut sama niekde a pokecat si o tom ako by to malo ist dalej a vysvetlit mu, ze ak aj bude robit hluposti na tvojicch citoch k jeho otcovi to nic nemeni, a ze ho nik nenuti aby vas miloval, lebo laska sa vynutit neda, ale tolerancia a kompromis je slusnost a si presvedcena ze otec ho tak vychoval.... 😉

filipal
20. jan 2011

@ananaska28 je to velmi zlozita situacia. syn tvojho priatela je v puberte. tazko takemu decko nieco vysvetlovat, ma sam so sebou problemy.
moj syn nemal ziadne poruchy spravania, ale v puberte bol odporny a hlavne na svoje dve male sesternicky. ziarlil na ne a tvaril sa, ze nechape, ze su to male deti.
tym chcem povedat, ze to, ako sa ten chlapec sprava je skor normalne a prirodzene jeho veku. skor by bolo divne, keby s laskou prijal tvoje dieta aj teba.
a myslim si, to co
@nadja11 , ze tymto spravanim dava zaroven najavo, ze taketo spoluzitie mu nie je po chuti. ved v jeho ociach straca otca.
na tvojom mieste, by som si toto spoluzitie riadne rozmyslela, lebo ani v tebe nie je nejaka naklonnost, ani pochopenie pre toho chlapca. on citi, ze ho nemas rada. a samozrejme tiez tuzi po laske. neviem, z akej priciny nezije so svojou matkou, ale zrejme si uz svoje "uzil".

claudica
20. jan 2011

@ananaska28 Ahoj, chlapec je v ťažkom veku a na nového partnera deti treba pripraviť. Ak chlapec takto reaguje, určite by som nesilila stretnutia s ním, nie sú mu asi príjemné. Aj to chápem, Tvoje dieťa má pri sebe milujúcu matku, on nie, neviem prečo....má síce otca a otec ho určite ľúbi, ale mama je mama... to neviem či sa dá skutočne nahradiť, asi nie... Svojím spôsobom si chráni to jeho "teritórium" a spolužitie s otcom, možno sa cíti ohrozený, možno sa bojí, že príde aj o otca...všetky tieto jeho pocity sú pochopiteľné.
Určite by som spolužitie s partnerom oddialila, o pár rokov bude aj chlapec vidieť veci inak a pochopí, že ak do života otca vstúpi žena, neohrozí ho to a bude aj rád, že otec má niekoho po boku ...
Je to len môj názor.... 😉