dohodli sme sa na svadbe chce ju aj on aj ja. Problem je ze moj zacina spekulovat ako to urobit aby bolo s tym co najmenej starosti. Nakoniec ze ak by mal riesit okolo toho tak radsej nemat ziadnu svadbu s cim nesuhlasim ja pretoze nasa rodina je proti aby sme sa nevzali. Neviem uz ako argumentovat. Vysvetlovala som mu,ze ak sa mu nieco stane vsetko co sme ziskali ako partneri nedostanem nic z toho ani byt proste nic! Ja uz neviem ako argumentovat navyse ta hanba vsetci vedia,ze mame mat svadbu a teraz zas im hovorit ze nemame a zas potom,ze mame? Ja si pripadam jak na psychiatrii. Prosim napiste mi len tie co vedia nieco normalne poradit a nie aby som sa s nim rozisla
Všetko okolo svadby riešte vy a vaša a jeho rodina a jeho postavte pred hotovú vec a bude svadba .
Ak nechce klasickú svadbu, tak sa len zosobášte a tých najbližších pozvite na obed.
V prvom rade, svadba ci bude alebo nie je len a len na vas dvoch a nie na rodine.. Vy budete spolu zit. Ak to my byt len kvoli tomu, ze sa rodina aj nuka, ze ju zaplati, alebo z nejakej slusnosti.. riad sa vlastnym rozumom.
za jeho špekulovaním nebude niečo viac?
@deti95060810 nie on ju chce ale desi ho ze kolko starosti s tym zas bude. Mame mat svadbu len o dvoch svedkoch
Hlavne sa nikdy netráp tým čo si o tom pomysli niekto iný. S priateľom si sadnite a jasne si stanovte pravidla. Svadba je specatenim lásky, tak si všetko urobte k spokojnosti oboch - vás dvoch. Nikoho iného.
Nic si z toho nerob..dohodnuti ste,ze sa chcete vziat a ze mrmle kolko statosti s tym. No ma pravdu,su to statosti,ale ked bude potom,bude uz pokoj. Nech si somre,vybav,co sa da ty a on len nech sa dostavi 😀 vobec neries,ze svadba nebude.
Pfuuu ked spekuluje kolko starosti je okolo svadby co bude robit ked pridu deti ?
Okolo uzavretia manzelstva zas tak strasne behat netreba. Ved vybav formalny obrad na urade len so svedkami a mas to, nemusite sa vobec stresovat so svadbou
Tak bud mu skus vyjst v ustrety a majte svadbu len o 2 svedkoch, alebo ak to tak fakt neprekusnes, tak vsetko vybav a zariad ty. Pre teba to hadam nie je problem, ak chces vacsiu svadbu.
Aké starosti 🤷♀️ Veď je to super prijemne takto svadbu plánovať. Keby môžem zopakujem si to znova 😅 to plánovanie, dolaďovanie detailov atď. A keď píšeš že len o dvoch svedkov, tak to už duplom nie.
Vôbec sme to nebrali ako starosti, veď keď sa chceme zobrať, byt manželmi tak aké starosti 🙄
@jeanne14 no tak ja zas uolne chapem, ze nie kazdy sa v tom vyziva a hlavnr chlapi nie. Ja som mala len malu svadbu 30 ludi, ale uz by som si to nechcela zopakovat, ani tie opletacky okolo, uz by som volila max 10 ludi a obed. Mna taketo oslavy vobec nijak nenaplnaju a ovela radsej mam svoj klud, ovsem ako host si to uzivam, ale nebavi ma to usporiadavat
No ak planujete sobas na urade, tak tam zase tolko vybavovaciek nie je. Na to potrebujete akurat tak zarezervovat termin obradu a absolvovat jednu navstevu matriky s rodnymi listami a OP, kde vyplnite potrebnu ziadost - zaberie to 20 min.
Starosti a vybavovacky byvaju so svadobnou hostinou.
Takze ak sa snubenec cuka od svadby, ktoru podla tvojich slov planujete len o 2 svedkoch, tak dovod, ze s tym bude vela vybavovaciek je len vyhovorka.
Na tvojom mieste by som sa s nim porozpravala, akych konkretnych vybavovaciek sa to desi.
Starostí? Dnes sa dá cez net povybavovať takmer všetko. Ja som ju organizovala zo švajčiarska a zároveň sa pripravovala na štátnice.
Jediná vec čo sme riešili osobne bola miestnosť, oblečenie. Ostatné všetko cez net, telefón. A ešte na urad musel ísť manžel dohodnúť sobáš na mieste. Takže ja za organizáciou svadby nevidím vôbec kopec práce.
A keďže sa teda tvojmu do toho nechce, zorganizuj sama.
Svadba na úrade s dvoma svedkami znamená akurát to, že si musíte pripraviť všetky potrebné dokumenty a ísť prvýkrát na úrad vybaviť termín a druhýkrát sa vziať. nemusíte mať ani svadobné šaty, ani drahý oblek, stačí jednoduché slušné oblečenie a svedkov potom vezmite na obed do najbližšieho čínskeho bistra. A keď nechcete naozaj nemusíte mať ani obrúčky. dokonca sa nemusíte brať v sobotu ale môžete v piatok a vtedy to vôbec nebude pôsobiť slávnostne a nebudete sa tam stretávať s inými manželskými pármi Lebo v piatok býva svadieb menej.
tak ako maju zeny predstavu o svadbe maju ju i muzi ... rejme tvoj chce malu a ty to uz prehanas s velkou ..sadnite si a redukujte to tak aby to vyhovovalo obom .. vam dvom nie rodine ...
@lindusss2016 my 70 ľudí, takmer všetko som riešila úplne sama a v pohodke, kľudne aj tri krát. 😊 a ak to nemá niekto rad netreba robiť veľké ovácie ale starosti to určite nie sú. Veď čo to je objednat reštauráciu, vybrať menu, DJ foto .. minimum aj z domu mailom ak mám recenzie od známych atď .. 😉 pomaly nikam netreba chodiť,
@syslik81 citas co pisem? Mame mat svadbu len o dvoch svedkoch na tom sme sa zhodli obaja
Vsak bus rada ze sa ti nebude montovat do priprav 🤣 ja som mojmu len povedala ze kedy a kam ma prist plus jedina jeho starost bolo ist si vyskusat oblek do obchodu a aj to zobral prvy na ktory prstom ukazal 😁
tak potom co presne mu prekaza? ked svadba ma byt o 2 svedkoch
A co konkretne mu vadi? Ake vybavovacky? Ved to je fakt zalezitost na hodinku mozno, s cim ma problem? A naco vsetkym hovorite ze bude svadba, ked budete mat len 2 svedkov? Vybav urad bez neho, kup obrucky, priprav saty a nech len povie ano. Druha vec, ci je to realne ten problem
Ake starosti so sobasom len so svedkami? Tiez sme tak mali, jedna navsteva mestskeho uradu, vypisali sme ziadost, vybrali z volnych terminov.... v termine sme prisli so svedkami, sobas 15 min. a po obrade sme mali dohodnutu veceru v restike, to ma stalo jeden telefonat...
a co je na svadbe o 2 svedkoch take, ze sa mu zda, ze musi vela riesit?
So svadbou o 2 svedkoch nie su starosti,my sme boli pätnasti a najväcsia starost bola zohnat mi topanky na moje male nohy
Tiež nechápem, čomu vadí a koľko vybavovačiek má byť, keď je svadba len o 2 svedkoch...!!! veď je to len vypísanie jedného papiera na matrike, dohodnúť dátum obradu, kúpiť obrúčky, šaty a asi oblek... nič viac... možno ešte obed pre 4 ľudí... Booože menej starostí si ani neviem predstaviť...
Takže si si vyvrátila prvú vetu v tvojom prispevku- chces ju ty a tvoja rodina.Nie on
Tak to je divné. Ak má byť svadba len o dvoch svedkoch a aj tak mu vadia vybavovačky, tak vážne neviem. Čo presne mu vadí? Že treba ísť na úrad? Podať žiadosť? Dohodnúť termín? Zohnať oblek?...???
Ide o peniaze? Ak ano, zosobaste sa v uzkom kruhu s minimom ludi a minimom starosti.