Priateľ si do nového domu nasťahoval mamu a nie mňa.

20. nov 2019

Ahojte zienky. Chcela by som sa poradit ohladom problemu. S priatelom mame obaja nieco cez 30r. Zijeme v okoli Trnavy, avsak tu nastava ten problem. Priatel si pred rokom kupil dom tu v okoli, ktory pred par mesiacmi dokoncil a prerabkou. Tu nastava ten problem, ze ledva ten svoj dom prerobil co este ani nevychladol a uz si tam nastahoval mamu a dalsich 1-2 rodinnych prislusnikov. Pravdu povediac radsej som tam ani nebola na navsteve lebo skor neviem co si o tom mam mysliet. Cele mesiace som len pocuvala ako by chcel so mnou byvat a ako by chcel rodinu a podobne. Predtym ako som presla do podnajmu som byvala s rodicmi a to som zase od neho pocuvala reci ako ze zostanem pri mame. A tu je ten problem, ja som na tom ok avsak ked jemu poviem ze preco ked je to jeho dom tam ma tych 2-3 clenov jeho rodiny nevie mi dat ani odpoved skor mam dojem akoby nevedel povedat nie a bol vyuzivany a pritom ti clenovia maju rodinny dom. Neziarlim ani nezavidim len fakt neviem co si mysliet lebo ak by som sa tam mala raz nastahovat tak radsej nie lebo neviem si predstavit byt ako v koterci

missdiva
20. nov 2019

povedala by som mu normalne, ze som si myslela, ze tam budeme byvat spolu. pride mi to tak, ze s tebou nepocita. preco si sa nezapajala do procesu prestavby, ci vtedy ste este neboli spolu?

halienka
20. nov 2019

no takto ako to píšeš je to divné...ale bez riadnej debaty s ním, že o čo ide sa príčiny nedopátraš, my sa tu môžme len dohadovať. Nie ste vzatí, takže zatiaľ nevieme aký dlhý je váš vzťah, aký pevný, aký má on k tomu postoj, no zatiaľ on má právo to takto brať, je to jeho dom, môže si s ním robiť čo chce. No nemôže potom od teba očakávať, že tam pôjdeš s ním aj s celou jeho rodinou žiť, keď to s tebou ani nerozdiskutoval. Takže mi z toho vychádza tiež, že ten váš vzťah asi nie je zrovna s tých najpevnejších...minimálne z jeho strany.

missdiva
20. nov 2019

a dalsia dolezita vec je, ci mu ta rodina fyzicky alebo financne pomahala s domom? ktovie ake mali medzi sebou dohody atd.

fokuska
20. nov 2019

A on v tom dome byva tiez? Teda ho kupil, prerobil, nastahoval sa a + pristahoval mamu a dalsich, alebo tam byvaju len oni?

Porozpravajte sa o planoch do buducna, ci chcete byvat spolu a ak ano, tak kde.

Dovtedy je to proste jeho dom, moze si tam nastahovat koholvek. Ty si mozno cakala ze teba, on mal mozno ine predstavy.

Inak si asi 3x napisala "a tu nastava ten problem" - najprv to ze byvate v okoli Trnavy, potom to, ze ledva ho prerobil a uz si tam nastahoval rodinu a potom ze nevie dat odpoved preco ta ma rodnu ked dom je jeho.

sissy27
20. nov 2019

Máš 30 rokov, zober si hypotéku, zaobstaraj si vlastnú strechu nad hlavou a môžeš si tam nasťahovať koho chceš. Rodinu, kamošku, frajera... A keď to nebude fungovať, tak môžeš toho niekoho s úsmevom vyprevadiť cez prah svojho bytu / domu a mať zase pokoj. Možno to nie je také komfortné ako počkať si na princa s palácom a nemusieť pre to nič extra spraviť, ale aspoň to nebudeš ty, koho jedného dňa princ vyprevadí za dvere svojho paláca a zostaneš s holým zadkom.

zdencaaaa
20. nov 2019

Jaaaaaj, toto sa treba porozpravat ale z vlastnej skusenosti - chodila som s chalanom, byval so sestrou v dome. Po čase som zistila že ona sa nemieni odtial odstahovat a ja teda taku buducnost ako delit sa s niekym o kuchynu nevidim. Zdupkala som :D Momentalne v tom dome zije on, jeho sestra, sestrine tri deti ktore uz maju svoje deti .... Uff ako dobre som spravila :D

danajahotkova
20. nov 2019

Otvorene by som sa ho opýtala, že či takto chce žiť stále, že si mala iné plány, podľa mňa toto sú veci, ktoré si treba pvoedať úplne na rovinu.

black_olive
20. nov 2019

Prerátala si sa...žiaľ stáva sa.

black_olive
20. nov 2019

@sissy27 áno syn princ, matka kráľovná a nevesta bude pre nich popoluška

autor
22. nov 2019

@zdencaaaa no ved napodobne :D. Nejde mi o nikoho majetok ani starosti.

@fokuska Praveze oni vlastne neplatia nic len maju strechu nad hlavou a ziju si tam zatial co on pracuje a taha domacnost. Vobec ma to tam netaha vlastne ani nad tym nepremyslam a pointa mojho zdesenia je skor predstava ist tam byvat, davat peniaze na domacnost a zivit tak darebakov. Je to taka manipulacia zo strany jeho mamy, ktora ma svoj vlastny dom v dedine kusok od Trnavy ale jej sa tam nechce byt a bez dovodne sa k nemu nasackovala a to je v najlepsich rokoch. Stacilo jej len poplakat syncekovi na pleci. Proste vsetci maju kde byvat ale su ako klieste.

black_olive
22. nov 2019

Tak aspoň vieš, že keď s ním nebudeš o nič neprídeš.