Ahojte, ženušky prosím o radu. Priateľ, ktorého síce zbožňujem, mi robí mierne vrásky: extrémne sa v noci potí. Ráno sú mokré vankúše, plachta aj s matracom, paplon, on aj vlasy má úplne upotené. Ja sama neznášam pot na iných a obzvlášť na sebe a teda hoci spolu vieme všetko veľmi dobre vykomunikovať, tuto to nejde. On sa k tomu nevyjadruje, ja ticho trpím. posteľné by som snáď mohla prať každý deň, všetko smrdí tak kyslo alebo ako to popísať. Tvrdí, že nemá žiadne choroby, infekcie, raz keď sme sa o tom chvíľku bavili, tak spomínal, že to začalo až po dvadsiatke a že zrejme odkedy bral antidepresíva, tie však už dávno neberie. počas dňa, sa potí celkom priemerne, žiadny extrém, len tá noc je príšerná. Ak s tým mate skúsenosti, prosím poraďte čo by to mohlo byť, prípadne ako to riešiť. 🙂
@ladyaki No nech si pekne zájde k lekárovi na odber krvi, može to byť cukrovka. Moj otec sa takisto veľmi potil v noci, cez den v pohode a zistili mu cukrovku. Určite to nie je normálne, teda pokiaľ nemáte doma 30°C, čo asi nemáte. Inak v noci by sa malo spať pri teplote okolo 18°C.
Pri hodkinovom lymfome sa tak potí. Určite ísť k Dr.
1.) onkol.och. - lymfóm (nočné potenie,slabosť, únava, horúčka),
2.) DM
3.) nedostatok vitamín D (poznala som pani, čo sa extrémne potila v noci i cez deň, mala hypovitaminózu D, ale nemala žiadne dokázateľné ochorenie, ani nebola v prechode, ... začala užívať kvapky Vigantol spolu s mliekom a bolo po probléme).
Ale určite k Dr. treba ísť.
@lienka737 diabetes mellitus - cukrovka
určite ho pošli na vyšetrenie, bez akeľkovek debaty...
@decembrovka77 ja sa inak potím v noci tiež, ale to ja mám z hormónov.
Nech ide k doktorovi, nemôže sa tváriť, že sa to nedeje. Ono to môže signalizovať nejaké menšie problémy ale aj závažnejšie problémy. Nech ide k doktorovi kvôli sebe a nie kvôli tomu, že tebe to vadí
ďakujem za rady, lekára som už navrhovala, bolo to zamietnuté lebo "jemu nič nie je" ale potom keď ho skolí soplík tak umiera... vďaka ešte raz, snáď sa teda dopracujeme k tomu doktorovi....
@ladyaki to hovoria asi všetci chlapi, ale nie je to sranda, skús ho tam nejako "dokopať" 😉
netreba sa vzdavat a proste to bojkotovat a neustale sa stazovat. ked tak mu to raz nevyper, no nechaj ho spat v spalni sameho, nech citi, ako to je
baby to sa nedá, keď už nič iné aspoň to dávam von vyvetrať, lebo prať sa naozaj nedá každý deň , to by sa aj dalo, ale neviem.kde by som.to stále sušila...ale nechať to len tak to je nemožné, v žiadnom prípade nemožno jeho stranu ustlať, veď aj keď je odoslané niekedy mu cez deň nestihne preschnúť ani plachta...a potom nastáva problem, že prečo sa nechcem v noci túliť..a netuším ako to decentne povedať... ja mam pocit že sa to cca posledné dva týždne zhoršilo, už aj predtým to bolo zjavné ale teraz sa fakt ani túliť nedá...
@ladyaki je to priateľ, nie je to manžel, takže hádam ty mu vetrať periny a prezliekať posteľ snáď nemusíš, nech si to poriadi sám. Ak si neprezlečie, nevyvetrá, bude v smrade spať a ty pôjdeš jednoducho spať inde. Nechápem prečo ty okolkuješ, nevieš ako mu ponaznačovať veci a on nejde si to riešiť a nejde. Tak ty neper, nevetraj a hotovo. Keď sa neviete normálne narovinu porozprávať, tak si hrajte divadielka pred sebou. Čo je na tom hrozné mu povedať, že milý môj, nie je normálne aby som každý deň prevliekala periny a je mi nepríjemné sa k tebe túliť keď si celý prepotený a smradlavý. Buď choď k lekárovi, alebo si dokúp ešte 10 súprav posteľného prádla a musíš si to prevliekať sám, mám už toho dosť....
Mal by ísť k doktorovi, je to v záujme jeho zdravia, tu nejde len o to, že to tebe vadí.. Treba mu to vysvetliť, že mu nechceš nič vyčítať ani nič podobné ale nie je to normálne a mal by zistiť prečo sa to deje..
ďakujen ešte raz 😉 nakoniec to ani až tak "nebolelo" prisľúbil, že pojde k doktorovi, viete čo je najzaujímavejšie? že tuto nos sa vobec neapotil...nerozumiem 🙈🙉🙊
Co tak ist k lekarovi? Nocne potenie je priznacne pre onkologicke ochorenia typu leukemia a pod. Tak netreba vypisovat tu na MK a pytat sa laikov akoto riesit. Toto ma riesit odbornik. Drzim prsty.