Priateľ odmietol darček.

23. dec 2019

S priatelom ideme do 3 roka vztahu. Je to fajn chalan ked ma svohe svetls chvilky. Vianoce travime s rodinami. Teda on u svojich ja u svojich. Problem je,ze ich rodina vianoce neoslavuje. Teda hostinu maju ale potom sa rozidu. U nas po vecery sa rozdavaju darceky. Preto som chcela,ze si darceky vymenime a zajtra si ich ogvorime pod stromcek. Lenze on moj darcek odmietol,ze ho nechce a nemam mu nic kupovat. Dotklo sa ma to pretoze na meniny a narodeniny mu kupim veci ktore sa mu pacia alebo ktore si vyslovene povie. Ja mam hned po stedrom dni narodeniny. 1 rok som nedostala nic 2 rok mi kupil iba salku a myslim si,ze tento rok zas nic nebude sice som mu povedala,ze by to bolo romanticke dostat pod stromeck prsten.
Nie kvoli zasnubam ale nikdy som od muza nedostala sperk. Mam ho rada a zalezi mi na nom no mam pocit,ze on sa moc snazit nechcd lebo si mysli,ze to nema zmysel. A pomaly sa utvrdzujem v tom,ze nas vztah uz davno neni vztah ale skor kamaractvo. Rodina mi stale prizvukuje,ze chlap by mal zenu obdaruvavat ale ja nie som na to zviknuta pretoze to ziaden muz nerobil. Ako bys te reagocalu vy?

anjelicek26
23. dec 2019

No asi ako ty, sklamalo by ma to. Ono Vianoce sú skúška vzťahu a ked sa nesnaží už teraz, o pár rokov to bude horšie a horšie...občas sa človeku v takých situáciách vyjasní, čo chce a čo nie.

syslik81
23. dec 2019

bude ho budes mat rada takeho aky je alebo chod od neho .. on sa nezmeni .. tak ako pre teba je normalne darceky davat pre neho je ich nedavat ... ty chces zmenit jeho a mozno on teba- kazdopadne ani jeden neustupite a ste v tomto rozdielny ... no tam nejde len o darceky - ze ano? uz cil premyslas o tom ze je to len kamarat a pokial si nesadnete neporozpravate sa tak to bude len horsie a horsie.. porozmyslaj nad tym,ci chces pokracovat a ak ano zavolaj ho a rozpravajte sa .. vela sa rozpravajte lebo bez toho to nejde

sissy27
23. dec 2019

"je to fajn chalan keď má svetlé chvíľky" - to naozaj si s niekým len kvôli občasným svetlým chvíľkam?
Ty mu kupuješ čo si on povie - takže zrejme vie o tom, že na sviatky sa ľudia zvyknú obdarúvať, akurát on na to kašle.
A porozmýšľaj aj o tom, či by si mala radosť z "vydupaného" darčeka. Že jemu samotnému vôbec netrkne, že máš nejaké narodeniny, dokonca ich máš každý rok a že by sa patrilo ti spraviť radosť. Hlavne keď teda na narodeniny nemá problém darček od teba prijať...

evaili
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katkabalon
23. dec 2019

Ahoj je to tažke ti odpovedať po jednom príspevku, ale myslím, že vzťah je o dvoch keď niečo urobíš pre toho druheho aj keď ti to je nepríjemné. Možno to nemali vo zvyku doma sa obdaruvávať, možno má s tym spojené nejaké sklamanie, ale na vzťahu musia pracovať dvaja a sú dôležiťejšie veci ako darčeky pod stromčekom, ale musíš vidieť či je egoista a myslí len na seba je mu ľuto mínať peniaze na teba, alebo si so sebou nesie niečo s predchadzajúceho vzťahu. V každom prípade sa sním musíš porozprávať lebo tu na koniku nič nevyriešiš. odporučam napísať si na papier body ktoré sa musia s tvojho pohľadu zmeniť, aby si to emocionalne zvladla a prebrať to sním ,lebo inač budeš nešťasná. držím prsty. A možno ťa prekvapí 🙂

pribinak
23. dec 2019

Takze on tebe nedal nic, ale od teba darček prijal a este si aj povedal co chce? Noooooo, tak tomuto ja hovorim charakter
Vies co? Posli ho do riti aj s celým jeho postojom k darčekom, sviatkom, ....

autor
23. dec 2019

Ked sme sa o tom vypravali pohadal sa somnou,ze som sebecka pretoze mi kupil kolesa na auto. A ako to je darcek? Alebo ze mi kupil auto? Ako dakujem pekne ze mi kupil auto ale kebyze kupi aspon tak 10 rocne a nie ze 20 rocne co z neho odpadaju diely a aj tak to nie je znacka lebo za 20 rocne auto sa mu zdalo dat 800 euro vela tak radsej kupil za 400 a opravu som si musela riesit ja

kubasa2005
23. dec 2019

neni jehovista?alebo preco neoslavuje?

pininka1
23. dec 2019

Je smutné že hoci bol takto zvyknutý z rodiny nechápe že u teba je to iné. To nieje laska. Ani môj muž nebol zvyknutý žeby sa v rodine dávali nejaké extra dary, ale na prvé Vianoce som dostala toľko, že moja rodina skoro odpadla. A stále na každý sviatok mi dal niečo, má výborný vkus.

anjelicek26
23. dec 2019

Odpoveď poznáš, túto šťastná nebudeš.

autor
23. dec 2019

@kubasa2005 nie je evanjelik. Mne ani nejde o tie darceky ale proste je smutne ze na narodeniny ma trebars nezoberie na veceru alebo na prechadzku. Ja by som pre neho urobila vsetko a ozaj mi je uztrapne si kupovat darceky na vianoce a narodky a tvrdit ze su od neho. Rodina sa stale vypytuje co mi dal a uz aj cakaju,ze na vianoce dostanem prsten.

maca1984
23. dec 2019

uz len to co si napisala " je to fajn chalan ked ma svetle chvilky"...nemalo by to byt skor tak ze je to fajn chalan ale obcas ma aj zle chvilky?Ja napr.tiez nie som sviatkovy typ,vyslovene sviatky nemam rada ( normalne sa u nas doma Vianoce,narodeniny atd " slavili" ale ked som sa osamostatnila,robila som si po svojom,resp.nerobila)ale manzel bol zvyknuty "slavit" tak som to robila kvoli nemu.Troska sa prisposobit by mu nezaskodilo.A vyzniem teraz hnusne ale kupit 20 rocne auto na ktorom opadavaju diely,a ty si to daj spravit alebo jazdi a riskuj... Velmi "inteligentne"

autor
23. dec 2019

@maca1984 ved to a ani nekupil take ako som chcela ja. Ako zas nesnivala som o novom aute ale chcela som wolkswagen beetley a on to dobre vedel a v tom case bol na internete zlty chrobak za 850 a cierny golf za 450 co myslis co kupil? Jasne,ze golfa lenze to auto bolo dole derave tapiseria sa z neho odlepovala,interier spinavy auto smrdelo. Absolutne sa mi to auto nepacilo

adri266
23. dec 2019

Pozri, ak je takto vychovany, preco ocakavas, ze zrazu bude robit veci tak, ako si Ty zvyknuta? POvedala si mu to? Bavili ste sa o tom?

Moj manzel mi napr nekupil nic k narodeniu dcery. Ja som sama ani netusila o tom, ze sa to robieva. A nemrzi ma to. Ved dcera je nasa, nie jeho. Neporodila som ju jemu.
Na sviatky, ak mu vyslovene nepoviem, co chcem, tak to nekupi.

Ale znamena to, ze ma miluje menej ako ten, co dokaze manzelku prekvapit briliantovym prstenom? Nie.

Ak Ti vsak viac zalezi na darcekoch, popremyslaj o svojom vztahu.

saluda
23. dec 2019

.....a o pár rokov sem budeš písať, že máte spolu dieťa, si na rodicaku a on ti nedáva peniaze....... Teraz si ho hyckas, on už teraz kašle na tvoje priania....
Na darčeky máte zrejme odlišný názor, ale dať darček, keď hneď aj drobnosť, nie je o peniazoch. Je to prejav toho, že na toho druhého myslíš a zalezi ti na ňom, na jeho citoch. Prsteň si ale nevynucuj, ak ho to samého nenapadne, bude to iba nasilu, ak aj ho kúpi. Mimochodom, ako často má tie svetle chvilky?
Inak, od priateľa by som auto neprijala. Ak nie si spokojna, mala si si doplatiť na to drahšie, nie ho teraz ofrflavat. Aj pneumatiky ti kúpil len tak. Na druhej strane ho aj chápem, že sa mu to zdá dosť, aby ti ešte aj prsteň dával. Ale nejakú drobnosť by ti dať mal. Ak to nerobi už teraz, nemá v pláne s tým začať neskôr. Lenže povedzme si, tu nejde o darčeky, tie jeho svetle chvilky mi vrtaju v hlave......

autor
23. dec 2019

Jezis ja si nevynucujem prsten ale on vkuse vypraval o prsteni potom prestal. Teraz je zo vsetkeho nasraty.

@adri266 ty mas snaz dojem ze som chamtiva striga ci co? Ako nehnevaj sa ale nehovor mi,ze keby tebe muz na vianoce nic nedal ze by si nebola sklamana. Proste som sklamana,ze neprejavi voci mne trocha citu
Nikdy nepride za mnou neobijme ma tulit sa mozem iba vtedy ked mi to dovoli inak vkuse vulgarne nadava. Proste som dufala,ze aspon tento rok bude iny ale stale je to to iste. Minuly rok bol este ako tak pekny ale tieto vianoce mi uplne pokazil

maca1984
23. dec 2019

Tak bud sa s tym zmieris a budes akceptovat ze on zije takto,alebo sa na neho vykasli.Nevnimala by som to z pohladu darcekov, i ked teda, koho z nas nepotesi darcek? i ked len drobnost,ale je to odraz toho,ze tomu cloveku na mne zalezi,spomenul si na mna.Divne je to, ze jemu neni trapne a blbe darcek od teba prijat,ale sam ti nekupi ani lizatko

misha666
23. dec 2019

sorry ale sa smejem... ti kupil auto za 400eur :D bo 800 sa mu zdalo vela... sak si si mala kupit auto sama :D ked na auto nemam tak si ho nekupujem ... ja si vobec na darceky nepotrpim... na vianoce tiez od draheho nic nedostanem, lebo som mu povedala nech mi nekupuje blbosti, ze ked mi bude nieco treba tak mi to moze kupit a bude to ako namiesto vianoc...no momentalne mi netreba nic...nie je vsetko len o darcekoch,,,, kazdemu vyhovuje nieco ine...ak ti on v tomto nevyhovuje a je to pre teba dolezita vec najdi si takeho co ta zahrnie darmi a budes spokojna...

pralinka86
23. dec 2019

Toto nedopadne dobre.. problém je na oboch stranách, nielen v nom predpokladám.. treba zjavne viac komunikovať.. auto bol zaujímavý dar, hoci je starsie.. a všetko riešiť v danu chvíľu a nevytahovat to neskôr. On je zjavne iný typ než ty, treba nájsť kompromis a v kľude

janinka007
23. dec 2019

Tak toto je sen kazdej zeny...vulgarny chrapun🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Uz aj ked ti nic neda, to ako ho opisujes, nevesti nic dobre. Rychlo ho zbal a posli mamicke.

lucinka1988
23. dec 2019

Nezmeni sa a k ti to takto nevyhovuje, rozid sa s nim. Mna osobne by sa dotklo, ak by som ani na narodeniny a Vianoce nič od muža nedostala..

autor
23. dec 2019

@pralinka86
@misha666 to auto kupoval on a ma dost penazi moze si dovolit nove. Ja som sicd nove nechcela ale neurazila by som sa kebyze mi kupi mladsie auto hlavne,ze on sa vyvaza na novej audine a ja na starom otrieskanom golfe a este mi povedal,ze to auto si musim zasluzit a,ze aj tak ako zena jazdim ako zena takze mi staci aj take auto.
Penazi ma dost neni to o tom,ze by sme trpeli nudzou ale on je ten typ chlapa ktory zene dava veci za odmenu. Mam si robit zenske roboty: upratovat,varit,zehlit, aby bolo vsade cisto a vonavo a on len pride a chce sa nechat obsluhovat. Isty cas som to robila a za to som dostala mozno par bozkov a obcas nejake to pohladenie. Co sa tyka sexu myslel si,ze aky je casanova ale teda okrem vydrze ziadna slava. Ziadna predohra ked som chcela zmenit polohu nadavalze co zas vymyslam. Tak som prestala s nim spavat.
Proste sa ta laska z mojej strany uz vytraca.

saluda
23. dec 2019

Tak prečo si s nim? Nabal mu ten šrot a pa pa. Byt s chlapom, ktorý sa takto správa, vulgárne nadáva, to radšej sama. Myslíš si o sebe, že na viac nemáš? Alebo je to auto pre teba dolezitejsie, tak radšej budeš trpieť chrapuna? Len ty sama si musíš v hlave upratať priority, s tým ti tu nikto nepomoze

autor
23. dec 2019

Naznacila som mu,ze po novom roku asi pojdeme od seba a zacal sa mi vyhrazat,ze sa postara aby som nikde nedostala pracu, ze moja rodina ma znenavidi a povie kazdemu aka som neschopna zena a ze tych 400 eur co dal za ten srot mu vratim aj z urokmi a este sa postara aby som prisla aj o ten byt co mam a porozprava kazdemu aka som radodajka.

pipikcek
23. dec 2019

@anjelicek26 Vianoce sú skúška vzťahu? 😨😱 čo budú robiť, keď prídu deti, finančné/zdravotné problémy atď...

mishka81
23. dec 2019

Trochu som uz mimo, darcek ti nekupi, tulit sa nechce, nadava ti a ty si s nim prestala spavat lebo okrem vydrze ziadna slava 🙄 prepac ale naco ti je taky vztah? nehovorim o darcekoch, objatie a mile slovo je viac ako drahy darcek. Ale ty ani to nedostavas. A dalsia vec chlap co sa vyhraza nie je chlap ale cisty blb.

pralinka86
23. dec 2019

Ako tak čítam, nic pekné si o nom nenapísala.. chces niečo ine. tak načo trápiť obe strany..

popolusska
23. dec 2019

@sissy27 sranda, mna tiez presne veta "je fajn, ked ma svetle chvilky" zaujala...naco ti je taky chlap? nejde o darceky, s muzom si teraz tiez uz skor kvoli detom davame darceky, ale o pozornost, o to, ako travi sviatky, ako reaguje, ked mu nieco darujes ty...a ako sorry, ale ak ti 1. rok vztahu nic na nerodeniny nepripravil..co ta asi bude cakat o desat rokov...

lubkavargova1
23. dec 2019

no sklamala si sa, a neviies ako vycuvat z tohto vztahu.ano, je to pekne, ale inak nic moc. Rozpravky a predstavy o velkej laske s anekonaju..toto je realita bohuzial

bublinka1426
23. dec 2019

esteze nemate spolu byt ci dom. mne to nikeoho pripomina, ten niekto ma stale strasi v snoch ako mora. ale mam uz noveho chlapa a som stastna zan. nieco podobne som si prezila a poviem ti, vycuvaj cim skor. bude to este horsie :( zial