Priama platba koncesionárskych poplatkov

klincek
21. apr 2015

Damy, prosim, podelte sa so svojou skusenostou ohladne platenia koncesionarskych poplatkov.
Doposial som platila prostrednictvom posty (SIPO), ale z viacerych dovodov mi to nevyhovuje, chcela by som platit priamo na ucet vyberatela uhrad RTVS. Ked som sa na tuto moznost informovala v minulosti, bolo mi povedane, ze sa to neda..ale podla mna by s tym nemal byt problem, vzhladom na tom, co som sa docitala tu: https://uhrady.rtvs.sk/domacnosti/kto-ma-platit.
Ak niekto platite koncesionarske poplatky takymto sposobom, prosim napiste, ako to funguje-ci platby odchadzaju bez problemov, ci vam o nich chodi nejake potvrdenie (nieco podobne ako z posty), pripadne nejake dalsie uzitocne informacie🙂. Vopred dakujem.

terezka1947
21. apr 2015

@klincek tak toto by zaujimalo aj mna 😒

samo_blaho
21. apr 2015

Najlepšie by bolo toto výpalné zrušiť.

bubelko
21. apr 2015

@klincek ja platim prevodom na ucet raz rocne. Ked som vyplnovala prihlasku, bola tam takato moznost. 😉

klincek
autor
21. apr 2015

@bubelko ako dlho? A platis na ten ucet, na kt. som dala link? Nemala si s tym nejake problemy? Prepac tie otazky, ale ja som sa po skusenostiach s pracovnickami na poste a aj s jednou pani na (info?)linke RTVS rozhodla, ze toto uz s nimi riesit nebudem, preto aj ta tema..

miku1
21. apr 2015

@klincek Platím to priamo zo svojho účtu už asi 3 roky a úplne bez problémov. Cez SIPO neplatím absolútne nič. Nie som ochotná platiť žiadne poštovné navyše či už na plyn, elektrinu, nájom, čokoľvek. Tým, že to platím z účtu sa mi žiadna platba nestratí, pretože vo výpise mám všetko a nepotrebujem si ukladať žiadne potvrdenky o úhradách.

arizona
21. apr 2015

@klincek my sme nikdy neplatili SIPO, vzdy iba priama platba na ucet. Mame trvaly prikaz, nechodi ziadne "vyrozumenie", ale ked sa zaregistrujes, hocikedy si mozes skontrolovat, ci platby nabiehaju alebo si neplatitel.

klincek
autor
21. apr 2015

@miku1 super, vdaka. A chodi ti nejaky doklad o platbach? Vlastne je zbytocny, to len ci mam nieco take cakat alebo nie..

klincek
autor
21. apr 2015

@arizona dakujem, takze je rozhodnute🙂

miku1
21. apr 2015

@klincek Nie, žiaden doklad nechodí. Pre teba je doklad výpis z účtu 🙂

klincek
autor
21. apr 2015

@miku1 aspon bude o papier menej🙂
este raz vdaka

jajo1
21. apr 2015

@klincek práve som toto riešila minulý týždeň - ale pozor, nedá sa prejsť rovno zo sipo na priamu platbu, musíš im to oznámiť na oficiálnom formulári (https://uhrady.rtvs.sk/preview-file/formular-fo...), kde vyznačíš, že žiadač o zmenu spôsobu úhrady, oni ti následne pošlú oznámenie s variabilným symbolom a až potom spolu s týmto variabilným symbolom môžeš zadávať úhradu cez účet - bez toho variabilného symbolu by nebola platba spárovaná s tvojimi platbami sipo - tak mi to vysvetľovala pani cez ich infolinku. Zmenu vykonali celkom rýchlo, do týždňa som mala poštou doručené oznámenie o akceptovaní zmeny ajvariabilný symbol.

jajo1
21. apr 2015

A zabudla som dodať, že pani ma upozorňovala, že mi príde len tento jeden list a potom už mi nebude chodiť vôbec nič, žiaden papier, len to mám pravidelne uhrádzať

bubelko
21. apr 2015

@klincek platim od minuleho roka. len som to mala zle nastavene, tak som musela prehadzovat datum splatnosti. inak bez problemov 😉 a hej platim na ten ucet 😉

klincek
autor
21. apr 2015

@jajo1 dakujem, toto prave riesim, tak si mi to rozluskla🙂. na jednej strane chapem, ze su to dve rozne veci, na druhej by neskodilo, keby to na tej stranke mali niekde jasne uvedene 😒 ..infolinka tiez nula bodov, dnes je nestrankovy den, takze som sa bavila s automatom..

bubelko
21. apr 2015

@klincek no ja som dnes pisala kontaktny formular, kedze som zistila, ze 2r po smrti babky, babka este nie je odhlasena - a kolonka - umrtie tam nie je... tak som zvedava, co mi napisu...

arizona
21. apr 2015

@klincek pri registracii online ti poslu VS na mail a ak si dobre pamatam, tam si vies vsetko prestavit, aby ti nic nechodilo postou a ani aby si ty nemusela behat na postu. Sprav registraciu a uvidis 😉 urcite to netreba riesit papierovo ani z jednej strany.

klincek
autor
21. apr 2015

@arizona dakujem. registrovana uz som, popozeram..ale aby toho nebolo malo, ja mam este komplikaciu so zmenou priezviska, a ten ich formular je velmi obmedzujuci. snad sa vysomarim, a ak nie, zajtra ma tam maju osobne..

@bubelko tiez by ma zaujimalo-ja ked som menila priezvisko, tiez mi povedali, ze sa treba odhlasit a prihlasit, ale ani taka kolonka tam nie je..

Inak bonus-spracovanie formulara moze trvat az dva mesiace-super, zatial cloveku ujde minimalne jedna platba. Nadherne flexibilna je tato institucia..

bubelko
21. apr 2015

@klincek no som zvedava kedy mi odpisu a co. chcela som tam volat, ale dnes maju nestrankove dni - tak som ani neskusala, lebo to viem, ze mi nikto nezdvihne. aj ked tam sedia 😝 ale tak uvidim co napisu.
ja platim ako odberatel 2 roky. takze zaplatene to maju. 😉

klincek
autor
21. apr 2015

@arizona uz som sa vysomarila..nejbezpecnejsie je naprv zmenit sposob platby, nasledne riesit priezvisko. dve zmeny naraz ten ich system nezvladne. resp, ak by som najprv riesila priezvisko, musela by som to zas riesit cez postu, a to uz nech odo mna niekto nechce 😀

klincek
autor
21. apr 2015

@bubelko to je hlavne.
ked to vyriesis a spomenies si, napis ako to dopadlo. onedlho budem mat zase zmenu kvoli stahovaniu, tak nech viem, co ma caka 😅

bubelko
21. apr 2015

@klincek ok, ak si spomeniem napisem 😉

bubelko
21. apr 2015

@klincek tak mi odpisali - neuveris. ze eviduju platby na meno starej mamy, do tohoto roku. takze - ja som asi zmenila len sposob platby, ale zmluvu nie. no mam v tom gulas. takze som pisala zas a cakam na dalsiu odpoved. 😕

klincek
autor
21. apr 2015

@bubelko ma to logiku (tu ich..). na zmenu platitela potrebujes odhlasku a prihlasku..takze ak si babicku neodhlasovala, stale je vedena ako platitel. inak by ma zaujimalo, ako ju odhlasia, ked v tom formulari taka kategoria nie je..asi to podradia pod ukoncenie odberu elektriny, kedze tu uz odoberat nemoze..

bubelko
21. apr 2015

@klincek hej, to mi napisala. ale mna by zaujimalo ako vedu mna 😝 no ved uvidim, co mi napisu. ale ma prekvapilo, ze mi odpisali tak rychlo. 😕

klincek
autor
21. apr 2015

@bubelko pozitivne znamenie🙂
snad aj ten zvysok vybavia cim skor.

bubelko
22. apr 2015

@klincek tak ako som slubila - pisem. Cele odhlasenie vybavene. sice som to musela posielat asi na 5x ale to bola moja chyba. mala som velku prilohu - zle nastaveny skenner. takze som to musela cele nanovo naskenovat a preposlat. lebo som to skusala 2x a vzdy mi doslo, nepreposlane. lenze som posielala 2 maily a nevedela som, ktory sa neodoslal - no museli mat zo mna srandnu.
kazdopadne vcera vecer som to poslala, aj so ziadostou vratenia duplicitnyh platieb - a dnes mi dosla odpoved, ze to zaregistrovali, babku odhlasili, platby za rok 2014 mi vratia, za 2015 - maj, nemame uz platit.

mna maju zaregistrovanu samotnu, ale za babku platil otec. lenze platby mozu vratit len dedicovi - co som ja, takze mi to vyplatia a ja vratim otcovi. aj ked - keby ma to nenapadlo, tak on ani nevie. ale budem slusne a dobre dieta 😝 a on super dedko, lebo 100% vezme chalanov na zrmzku 😉 😀

celkovo som bola milo prekvapena ako rychlo a bez väcsich problemov z ich strany to islo 😉

klincek
autor
23. apr 2015

@bubelko super, vobec som nepredpokladala, ze budu taki rychli🙂. o dovod viac, preco z celej veci vynechat Slovensku postu.. 😉