Prestava bicykla na ebajk

danielinaa
1. sep 2020

Pytala som sa aj na profile ale ziadna odozva tak sa opytam tu. Neprebali ste niektora bicykel na elektricky, nemyslim svojpomocne, ale nejaky servis? Napr. nasla som na nete tohto pana, je celkom lacny. https://www.e-biker.sk/Sluzby-e-bike-c7_0_1.htm
Nemate niekto skusenost s nim? Pripadne s nejakym inym servisom. Boli ste spokojni? A cena so vsetkym vratane komponentov? Mam bicykel znacky trek neko s, som s nim velmi spokojna, a novy elektrobike sa mi nechce kupovat. Mam rada tento a nechce sa mi zvykat na iny. Dakujem pekne.

miskooo1987
1. sep 2020

@danielinaa manželka má elektrobike, je spokojná... ono ako som to zrátal, tak ta to vyjde 500 EUR... môže sa to oplatiť...

danielinaa
autor
1. sep 2020

@miskooo1987 vies sla som minule s partiou chlapov do kopcov a trochu som zaostavala za nimi, tak ma tahali lanom. :D A dalsia babena co bola s nami mala elektro, a bola to parada, bola daleko pred nimi. Ked chodim sama, nevadi mi ze sa vleciem ako slimak, ale rada by som obcas s partiou, cloveku je veselsie. Alebo ked ma necakane zastihne dazd, rychlejsie pridem domov. Na chvilu som sa na tom previezla a je to super vec, aj ked ti dochadzaju sily, si to zapnut.

danielinaa
autor
1. sep 2020

@miskooo1987 Ale vy ste si asi svojpomocne prerabali, ze?

miskooo1987
1. sep 2020

@danielinaa nie, manželka si kupila rovno ebike... ale ta suma bola o dosť vyššia ako rádovo takáto prestavba...

miskooo1987
1. sep 2020

@danielinaa keby so to robil ja svojpomocne, tak to trvá asi ako ten obraz čo som po dvoch rokoch zavesil na stenu(korona má donútila..)

danielinaa
autor
1. sep 2020

@miskooo1987 pozerala som video a ked mas spravne naradie, nie je to tazke. Ale nemam to komu dat, tak by som skusila ten servis. A svojho bike sa nechcem vzdat, som s nim spata uz. :D

miskooo1987
1. sep 2020

@danielinaa ono to nemusí byt ťažké... len to odhodlanie nie vždy je🙂

mirola
1. sep 2020

Ja mam kamosku, ktora taky ma. Ten jej ma nahon tusim na zadne koleso a nie je to moc dobre, lebo ju tak trhne ako keby ked sa pohon pusti. Dalej ma daku baterku, kde je dost slaby dojazd a stale nabija, za dalsie baterka nie je taka kvalitna nevydrzi tolko nabiti, ale to uz je o tych komponentoch. Ja mam kupovany ebajk, taky asi stredna trieda a je super, na jedno nabitie pri mojej vahe jazdim aj 3 tyzdne, no do prudkeho kopca ako tatry a podobne cca 200km.

danielinaa
autor
1. sep 2020

@miskooo1987 hehe u nas sa 10 rokov odkladane podlahy v miestnosti s kompotmi urobili. :D Aj sa omalovalo. Dali sa parapety nove co minimalne rok lezali na podlahe v pracovni, a nebol cas ich dat, a tak podobne. :D

danielinaa
autor
1. sep 2020

@mirola ja by som si chcela prerobit na stredovy pohon, ten je vraj najlepsi, aj som sa viezla na takom do prudkeho kopca vo velmi zlom terene a bolo to super.

essenceee
1. sep 2020

to si robiš sama, alebo ako? Nejak si to neviem predstavit. Nebolo b ylepšie si ho kupit už ako hotovy?

danielinaa
autor
1. sep 2020

@essenceee nie, sama nie, chcem si dat prerobit cez nejaky servis a pytam sa tu na skusenosti a recenzie. Nechcem si kupovat novy, som s mojim spokojna a elektro funkciu budem pouzivat mozno pri jednej jazde z desiatich. Nie stale. Napr. ked pojdem so spominanou partiou a budem zaostavat. Predsa len ked ides na ebajku, to uz nebolo uplne ono, lebo nevydavas tolku fyzicku namahu. Ja jazdim na nom casto a vela, aj 50 km, aj viac a so svojim bike som uz spata, nechcem si zvykat na iny.

mon2523
2. sep 2020

hmmmm no len aby ta ta prestavba nestala viac ako keby si si mala kupit taky novy a original ebike

danielinaa
autor
2. sep 2020

@mon2523 vies co? Kupis aj za 1000 e elektrobike, ale tie su o nicom. Cena prestavby sa odvija aj od komponentov. Napr. ked chces tu najkvalitnejsiu najvykonnejsiu bateriu, iba ta baterka stoji 900 eur. Ja sa svojho bike nechcem vzdat, ja nechcem novy elektro bike, ja chcem mat tento svoj. 🙂

essenceee
12. sep 2020

myslím si, že lepšie by bolo, keby si si kupila hotovy novy elektrobike

danielinaa
autor
12. sep 2020

@essenceee Lenze hotovy za tisicku je o nicom lebo ma slabu baterku a vsetky komponenty nanic. Takto si prerobim moj za tisicku a budem mat delo co by inak stalo minimalne 3000 ale urcite aj viac lebo Trek patri k tym lepsim znackovym bicyklom. A za dalsie, aj keby som kupila novy elektro, co s tymto? Kde to budem skladovat? Ja nechcem mat 2 bicykle.

essenceee
13. sep 2020

tak hotovy za tisicku je dobra cena. Čo som pozerala, tak niektore stoja aj 5tis auro a to je už dost. Zase ale verim, že budu kvalitne

danielinaa
autor
13. sep 2020

@essenceee rozdiel napr medzi tym za tisicku a tym za 3000 je ten ze tisickovy prejde 30 km a potom sa baterka vybije a ten za 3000 e prejde 200 km. Plus ani pruzenie nema take kvalitne a podobne. Ja chodievam na bicykli aj 50-60 km normalne, na elektrickom by som stihla viac. :D