Ahojte, potrebujem poradiť ako sa dá najlacnejšie aj najrýchlejšie posielať balík zo zahraničia, hlavne z Europy, konkr. zo Španielska. Nejako sa v tých prepravných spoločnostiach nevyznám, chcem aby mi kamarátka posielala balíky zo Španielska a neviem aká forma je najlepšia. alebo je to výhodné posielať aj cez poštu? Ak by ste niečo vedeli poradiť alebo máte skúsenosti nejaké, budem rada 🙂 resp. ak mi viete zistiť aj najlepšiu cenu prepravy...
pokial je kamaratka v esp tak nech si najde na strankach spanielskej posty kolko co stoji tam to maju rozpisane - a vcelku detajlne ale moze sa ist opytat aj na najblizsiu postu - vo vacsine pripadov a ak teda nemaju velke davy ludi tak jej aj povedia tie ceny. potom mozes skusit ine firmy - tnt, mrw, azkar - a co ja viem co ale neviem ci to bude vyhodnejsie - my sme z roboty posielali minuly tyzden 25kg balik v ramci EU, islo to ako ekonomicky balik a dojde nam faktura nieco nad 120€ - takze treba sa poinformovat a vacsina tychto firiem ma www aj v anglictine
No ja si myslím, že toto si musí zistiť kamarátka, nakoľko to bude ona zo Španielska posielať, tak asi tam budú platiť ich ceny, hlavne čo sa pošty týka a tak...
Ja ti viem len povedať, že keď som bola vo Fínsku, mamina mi posielala od nás balík poštou- poistený, cca 11 kilov a dala takmer 50€...