Preposlaná pošta neprišla

lneviemmeno
10. júl 2024

Dobrý večer,
25.6. mi prišuel list z ministerstva vnútra na poštu, kde som mala predchadzujuci trvalý pobyt. Lenže TP som si už predtým zmenila, tak som volala do tej obce, kde prišiel list, aby mi ten list poslali na nový TP. Určite zadali správnu adresu, lebo mi ju 2x prečítala, či je správna. Už sú to 2 týždne a stále nič neprišlo. Skúšala som si zadať číslo, ktoré bolo na žltom papieriku a ukazuje mi to takto. Že bola uložená na pošte Bratislava 1, to je tuším tá veľká pobočka, lenže ja nemám v BA trvalý pobyt ale v obci, ktorý je v BA kraji. Nemáte niekto skúsenosť? Samozrejme zajtra tam budem volať čo sa teda stalo. Mám podozrenie, že mi prišla pokuta a bojím sa aby mi nezačali nejakú exekúciu kvôli tomu.

judit47
10. júl 2024

Podla toho bola niekomu uz vydana 3.7

lneviemmeno
autor
10. júl 2024

@judit47 ale ako je to možné, keď je do vlastných rúk?

judit47
10. júl 2024

@lneviemmeno tak musel ju niekto vybrat na OP takze aa chod opytat priamo tam ze preco a komu to vydali budu mat podpis…

lneviemmeno
autor
10. júl 2024

@judit47 nepochopím naozaj, hrozná je tá pošta.. zajtra tam pôjdem osobne a potom neviem čo, asi volať na ministerstvo, že čo sa stalo a nech mi to znovu pošlú

anickabasnicka
10. júl 2024

@lneviemmeno skoda, ze sis ji podle toho podaciho cisla sama nepreposlala na tvoji adresu.aspon u nas v cr to jde, ze sina strankach posty zadas cislo zasilky a nesledne si muzes tu zasilku preposlat k vyzvednuti kam potrebujes.
jakou pokutu mas na mysli? pokud by to bylo treba za rychlost na ceste , tak ty vetsinou chodi primo z obce, kde se nachazi radar.
no preji ti, at ten dopis dohledas.a dej pak vedet jak jsi poridila. s tim dopisem.

judit47
10. júl 2024

@lneviemmeno no hlavne si zisti asi co to je a aka lehota lebo niekde je 10 a niekde 14 dni od dorucenia tvoje bolo oficialne 3.7 aj ked pri sude by si dokazala ze tam nieje tvoje OP, este je mozne ze to omylom zaklikli…uvidis

rozculena
10. júl 2024

je to do vlastných rúk,ako to mohli niekomu vydať 😨
MŃa už asi nič neprekvapí,posielala som doporučený list a BA pošta ho normálne strčili do schránky a sfalšovali podpis prijímateľa

lneviemmeno
autor
10. júl 2024

@judit47 18 kalendárnych dni som mala na vybratie ale ja napísané, že opakované doručovanie. Hneď ako sa ku mne dostala informácia, že mám v schránke žltý listok som volala na postu a hneď to preposlali. Tak nerozumiem tomu, čo to hľadalo v BA keď som to nedávala tam preposielať. Nemôže byt, že to prišlo na tu hlavnú postu a odtiaľ to dali poslať do tej obce kam som to chcela dať? A dali napr iné cislo sledovacie?

lneviemmeno
autor
10. júl 2024

@anickabasnicka netuším aká pokuta, len si myslím, že to bude to. Lebo čo iné z ministerstva vnútra?

rozculena
10. júl 2024

@lneviemmeno ale ten list bol niekomu vydaný

lneviemmeno
autor
10. júl 2024

@rozculena hneď zajtra tam pôjdem a narobím poriadky. ako mohli niekomu vydať list do vlastných rúk keď som o tom nevedela? A prečo to vôbec prišlo tam, keď som to dala preposlať inde? Už asi potom len kontaktovať ministerstvo vnútra a riešiť tam

aliziana
10. júl 2024

@lneviemmeno Ministerstvo vnútra posiela aj OP bez fotky pre deti. Nemôže to byť to?

lneviemmeno
autor
10. júl 2024

@aliziana to neviem, moje dieta ma 5 mesiacov.. ale radšej myslieť na najhoršie, predsa to moze byt aj pokuta

mondolina
10. júl 2024

pokuta by bola podľa mňa z nejakého policajného útvaru...môže to byť op pre dieťa.

aliziana
10. júl 2024

@lneviemmeno neviem, podľa akého kľúča to posielajú, moje má o chvíľu 6 r. a ešte to nemá, ale snáď zistíš, čo sa stalo a čo to bolo...

lneviemmeno
autor
10. júl 2024

@mondolina tak ale polícia patrí pod ministerstvo vnútra nie? Neviem, mala som pokutu iba raz v živote a to ma zastavili tak fakt netuším čo prišlo

lneviemmeno
autor
10. júl 2024

@aliziana veď toto som aj vsade čítala 😀

gubcikova
10. júl 2024

Mohli to vrátiť nazad. Mne sa presne toto stalo. Dostala som list s mesta Piešťany na starú adresu. Dala som si presmerovať na novú a nakoniec ju poslali nazad odosielateľovi

anickabasnicka
10. júl 2024

@lneviemmeno no určitě na té poště požaduj, aby ti ukázali, komu a na základě čeho ten dopis vydali.a když budeš následně volat na to ministerstvo- ale kam konkrétně chceš volat, když netušíš, čeho by se měl ten dopis týkat, tak použij to číslo, co je nad tim čárovým kodem. aby ti dokázali podle toho ten dopis dohledat. .....pokuta by ti opravdu přišla z konkrétního města nebo policejní stanice. nežádala jsi i něco, třeba nový op, pas, nějaké informace, popřípadě tam ještě může být rozhodnutí o vyhoštění ze země.🙂 ale to si dělám srandu

maranco
10. júl 2024

Úradné listy od štátu si môžeš dať posielať aj do schránky slovensko.sk a tie prečítaš kdekoľvek si na PC/tablete ak si nastavíš na prihlasovanie aplikáciu https://ep.slovensko.sk

žlté lístky si môžeš dať zasielať na email a SMS https://eposta.posta.sk/oznamovanie-zasielok/ a tak vieš rýchlejšie reagovať že máš niekde zásielku, rovnako si si mohla zapnúť notifikácie pre konkrétnu zásielku hneď po presmerovaní a ihneď reagovať keď sa pošta tvári že list doručila pred týždňom

lneviemmeno
autor
10. júl 2024

@anickabasnicka o nový OP som žiadala kvôli zmene trvalého pobytu, ale teda 25.6. čiže to by neprišlo v ten deň a mám si pre neho prísť osobne. Tiež som rozmýšľala, či pokuta by neprišla od policajného zboru skôr, ale ako vravím, neviem, nemala som ešte takto pokutu. Len ma s tým každý straší a preto mám obavy.. ak je to ten OP bez fotky pre dieta, ten ani nepotrebujem lebo má normálny s fotkou

lneviemmeno
autor
10. júl 2024

@maranco áno to viem, ale čakám ešte na nový OP a potom začnem už využívať aj slovensko.sk, len k starému OP už neviem pin a je mi zbytočne toto riešiť keď očakávam nový.. a ano viem, že som si to mohla preveriť skôr, ale nenapadlo ma to úprimne 😀

karolinakr
10. júl 2024

@lneviemmeno doporučeny do vlastnych ruk..nemohli vydat cudziemu, ale ak tam je čislo občianskeho, tak to sa da zistit, že komu to vydali

betulinka1
10. júl 2024

@karolinakr mojmu malemu prisiel OP na jeho meno a asi by si ho OP nevybral, kedze mal 4 roky.
@lneviemmeno zajtra zistis na poste dnes tu darmo filozofujes nad tym

gubcikova
11. júl 2024

@lneviemmeno máš tam poštový priečinok čiže si myslím že to nazad vrátili ministerstvu.

lneviemmeno
autor
11. júl 2024

@gubcikova a keď tam bolo zaškrtnuté opakované dorucovanie tak to pošlú znovu? Nebola som dnes na tej pošte lebo som musela súrne ísť mimo mesta ale zajtra pôjdem keď tak

gubcikova
11. júl 2024

@lneviemmeno už to raz skúsili opakovane doručiť viac x nedorucuju

lneviemmeno
autor
12. júl 2024

Takže ľudia - v dedine kam mi mala prísť preposlaná pošta majú zatvorené, čiže tam neviem čo ako. Na poštu 1 som sa nedovolala a osobne som žiaľ nestihla lebo som mimo BA. ALE - už mám nový občiansky a aktivovala som si Slovensko.sk a tam som to pozrela. Mám tam evidovanú na moje meno iba jednu jedinú pokutu z minulého roka, ktorú som uhradila na mieste. Žiadnu inú nemám. Čiže ten list nie je určite pokuta. Asi to bude s najväčšou pravdepodobnosť ten občiansky bez fotky pre moje dieta. Lenže o ten nemám záujem, takže keď si ho nevyzdvihnem asi sa nič nestane či?