ahojte chcem sa spytat,tych co uz boli na prepichovanie nosnych dutin,ci to bolelo....
ja mam totiz problem taky,ze uz 2 roky som stale na kvapkach nosnych,ktore vsak stale kvoli vyluceniu navyku stale striedam no ale bez nich uz neviem byt,lebo stale mi opuchaju nosne dutiny.... ☹
a zajtra idem na moje rozhodnutie nosno-usno-krcnemu,nech sa na mna pozrie a nech zvazi co dalej....
no zacinam sa toho velmi bat,lebo som pocula,ze pri takomto probleme zvyknu prepichovat nosne dutiny 😒
prosim napiste mi vase skusenosti s tymto 😒
dakujem
zuzi juj ha lebo ja som pocula aj take ze to neboli ale ze to prijemne nie je a druhi zasa ze to strasne boli,tak ja neviem,ale som zvedava,co mi doktor zajtra povie ☹
Mna zachranila pred tym homeopatia, chvala bohu... 😉
mywiel to vazne? popis mi prosim o tom viac a ake homeo si brala atd-prosim
Mne to robili, ked som bola este decko, takze to bolo davno, ale bolelo to strasneeeee. Moznoze teraz by som to znasala inak, ale pamatam si to ako hrozny zazitok. Robili mi to viackrat 😝
no mne prepichovali ked som mala tusim 20 a minule ked som mala totalne zapchate dutiny asi 2 tyzdne, tak som muzikovi rozpravala ze by som dala krcnemu aj 1000sk aby mi prepichol dutiny,,
u mna zatial nejlepsi liek infra teplo,, ale treba viac krat denne, poctivo, homeopatika a obklad zo svedskych klapiek,,
Musim povedat ze ukon neni az tak bolestivy,,skor neprijemny,,najme ked rupne ta chrupavka,,
mne to prepichovalu tusim 10 ci 15 dni, kazdy druhy ci treti den, uz si presne nepamatam, ale moje dutiny boli mesiac mimo a myslim ze tym prepichovanim sa to uvolnilo,,,
Uz si nepamatam co mi predpisali bolo to davno, bola som v homeopatickom centre v BA a mala som konzultaciu vyse hodiny s doktorkou homeopatkou a ked mi potom robili roentgent tak v nemocke nechceli verit ze mam dutiny uplne cisté. Tym prepichovanim sa nic nevyriesi mojej mame to robili viackrat a vraj sa to vzdy vrati. Mne sa to po homeopatii nikdy nevratilo. 😉
Mojmu mužovi to robili tri krát v dectve a doteraz tvrdí, že to veeeeelmi bolíííí... 😢
no natom asi nieco je,, mne sa tie dutiny vratili este tak 2-3 razy,,
skoro kazda nadcha mi presla do dutin,,,
ale teraz ked mam nadchu tak si davam coryzaliu a nahrievam o sto sest a zatial si musim zaklopat, ze to ide,,
a hlavne cerstvo posekany chren,, ten zaberie staci si trochu cuchnut a dutiny su precistene 😀 😀
helenka..k tvojmu problemu..pri probleme s dychanim moze ist o viac moznosti..treba to riadne zdiagnostikovat vyter, rentgen, endoskopia nosa eventualne CT vystrenie
1. mozu byt problemom prinosove dutiny..moze v nich byt zapal..a to bud akutny..vtedy sa dutiny prepichuju..umrtvi sa to, je to skor neprijemne ako bolestive,+ treba liecit zapal..antibiotika, anihistaminika, preplachy mosrskou solo, nosne kvapky, solux. ak sa jedna o chronicky zapal tak skusmo antihistaminikum a lokalne kortikoidy ale vacsonou operacne riesenie
2. problem je v nosnej dutine...akutna nádcha..tu vie riesit snad kazdy, potom je to opuch nosovej sliznice,, casto na alergickom podklade..takze liecbou je liecba alergie,existuju nosove polypy..tu pomoze len operacne riesenie, existuje zavislost na nosnych kvapkach...tu jednoznacne nosne kvpaky vysadit, dat antihistaminikum a lokalny kortikoid, nie vzdy to zaberie a vtedy treba operacne sliznicu v nose zmensit
a problem s vybocenou nosovou prepazkou..tu tiez pomoze len operacne riesenie
tie operacne riesenia..nie su strasne, pacienti maju po nich vacsinou len bolesti hlavy..ale treba potom dokladnu toaletu nosa a chodit pravidelne na kontroly na cistenie
Pozri si toto-
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=10656
mywiel, a aké homeopatiká si užívala? Lebo mám 3,5 ročnú dcéru, mala v nose stafylokoka a na rentg. zistili zastavenú nádchu. Ťahá sa to už vyše mesiaca. Infralampa trochu pomáha ale dostala bioparox a na 3 deň sa jej to pustilo. Ale stále sáka žlto zelené hlieny.Antib. už neužíva ale nemôžme sa toho zbaviť. Coryzalia nie je len na alergickú nádchu?
rohacka...to naozaj funguje..len treba davat pozor aby vata nezostala v nose..lebo potom tak ci tak treba k lekarovi
Mne to robili ambulantne a potom ma poslali na týždeň do nemocnice a tam mi to prepichávali skoro každý deň, blbý zážitok, ale keď som to vydržala ja -taká padavka, tak to vydrží hocikto, príjemné to určite nie je, hlavne ten tlak pri prepichovaní je hnusný, ale dá sa to vydržať.
Ahojte.
Tak mne to robili prvýkrát ked som bola decko.A pamätala som si,že to bolo hrozné,že som nevládala ani na nohách stáť.Ale...ked mi chceli prepichnúť tento rok,tak som nechcela,ale čuduj sa svete,vôbec to nebolo také hrozné,bolo to v pohode,trochu nepríjemné,ale dá sa to zvládnuť 😉
no takze bola som dnes u toho krcneho......
bola som na klokocine u doktora čERMANA a musim povedat,ze je to strasne perfektny doktor.....perfiš pristup a velmi mily,taky starsi panko.....
no najprv mi pozrel do nosa,nos mi uplne roztvoril a pozeral svetielkom,ci nahodou nemam polypy...tie mi chvalabohu uplne vylucil,co je uplne super,inak by som musela ist na operaciu-to mi on povedal......
potom ma poslal na rontgen a tam mi spravili snimok celej tvare spredu.
zasa som s tym snimkom isla k nemu a potom pozeral ten snimok a bohuzial ja mam na pravej strane zapal nosovych dutin,a tak mi nasadil na tyzden silne antibiotika AMOKSIKLAV,ktore mam uzivat kazdych 12 hodin...
no po tyzdni mam ist zasa k nemu na kontrolu a zasa mi spravi rontgen a bude ma dlhodobo sledovat ako sa mi tie dutiny liecia aj po podani liekov.Ak sa mi tie dutiny nevyliecia,tak vravel ze pravdepodobne to uz budem mat chronicke a tak uz dlhodobo budem na kvapkach bohuzial.
ale kedze mam zapal,tak v takom pripade prepichuju nosove dutiny ale len vtedy ak dlho pretrvava bolest hlavy a stale je kasel a nadcha......
ale ja kedze tie priznaky nemam a ani bolesti hlavy nemam tak to akutne nie je a povedal mi,ze on mi zatial prepichovanie nosovych dutin urcite vylucuje......
mozem mat upchavanie dutin aj vdaka hnusnej alergii a ze vtedy musim stale uzivat lieky na alergiu a stale pravidelne chodit k alergologicke a aj pravidelne na rontgen chodit,ci sa mi nieco v nose nezhorsuje. :o(
ale som stastna ze mi nechce dutiny zatial prepichovat kedze tam nie su ani zrasty a ani hnis a ani nic podobne.....
kazal mi kupit si solux lampu(ultracervenu lampu) a nou si tie dutiny nahrievat a tym aj liecit ten zapal......
dnes som si tu lampu kupila a stala 22 € v nay elektrodome,takze sa mozem zacat vyhrievat.......
len sa teraz modlim aby vdaka tym antibiotikam sa ten zapal vyliecil.....
a aj mi povedal ze kvapky do nosa urcite treba kazdy tyzden striedat lebo tam hrozi navyk na ne a po tyzdni uz klesa ich ucinok....
a teraz kedze si musim vyliecit ten zapal,tak si ich musim davat do nosa aj 5×denne .......
helenka, neboj nic, moj brat ako maly mal silny zapal nosnych dutin, infralampa mu velmi pomohla a este naparovanie nad harmacekom. pripadne mozes aj nejake esencialne oleje skusit - eukalyptus, borovica. v nasej rodine kvapky do nosa vobec nepouzivame, len vincentku 🙂
bambusko...... dakujem ale ja som kdesi citala,ze ked je zapal by si sa naparovat nemala ☹ tak neviem 😕
kocky a moc sa vam chcem podakovat za vase cenne rady 😵 ste fakt zlate 🙂
rohacka...... a super link dakujem uz som to skusala 😉
strapco13...dakujem za opisanie a vysvetlenie,si zlata 😉
vsetkym vam vazne moc dakujem 🙂
Tak toto je tema pre mna 😉 Mam tiez chronicky zapal prinosovych dutin, zistili mi to pred 3. rokmi nahodou kvoli zubu. Na RTG som mala zatienenie, ani ATB nepomohli....druhy RTG rovnaky, bez zlepsenia. V podtstate nemam ziadne problemy, nic ma neboli, netecie mi z nosa, ani chora nebyvam. Neberiem ani ziadne kvapky... Ale tiez mi chcela obvodna ORL doktorka prepichovat dutiny - nedala som si. mam z toho hrozu. Mala som ist na Antolsku na konzultaciu, ale ked som tam dvakrat prisla a sto ludi, tak som sa na to vyprdla a nesla som. Teraz rozmyslam, ci to moze mat nejaky nasledok...ked mi nic nie je...vydesil ma jeden clanok, kde o tom pisali (v Zdravi, tusim?), ze to moze sposobit rozne zdravotne problemy, ked sa hlien hromadi...
Ale prepichovat si to nedam ani nahodou. 😅
ahojte... helenka, toto bol (obcas este aj je) moj problem... dutiny mi prepichovali a preplachovali 2x v zivote (pred dvoma rokmi) ... nebolelo to, ale bolo to dost neprijemne. a prvy krat to aj bol dost sok, kedze som to vobec necakala, tak som si potom aj poplakala 😅 ... druhy krat to bolo len pre to, ze dr. chcela zistit, ci je to ciste, a kedze vytiekla len cista voda, usudila, ze bud je to ok alebo netrafila cystu (na co poznamenala, ze ak tam je pojde operacne von)... no a odvtedy som tam nebola. ked citim, ze sa mi cysta plni (vtedy mi opucha okolie oci, hovorim tak "cez dutiny" a proste nadcha v plnom prude), zacnem sa nahrievat soluxom, zvysim prisun vitC, a tento krat mi neuveritelne pomohlo preplachovanie vlaznou slanou vodou (to som bola sama velmi prekvapena)... skusala som aj prikladanie teplej soli vo vrecusku, aj naparovanie (a kadeco mozne) ale ta slana voda bola najlepsia ulava...
tak dufam, ze ti ATB zaberu a v zime ani na krok bez ciapky! 😉
no ja mam napisane na listku od doktora ze:
RTGPND-závoj P antra,Endobazalne dif.rhinitida PND bez vytoku,Bez polypov.
DG:Sinusitis maxi laris ac.? l.dx.
Predpisny Amoksiklav doporucene nosne kvapky+liecbu od alergologa Po,liecbe kontrola aj so starou snimkou
no tie ich skratky co znamena,tak to ja netusim 😕 😅
babulka juj ha veru moze to mat zle nasledky a toho sa moc obavam,tak radsej robim co mozem 😔
dankakk-aj sa uz nahrievam soluxom tak dufam ze liecba mi zaberie,uz som 3.tbl vybrala z ATB a davam si aj kvapky do nosa ako mi odporucil aj otorinolaryngolog 😉
helenka, moja sesternica má presne taký istý problém ako Ty, akurát je na tých kvapkách už dlhšie a pokiaľ viem, lieči sa nejakými tabletkami a zvlášnymi kvapkami. Akurát mi to teraz cez sviatky hovorila, tak sa neboj, lebo pokiaľ nemáš v dutinách hnis, tak Ti ich nebudú pichať a z tvojej diagnózy vidím, že nemáš žiadne polypi, tak hlavu hore! Toto píšem aj z osobnej skúsenosti... 🙂
luise ja som na kvapkach uz 2 roky ☹ ☹
čítala som, sesternica bola tri a tieto čo bere sú protinávikové, skrátka niečo iné, musíš sa na to informovať u lekára. Ja tiež poznám túto závislosť a stálo ma to neskutočne veľa síl, keď som s tým sekla a to som ich brala 8 mesiacov a mala som čo robiť, preto viem, čo prežívaš a drží Ti palce, aby si to zvládla, určite sa Ti to podarí!!! 😉
Mozno keby mi niekto napisal, ze ake to moze mat nasledky, tak sa nakopnem a pojdem na tu Antolsku...aj ked neviem, ci ma po troch rokoch nevyhodia 😅 Ale keby sa tam aspon dalo objednat..nemam cas vysedavat v cakarnach 5 hodin, ani 3, takze preto po doktoroch nechodim 😖
osobnú skúsenosť nemám, ja som si to robiť nedala. pamätám si na to, ako ma dr. riadne zvozil, že som odmietla tento zákrok - končila som tuším základnú školu..... strašne som sa bála, ale teraz s odstupom času som rada, počula som, že tento zákrok treba opakovať..... mne našťastie zdravotné problémy ustúpili s ukončením strednej školy.
luise dakujem si zlata,zak sa spytam na to 😉
babulka ved to,ze vysedavanie v cakarnach je hrozne 😒
kluara tak to si mala stastie ze ti to preslo aj same 😉
já jsem byla na punkcích v 11 letech 😝 , měla jsem zalehlé uši, neslyšela jsem, pak se přišlo na to, že je to ucpanýma dutinama, tak mi prorazili nosní přepážku, do nosu dali umělohmotnou hadičku a velkou jehlou mi tam stříkali vodu (nevím, zda to byl nějaký roztok léků) a tím my ta rýma šla pak ven, docházela jsem tam poměrně dlouhou dobu, ale nějak to nezabíralo, tak jsem musela do nemocnice, po týdnu jsem šla domů 😉
jinak já když už na sobě cítím rýmu, tak preventivně inhaluju různé soli z lékárny, dá se i cibule a být v teple
jo a bolelo jen to zlomení nosní přepážky, ale vydržet se to dalo 😉
heli, mojej mamine to robili, nebolo to prijemne, ale dalo sa to vydrzat, viac ti nepoviem, lebo nemam osobnu skusenost, robili jej to, ked som mala 15 rokov , mala asi 2 mesiace vkuse nadchu