Prepeličie vajíčka

rawmamka
17. feb 2016

Ahojte žienky,
chcela by som sa spýtať na váš názor, či si myslíte, že by bol záujem o domáce prepeličie vajíčka (sú veľmi zdravé, chov by bol v bio kvalite s veľkým dôrazom na etiku správania sa k zvieratám) ? Zatiaľ si chovám iba pre svoju rodinku, ale premýšľam nad rozšírením, tak sondujem, či by vôbec bol záujem. Cenu by som stanovila na 10 centov za kus (sú malinké, ale výživnejšie ako trebárs slepačie a aj chutnejšie), to je tak ledva ledva na pokrytie nákladov na dobrý chov a prácu jedného človeka, ale viem, aké sú na SK platy a na druhej strane bežné výdavky na živobytie. Vopred ďakujem za akýkoľvek názor či radu 🙂.

margotka112
17. feb 2016

Ahoj no záujem by si istotne našla,my sme kedysi chovali sliepky na vajcia asi 900 ks. Ja som si našla jednu pani v meste brala objednávky,a predávala. Takže som k nej chodila každý druhý deň so 600 kusami. Občas mala taký dopyt,že sa to nedalo pokryť. Neviem či bývaš na dedine alebo v meste. A super je ak si nájdeš na začiatok k odberu susedov alebo kolegov. A rozbehne sa to. V podstate ani neviem kde sa dajú kúpiť,nikdy som žiadne v obchode nevidela,snád´ len pre Velkou nocou.

rawmamka
autor
18. feb 2016

@margotka112 Ahoj, mňa to najmä baví, aj keď som vyštudovala niečo úplne iné a tým sa aj živím, ale práca na gazdovstve so zvieratami ma napĺňa viac, preto by som sa tomu chcela venovať a chovať nielen pre našu rodinnú potrebu. My prepeličie vajíčka konzumujeme zo zdravotných dôvodov, pretože sú mega zdravé a v obchodoch boli len poľské a aj to predražené (jedno vajíčko za 18 centov 😖 ), takže z toho vznikla z núdze cnosť. Ďakujem za rady a za tvoju osobnú skúsenosť 🙂 .

damadama
19. feb 2016

@rawmamka ak si spravíš stránku a reklamu (čo otravuje ľudí na stránkach 🙂 ) na nete, tak si myslím, že by záujem bol. Prepeličie vajcia sú preto najzdravšie, lebo sú skoro bez cholesterolu. Postupnosť je: kačacie vaja- slepačie-liliputky-prepelice(bažanty). Prepeličie mäsko je delikatesa, veľmi vychytené, nedá sa skoro zohnať, lebo vo voľnej prírode ich je málo, tak aj na tom môžeš niečo zarobiť.
Len to treba spropagovať. Ak chceš vo veľkom, skús si registrovať chov (pozisťuj, čo treba, výhody/nevýhody, veterinárnu kontrolu, ak predaj verejný. Lebo iné je chovať sám pre seba, príp.pre pár známych a iné na predaj z dvora.
Držím palce. Ak to rozbehneš, chodíme cez NR, zastavíme sa pre pár obalov 🙂

rawmamka
autor
20. feb 2016

@damadama Ahoj, ďakujem za príspevok a tiež za marketingové poradenstvo 🙂, už som nad tým premýšľala, len na viacerých "frontoch" si zisťujem, či by vôbec o niečo také bol záujem. Naštudované mám o chove prepeličiek veľa, ale keď to chcem robiť vo väčšom musím zvládnuť aj tú byrokratickú rovinu (rôzne povolenia a pod.) a na tej teraz pracujem. Keď začnem predávať, určite ti dám echo 🙂.

nunik25
11. feb 2020

Ahoj uz nepredavas? 😊
@rawmamka

rawmamka
autor
12. feb 2020

@nunik25 Ahoj, vo väčšom budeme o pár mesiacov. Dám určite vedieť.