Prenosná klimatizácia - skúsenosti?

satanca
17. mar 2019

Ahojte baby. Máte skusenosti s touto vecičkou? Oplatí sa to kúpiť? Plní účel? 🙂 poprípade odporučte konkrétnu značku a model, ktorý je najlepší 🙂 dakujem

simsalabim
17. mar 2019

@satanca lepsia je uz poriadna klima. Prenosna dost huci a zaroven musis niekde vyviest ten horuci vzduch - hadica bud cez otvorene okno von, alebo spravit dieru v stene. Preto ked uz, tak normalnu.

jaja23
17. mar 2019

@satanca my máme prenosnú, lebo keď sa nám narodilo babo, nechceli sme používať normálnu. Túto prenosnú sme zapli, len keď sa horúčava nedala vydržať, keďže mame byt orientovaný na západ. No predáva sa k tomu už aj taka sieťka do okna, odkiaľ sa vyvedie hadica, ale nie je to nič moc. A áno, hučí dosť, ale nám to nevadilo, vychladili sme miestnosť a vypli sme ju. Teraz sa daju už okná prispôsobiť na vývod hadice. Plánujeme to dat spraviť, ak bude nejaká firma ochotná. Pohľadám na nete model, kt. Mame a hodím to sem. Inak by to bola podľa mňa dobra vec, až na tu hadicu a na ten hluk.

satanca
autor
17. mar 2019

@simsalabim
@jaja23 potrebujeme to do prenajatého bytu,nemôžme sem montovať normálnu. je to alternatívne riešenie keďže sa tu v lete neda vydržať. zaujima ma či splní účel a naozaj efektívne výchoadi izbu. Nie či hučí,to mi je jedno

klarissa25
17. mar 2019

prenosna klimatizacia nefunguje, pokial to nema vyvod von je to uplne zbytocne...

katulienkax
17. mar 2019

Ja by som to nechcela už v živote mali sme v robote pri tom hluku sa ani porozprávať nedalo a ked si to vypla čochvíľa si musela zapnúť lebo sa opäť nahriala cela miestnosť a ta hadici z okna otras. Všetci nadavali.

simsalabim
18. mar 2019

@satanca poviem ti takto. Sused ma prenosnu klimu na hornom poschodi. Pusta ju rano, ked odchadzaju z domu a s prichodom domov ju vypina, lebo sa pri nej neda koli hluku fungovat. Hadica samozrejme vystrcena von. Hovori, ze poschodie sa relativne rychlo opat zahreje, ale ako- tak sa da spat, lebo mury nie su uplne vriace. Chysta sa tiez namontovat normalnu klimu, ked nasetri. Mozno ak vy byvate prec dlhsiu dobu cez den, ze by to stacilo na stiahnutie teploty a mury by sa tak velmi neprehriali.

jaja23
18. mar 2019

@satanca no vychladi izbu, to je jasne. asi je to najlepsie robit ako pise simsalabim, lebo my sme ju vypinali cez den a tym sa izba zase rychlo vyhriala

satanca
autor
18. mar 2019

@simsalabim to asi zapnute nenecham bez dozoru, predsa moze dojst ku skratu, a nevypalim cely barak. takze to je asi uplna hovadina...

satanca
autor
18. mar 2019

@simsalabim myslim ta klima je hovadina, nie tvoj nazor, zaň ti dakujem :D aby nedoslo k nedorozumeniu

simsalabim
18. mar 2019

@satanca ked sa ju bojis nechat vez dozoru, ak mate v tom byte viac miestnosti, mozno by sa dala pustit v izbe, v ktorej prave nebudete a cez otvorene dvere to prejde aj do druhej miestnosti. Netusim, aku kapacitu taka prenosna klima ma....