Prenájmu izbu v hoteli osobám mladším ako 18 rokov?

9. apr 2022

Zdravím, prenájmu izbu niekde v hotely( napríklad v menšom mieste) izbu osobám mladším ako 18 rokov? Ďakujem🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janai1
9. apr 2022

Áno, bežné ubytovaváme ľudí aj pod 18 rokov

sissy27
9. apr 2022

@viestta vôbec nie je podmienka mať 18r ani v slušných hoteloch. Občiansky a platba a všetko v poriadku, žiadny zákon to neobmedzuje (aspoň o ňom neviem). Aj dcéra bola takto s kamoškou na víkendový výlet a nebol žiadny problém.

Pre autora/autorku: aj vo väčšom meste 😃 len treba doklad totožnosti a zaplatiť. Mohol by byť problém s platobnou kartou ak je na iné meno (napr rodiča).

mirkasmile
9. apr 2022

Samozrejme 🤷
Ale sú aj hotely,kde je možnosť ubytovania len od 18rokov, napríklad na Ibize a podobne.
Bežné chodia rodiny s deťmi.
Bežne chodia aj deti s učiteľmi/trénermi výlety, či nejaké sústredenia.
Mali sme aj ubytovaneho chlapca 15 ročného,no mal od rodiča nejaký papier.
Tak isto deti pod 18 neplatia miestnu daň.
No popravde, inak som sa nestretla s tým,že by prišiel maloletý bez sprievodu rodiča,či inej osoby 🤷

autor
9. apr 2022

A napríkad keď sa chcu ubytovať viacerí A jeden je pod 15 rokov? Bez sprievodu rodiča…je taká možnosť?;)

sissy27
9. apr 2022

Pod 15r to už podľa mňa problém bude, keďže je to maloletá osoba.
Ono je to individuálne, ak príde rezervácia pre 10 puberťákov 15-17r, tak sa dajú očakávať problémy, zdemolovaná izba, rušenie nočného kľudu a problémy s náhradou škody - takže vám ju môžu zamietnuť, resp sa ospravedlnia, že majú plno.
A samozrejme treba rátať s tým, že v hoteloch sú veľmi tenké steny, takže ak zamýšľate party, stačí jedna sťažnosť iného hosťa a policajti vás zoberú domov.

jaga18
9. apr 2022

U mňa by si taká skupina ani neskrtla. Kým nie je v skupine aspoň jedna plnoleta zodpovedná osoba, tak rozhodne odmietnem co i len rezervovať ubytovanie.

sono2
9. apr 2022

Čo tam chcete robiť prosím ťa?

autor
9. apr 2022

@sono2 syn by chcel ísť s kamošom prebrať pár veci …školských keďže iný prosteee na to bohužiaľ vredy nemáme🙂