Dobrý deň, prenajali by ste byt ukrajincom? Dvaja dospelý.
Teraz keď už nie je v hre štátny program, ako je to s nimi na trhu pri prenajmoch? Ak tak načo si dat pozor?
Štó chóčeš djeváčka? Nu pohodi zajac. Davaj kvartjera za 200 rublov inak bude počkaj zajac 🙂 zdravstvoj lunochod ja v bajkonure bývájel za 150 rublov.
Prenajimas byt dvom ludom, asi je celkom jedno, akeho povodu su, pokial su normalni.
@domiklik ja s nim ale robiť nemienim, a tiež už zachádza do úzadia. Prenajomatelia to už nechcú.
@vanilkovazmrzka ak máš skúsenosť so svojim bytom, ktorý im prenajimas tak sem s ňou. To hľadám. Nie všeobecnú bezcennu formulku
Prenajímame byt ukrajincom už pár rokov, nikdy nebol problém, nájom si platia sami. Sú zamestnaní, nikdy nemeškali s platbou.
Prenajímala som byt páru z UA 2 roky. Boli jednými z naj nájomnikov. Veci,na kt.si dať pozor tu platia rovnako ako pri SK nájomcoch. Samozrejme nutná je zmluva.
@autor
Tiež máme za susedov Ukrajincov,dvaja dospelí a jedno dieťa. Otec jazdí na kamióne,matka pracuje niekde v sklade a dieťa -dievča chodí na strednú školu. Neviem aku majú platobnú disciplínu,ale asi dobrú lebo tu bývajú už dlho(tuším že ešte ani vojna nebola),ale môžem zodpovedne prehlásiť,že sú omnoho slušnejší a dieťa podstatne lepšie vychované ako niektorí tu domáci Slováci.
@matago bolo treba niečo špeciálne overovať alebo niečo riešiť navyše (napr. cudzinecka policia) ako u SK najomcov ?
Nie, oni mali povolenie na pobyt,to si vybavovali sami,ja som im dala len zmluvu.
Prenajímam už rok dvom UA študentom (nie sú odídenci, teda bez programu), sú to top top nájomníci a dúfam, že ostanú veľmi dlho. Ale sú normálne platiaci. Majú u mňa vybavený pobyt cez cudz.políciu, nedávno som to bola predĺžiť.
Mám ale aj iné skúsenosti z okolia, hlavne cez štátny program to bolo úplne zle, moji už všetci známi z rôznych dôvodov už tieto nájmy ukončili, napriek štedrej dotácii.
Tiež prenajímam Ukrajincovi, zatiaľ je to môj naj nájomník. Dávala som mu čestné prehlásenie pre cudzineckú políciu.
Nie, Ukrajincom by som byt neprenajala....zničia ti byt, zbalia sa a zajtra sú inde....kde ich budeš hľadať? na Slováka dáš trestné oznámenie, Ukrajinca si hľadaj po celej EU🙂
@mogaa a to mas odkial? Je tu cca 5komentarov od ludi co im prenajimaju a su spokojni. A bolo xy kde sa stazovali na slovakov
@petulda333 áno, ale ozaj skúsenosti tých, ktorí šli cez program sú takéto. Tam jw výpovedná doba 2 dni, také skutočne zo dňa na deň odišli a nechali po sebe spúšť. Plus oni sa musia hlásiť pravidelne na miestnom úrade a kašľali na to, obrovské nedoplatky za vodu nechceli zaplatiť atd atd. Nevážia si to, keď je to grátis. Jedna perlička, jednu ženu bola nezákonne nahlásená v rovnakom čase na dvoch miestach.
Fakt skúsenosti rôznych ľudí.
Plus tam reálne clovel dostane prvú platbu od štátu po 2-3 m a ak mu medzitým zduchnu, tak je v keli. Mali by to už zrušiť konečne.
Naopak , platiaci Ukrajinci sú presne opačni. Vďační. Slušní.
@slniecko5 ale ja netvrdim,ze vsetci su slusni,ale ona pise,akoby kazdy ukrajinec bol taky. A zas,aj slovaci si veci zadarmo nevazia a nicia ich jedna radost.
@petulda333 jj
Statny program stále v hre je