Prenajali by ste byt Ukrajincom?

3. dec 2023

Dobrý deň, prenajali by ste byt ukrajincom? Dvaja dospelý.
Teraz keď už nie je v hre štátny program, ako je to s nimi na trhu pri prenajmoch? Ak tak načo si dat pozor?

domiklik
3. dec 2023

Statny program stále v hre je

gta5man
3. dec 2023

Štó chóčeš djeváčka? Nu pohodi zajac. Davaj kvartjera za 200 rublov inak bude počkaj zajac 🙂 zdravstvoj lunochod ja v bajkonure bývájel za 150 rublov.

vanilkovazmrzka
3. dec 2023

Prenajimas byt dvom ludom, asi je celkom jedno, akeho povodu su, pokial su normalni.

autor
3. dec 2023

@domiklik ja s nim ale robiť nemienim, a tiež už zachádza do úzadia. Prenajomatelia to už nechcú.

autor
3. dec 2023

@vanilkovazmrzka ak máš skúsenosť so svojim bytom, ktorý im prenajimas tak sem s ňou. To hľadám. Nie všeobecnú bezcennu formulku

matago
3. dec 2023

Prenajímame byt ukrajincom už pár rokov, nikdy nebol problém, nájom si platia sami. Sú zamestnaní, nikdy nemeškali s platbou.

zuzudrnda
3. dec 2023

Prenajímala som byt páru z UA 2 roky. Boli jednými z naj nájomnikov. Veci,na kt.si dať pozor tu platia rovnako ako pri SK nájomcoch. Samozrejme nutná je zmluva.

nepic
3. dec 2023

@autor
Tiež máme za susedov Ukrajincov,dvaja dospelí a jedno dieťa. Otec jazdí na kamióne,matka pracuje niekde v sklade a dieťa -dievča chodí na strednú školu. Neviem aku majú platobnú disciplínu,ale asi dobrú lebo tu bývajú už dlho(tuším že ešte ani vojna nebola),ale môžem zodpovedne prehlásiť,že sú omnoho slušnejší a dieťa podstatne lepšie vychované ako niektorí tu domáci Slováci.

autor
3. dec 2023

@matago bolo treba niečo špeciálne overovať alebo niečo riešiť navyše (napr. cudzinecka policia) ako u SK najomcov ?

matago
3. dec 2023

Nie, oni mali povolenie na pobyt,to si vybavovali sami,ja som im dala len zmluvu.

slniecko5
4. dec 2023

Prenajímam už rok dvom UA študentom (nie sú odídenci, teda bez programu), sú to top top nájomníci a dúfam, že ostanú veľmi dlho. Ale sú normálne platiaci. Majú u mňa vybavený pobyt cez cudz.políciu, nedávno som to bola predĺžiť.
Mám ale aj iné skúsenosti z okolia, hlavne cez štátny program to bolo úplne zle, moji už všetci známi z rôznych dôvodov už tieto nájmy ukončili, napriek štedrej dotácii.

kristiii
4. dec 2023

Tiež prenajímam Ukrajincovi, zatiaľ je to môj naj nájomník. Dávala som mu čestné prehlásenie pre cudzineckú políciu.

mogaa
4. dec 2023

Nie, Ukrajincom by som byt neprenajala....zničia ti byt, zbalia sa a zajtra sú inde....kde ich budeš hľadať? na Slováka dáš trestné oznámenie, Ukrajinca si hľadaj po celej EU🙂

petulda333
4. dec 2023

@mogaa a to mas odkial? Je tu cca 5komentarov od ludi co im prenajimaju a su spokojni. A bolo xy kde sa stazovali na slovakov

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
slovakboy
4. dec 2023

@nepic ja mám za susedov Ukrajincov a úžasní ľudia. Slušní, pomáhajú si navzájom ale aj Slovákom. Vďační sú. Len im je veľmi smutno za domovom. Jeden ich člen rodiny padol vo vojne.

slniecko5
4. dec 2023

@petulda333 áno, ale ozaj skúsenosti tých, ktorí šli cez program sú takéto. Tam jw výpovedná doba 2 dni, také skutočne zo dňa na deň odišli a nechali po sebe spúšť. Plus oni sa musia hlásiť pravidelne na miestnom úrade a kašľali na to, obrovské nedoplatky za vodu nechceli zaplatiť atd atd. Nevážia si to, keď je to grátis. Jedna perlička, jednu ženu bola nezákonne nahlásená v rovnakom čase na dvoch miestach.
Fakt skúsenosti rôznych ľudí.
Plus tam reálne clovel dostane prvú platbu od štátu po 2-3 m a ak mu medzitým zduchnu, tak je v keli. Mali by to už zrušiť konečne.
Naopak , platiaci Ukrajinci sú presne opačni. Vďační. Slušní.

petulda333
4. dec 2023

@slniecko5 ale ja netvrdim,ze vsetci su slusni,ale ona pise,akoby kazdy ukrajinec bol taky. A zas,aj slovaci si veci zadarmo nevazia a nicia ich jedna radost.

slniecko5
4. dec 2023
monapla
Autor odpoveď zmazal
Zobraz