Ahojte. Premýšlate niekedy nad smrťou? Čo bude potom? Ja sa toho úplne desím keď si poviem, že už nebude nič. Len tma... Čo si myslíte čo nás čaká po smrti?
Neviem co ma caka ,nerozmyslam nad takymi blbostami ked zomriem zomriem.😂 🤷🏼♀️
Veľmi dúfam, že to bude to nič a tma.
Jedine,co ma na smrti desi,ze tu ostanu uzialeni pribuzni. Co bude po smrti so mnou,neviem. Ale priala by som si to krasne nebicko,kde sa vsetxi raz stretneme.
Podľa mňa tá niečo trápi ak máš takéto myšlienky...
Veľa záleží na Tom či si veriaca alebo nie....
Nebojím sa smrti,možno trochu umierania, teším sa na stretnutie s už zosnulými príbuznými.Mám očividný dôkaz,že druhý svet existuje,možno v trochu inej podobe ako si to predstavujeme,ale určite to nie je už len "nič".
Bude to ako ked zaspis.. proste vtedy tiez o sebe nevies🤷♀️
zacni verit v lasku a budes verit v krajsi zivot po smrti
@janinah vieš mi prosím napísať o tom viac..?
čo chceš, náboženské rozprávky vymyslené počúvať? Vieš aké to bude? Ako keď zaspíš... nevieš o svete. A potom sa zrazu zobudíš a zistíš že si včera musela zaspať. ... To je tak, ako keď sa zobudíš po klinickej smrti. Proste si vypnutý ako počítač. A ak sa už nezapneš, tak nič nevieš. Preto je namieste si to užiť kym to ide...
Keď nebude nič, tak nebude ani tma. Tma je niečo, nič je absencia všetkého. Mne myšlienka, že po smrti nič nebude prináša neskutočný kľud. Najlepšie je predstaviť si nič ako tvoje spomienky, na to čo si robila v 15 storočí. Nič, nemáš na toto časové obdobie žiadne spomienky, lebo si vtedy neexistovala.
Prepáč.viac nenapíšem
Je to take súkromné nazvime to " videnie" pri všetkých zmysloch a za bieleho dňa.A nie.nevidela som ducha zosnulého.videla som niečo viac a niečo ozaj krásne.Nebojim sa odísť....
Zo smrti ako takej velky strach nemam. Bojim sa ale toho, co bude s mojim dietatom, ak nahodou zomriem vo veku, ked este on nebude dostatocne pripraveny na samostatny zivot. Ze mu tym sposobim traumu a bude trpiet. Casto mi hovori, ze "maminka, ale ty nikdy nezomries, ze?" a ja mu vzdy poviem, ze kazdy raz musi, ale ze zomriem az vtedy, ked bude dospely a ja velmi stara.
Ja som asi fakt divna, ale ja sa na nu tesim. Konecne sa vyspim, bez nocnych mor, prebdenych noci, uz cez rok som nemala pokojnu noc, kazdu noc sen a niekedy aj 3.
Ale ja aj deti ucim, telo je len schranka, nasa dusa, je energia co ju pohana. Po smrti sa telo premeni na prach, ale dusa odleti ako sa hovori do neba, do nekonecneho vesmiru, kde precestuje velku vzdialenost, aby obyvalo dalsie telo, hoc aj mimozemske alebo sa vrati spat na zem do ineho tela, ci uz ludskeho alebo zvieracieho...
Strach? Z čoho? Podľa mňa to bude presne ako keď večer zaspím proste "nič" ja si málokedy pamätám sen takže sa len tak nejak presuniem v čase cca 6hodin, ale už sa neprebudim. Keď som bola mladšia mala som strach zo smrti, ale teraz nie skôr sa bojím toho že budem dlhodobo v nejakých bolestiach čakať na smrť 😓
Ja sa smrti nebojím, to čoho sa bojím je, že zostanem stará a sama. Alebo že zomriem a moje dieťatko ostane bez mami. Ale nad tým, že čo bude somnov po smrti nerozmýšľam, načo, aj tak na nič neprídem...
Veru tma a nielkolko ton zeminy na tebe 🙂))) esteze dychas nemusis 🙂)) zijem kazdy den na max a nad smrtou ani nerozmyslam....a ked to pride,tak to pride,kazdeho to caka...
Ani nie nepremyslam, skôr som sa prichytila pri myšlienke že fakt ani neviem ako mam asi polku života za sebou....
Teraz je to fajn som relatívne mladá, i keď ta pravá dievčenska mladosť je v pase... Zdravie slúži.... Beriem to tak že pomaly, nebadane ale v horizonte 10r.to pôjde s kopca
Problem je, ze po smrti clovek nespi.
Áno, myslím na smrť každý deň. Neviem sa dočkať, kým táto "hra" skončí a budem konecne zasa "doma", tam kde patrím 💗
Myslím, že po smrti naozaj nebude vôbec nič iné, len tá tma. Ale absolútne ma to nedesí. Prečo by malo, keď o tom, že som mŕtva nebudem vedieť?