Premýšľam nad autoškolou

27. jan 2024

Ahoj ženy, premýšľam nad autoskolou. Chcela som robiť popri strednej, ale neboli peniaze. Teraz po nejakej dobe som sa rozhodla, že si spravím. Peniaze sú aj čas by bol, len sa obavám, že ako to zvládnem. Keď som nikdy nebola za volantom neviem ani základne veci. Bývam sama, nemá mi kto pomôcť. Zároveň keď tak premýšľam, príde mi to ťažké riadiť auto a ešte keby som bola pod stresom. Máte nejaké zážitky z autoškôl ? 🙂 niekto kto nič nevedel a ako to zvládol, prišlo mu to ľahké ? Keď som ešte chodila do školy, viem, že vela zo spolužiačok predtým ako šli do školy mali buď otca alebo kamaráta ktorý im pomohol alebo že vedeli už niečo o tom aute alebo základy. Ja nič. Neviem si predstaviť, že budem v aute napríklad cúvať na tom cvičisku a parkovať. Skúšala som si robiť nejaké testy, ani niektorým otázkam nerozumiem. Dá sa to pekne zvládnuť aj keď som takáto?

aeruginosa
27. jan 2024

Urcite nie si prva a ani posledna taka, nenechaj sa tym odradit, ak si odhodlana sa naucit soferovat.🙂

pribinak
27. jan 2024

Chod do toho, ak ti bude malo jázd, tak si vieš dať aj kondične.

Na začiatku to bude možno trosku náročné, ale potom uvidis ako ti to super pôjde.

Dôležité je že chceš. A nedaj sa odradiť. Chce to len jazdiť jazdiť a jazdiť

madeincssr
27. jan 2024

Dobre by bolo, keby ti to nejaka kamaratka/kamarat/kolegyna/kolega mohol povysvetlovat a poukazovat kdesi na opustenom parkovisku priamo na aute a prip. mat s tebou trpezlivost poskusat prve rozjazdy. Zistila by si, ze nic nie je take zlozite ako sa nam zda, ked je to pre nas uplne nezname. Mozno aj tu na MK by si niekoho ochotneho nasla. Zvladli to ini, dolazes to aj ty 👍.

olimuc
27. jan 2024

Vobec netreba, aby si pred autoskolou nieco vedela … teoreticky mozno ano, ale citat alebo pozriet nejake video vies aj sama. Zalezi na vybere autoskoly … ja som zacala v jednej, kde som sadla do srotovnej 120 a po prvej hodine som ju znenavidela, mala traumu - radiaca paka sa rozpadla, stala skapinala a instruktor po mne vrieskal atd a ja som isla s plafon domov. Vymenila som autoskolu nastastie s feliciou a velmi schopnymi instruktormi, cela skupina ca 15 ludi urobilo na 1x iba jeden nespravil test … jazdu vsetci .. takze da sa. Ale fakt treba mat dobru autoskolu s panmi instruktormi.

cimage
27. jan 2024

Ides do autoskoly, ktora je na to aby ta vsetko naucila. Ved aj ked si isla do skoly, tak si nevedela abecedu, nasobilku, zlomky, ale naucili ta to tam. Testy si rob ked budes mat hodiny teorie za sebou. Zbytocne sa teraz stresujes. Tak isto jazdy, mas tam instruktora, ktory ti vysvetli co a ako mas robit. My sme trenazera a ihrisko ani nemali, hned prva jazda bola v premavke 🤦🏽‍♀️, ale prezila som aj ked mi to 2x skapalo pri semafore. Netreba sa zrutit, pojde to.

alenocka0802
28. jan 2024

Ja som tiez isla do autoskoly s nulovou skusenostou soferovat. Instruktor frflal, ze preco ma otec doma neucil rozbiehat sa a podobne, ale presne na tieto situacie ma clovek dve usi ;) skor by som sa zamyslela, ci mas na com jazdit resp ci si po autoskole planujes kupit hned auto. Lebo uprimne, ak by som nezacala jazdit rovno po jej skonceni, tak by som sa asi ani nerozjazdila. Ten stres, ked som sla prvykrat sama vo vlastnom aute, kde uz nemal nik iny pedale bol velky. Ak by som mala velku pauzu medzi autoskolou a jazdenim na vlastnom, tak odvaha by sa mne osobne tazko zbierala.
Ak sa ale rozhodnes do toho ist, tak drzim palce. Hlavne si treba verit, kolko vela ludi to dalo pred tebou, preco by si to ty nemala zvladnut ;)

petus998
29. jan 2024

@alenocka0802 toho sa obávam aj ja mame 3 deti muž do mňa hučí už 10 rokov správ si autoškolu vodiča budeš sebestacna a keď poviem prejdem aj autobusom tak som zla ja