Ahojte.
Máme taký problém, chystáme sa odkúpiť susedný pozemok a začať stavať. Avšak cca 30 CM pred už našim pozemkom stojí stlp s elektrickým vedením. Ďalší problém je, že vedenie je cca 3 metre nad zemou - teda je nemožné stavať.
Dnes v elektrárňach povedali, že to nepreložia a keď budeme mať stavebný plán - stavbu nepovolia.. nič viac
Máte s tým niekto podobne skúsenosti? Je takýto problém vôbec riešiteľný alebo sa treba zmieriť a tým, že sa tam stavať nebude.. aby nevznikli zbytočne investície
@sofiapp hocikedy nemozu. Len v pripade poruchy,ktora sa neda odstranit na dialku,ak sa jedna o planovanu opravu alebo rekonstrukciu,vstup na pozemok sa oznamuje majitelovi vopred a distribucka dava pozemok do povodneho stavu.
Skor by som sa distribucky pytala,ci neplanuju rekonstrukciu,pripadne upravu vedenia na zemne a podla toho sa zariadila. Mate az tak maly pozemok,ze nie je mozne dodrzat ochranne pasmo?
@sofiapp viac ti poradia na inych strankach ako fore pre mamicky, ale.. ak je kabel 3m nad zemou, nie je to OK, pravdepodobne je to NN.. ak ide o NN a ten pozemok fakt chcete, nevzdavala by som to este, hladala by som riesenia a moznosti. my sme davali prelozit telekomunikacny stlp, najprv sa to nedalo, vybavili sme to po takmer roku
@jakoma dobry den mozem sa opytat ako ste to poriesili nakoniec ?prekladkou alebo ste to obisli
@hsjdudhdbd prelozili sme stlp na ine miesto na nasom pozemku (prekladal to majitel stlpa a siete)
@jakoma no to si neviem predstavit ako by sme to prekladali to treba asi aby elektrarne s technikou ci?
@hsjdudhdbd ano, aj u nas to robila firma a "prelozili" myslim, ze najprv sa ppstavil iny stlp a nasledne sa stary odstranil, neprelozili sme existupuji stlp
@jakoma a kolko vas to stalo?🙂
@hsjdudhdbd nas nic, len ziadost. Neslo o elektricky stlp ale o telekomunikacny
@sofiapp zavisi od toho ake je to vedenie VVN/VN/NN a moznosti trasovania. Ak je pred pozemkom,tak je na "statnom" s patricnou tarchou,pricom o vedeni ste vediet museli,pretoze nie je zemne.