Prejedanie sa

alofinka
16. feb 2018

Je normálne keď jem 5 krát denne ale v tom štýle že raňajky, obed, za tri hodiny zas to isté čo na obed a za tri hodiny zas to isté čo na obed a potom ľahká večera, je to normálne? Prejedam sa? Jem veľa? Asi hej keď takto nejem som hladná, chcem schudnúť ale nedarí sa, asi jem veľa, mam 31,165 cm a 86 kíl, neviem si dat rady, z nejakého ovocia alebo jogurtu som stále hladná, mam roztiahnuty žalúdok?

nelinka2009
16. feb 2018

@alofinka mas... Oklam ho vodou pred jedlom a jedz casto, ale male porcie... Vzdy pred jedlom pol litra vody a pouzivaj mensie taniere

lindusss2016
16. feb 2018

No ale to je princip chudnutia, prijem nizsi nez je vydaj a to sa podla mna pri neustale sytom zaludku neda dosiahnut. Jedz ranajky, desiatu, obed, olovrant a veceru. Nie po obede dva olovranty a urcite nie to iste, co si jedla na obed. Daj si jogurt, ovocie alebo zeleninu, ale nie trikrat denne obedove menu. Cize nejes velakrat za den, ale nespravne.
A nic nepises o tom, kolko sa hybes. Treba nieco robit, ked chces schudnut. Mam tvoju vysku aj tvoj vek a pocas oboch tehotenstiev som takmer dosiahla aj tvoju vahu a teda som sa citila v tom tele uz velmi zle, nemotorne a cela spuchnuta, boleli ma nohy a klby. Takze je na mieste, ked s tym nieco chces urobit, lebo taka vaha zbytocne zatazuje tvoj organizmus.

fadama
16. feb 2018

zacni jest menej, zo zaciatku je to tazke no zvyknes si a nebudes uz potrebovat tolko jedla a zacnu ist kila dole.

jeennyv
16. feb 2018

@alofinka moj nazor je taky, ze 5krat denne nie je pre kazdeho a je to blbost, ze kazdy tak musi mat..kazdy ma ine nastavenie tela a iny metabolizmus, inak mu vyhovuje ideal..napr ja 5x denne plnohodnotnych jedal nedam jednoducho..najdi si svoj system tych kil je trosku cez...ako to iste co na obed aj potom je vela..plus musi byt aj pohyb, zalezi tvoj den praca atd..na beton nepasuje urcity jedalnicek na kazdeho..

kath1210
16. feb 2018

Do stravy zaradit vlakninu. Ranajkovy jogurt doplnit cistymi ovsenymi vlockami, lanovymi alebo inymi semienkami. Vyhnut sa vsetkym ochutenym cerealiam a 'healthy snackom'.
Samozrejme sa vyhybat cukru v akejkolvek potravine. K obedu vzdy salat. Dbat na kvalitu potravin, obmedzit chlieb, pecivo a kolace. V kazdej porcii jedla co najviac zeleniny ci ovocia. A samozrejme pohyb, minimalne 3x 30min tyzdenne. Ja som vysoka 164cm, rodila aom v auguste, pribrala som 18 kil a schudla som 16. Kazdy ma iny metabolizmus, ale pravda je ze baby robia aj vela chyb v stravovani a potom sa trapia s hmotnostou.
Este spomeniem maminu- ta teraz schudla asi 35 kil(potrebovala kvoli klbom)- drzala dietu principom ktorej je 1 den masity, 1 zeleninovy, 1 ovocny, 1 prilohy a 1 len stavy, pocas celej diety vylucila cukor, bielu muku a vyprazane jedla, pekne jej to slo dolu.

bbiibbaa
16. feb 2018

Ahoj,mne pomohlo ked som vysadila pecivo a sladene napoje,sladkosti
Prestala som jest po 6. A ked som mala rano cas tak som si pred ranajkami zacvicila 🙂

dominika_klara
16. feb 2018

@kath1210 fuuu tak tamdieta,to je riadna capina.To je tak na vredy....

cecilia68
16. feb 2018

@kath1210 Všetky diéty sú nanič😂 Treba jesť všetko, nie len klíčky a zeleninu ☹ Ale všetko samozrejme s mierou.
@alofinka Ako nič v zlom, ale tri krát po sebe obedovať? To je už fakt cez čiaru, ani sa nečudujem, že máš 86 kíl.😢

anjelicek26
16. feb 2018

@alofinka nie je problem jest 5x denne, problem je jest 3x obed. To nic ine neni doma? Prejedas sa doslova. Ja som tiez typ, co musi stale nieco zut, ziadne po siestej nejest neexistuje, proste by som umrela kym idem spat..napriek tomu 47 kil... lebo nejem blbiny... ked mam hlad si radsej nakrajam kusok syra a sunky a zeleniny kopy k tomu a som syta na dlho... sprav si jedalnicek - normalny - co kedy budes jest a aj podla toho nakupuj. To ti velmi pomoze. Neznamena to dieta - znamena to vediet, co jes.

maminecka2
17. feb 2018

@alofinka Nuz, si si aj odpovedala, nie? Ci je to normalne... Ak priberas asi nie. Skus pred kazdym jedlom zjest aspon 100g zeleniny, lepsie aj viac, az potom si daj jedlo. Ak by si obedovala rybku so zeleninkou, salatik, tak si daj aj 5x denne. Mne pomohol web Mira Veseleho (schudla som 18 kg), teraz by som chcela pokracovat. Drzim palce.

ingrid56
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
h2
17. feb 2018

@alofinka Ahoj, na Tvojom príspevku mi hneď udrelo do očí, že si 2x použila slovo hladná, zakaždým v takom kontexte, že "musím takto jesť, lebo ináč som hladná", "nemôžem len zeleninu a jogurty, lebo som potom hladná"... Ako keby byť hladná bolo niečo, čo nesmie nastať za žiadnych okolností. Nuž, moja zlatá, ak chceš schudnúť, budeš si musieť zvyknúť na to, že občas budeš aj hladná. Na tom nie je vôbec nič zlé. Ješ strašne veľa, keď budeš takto pokračovať, budeš len priberať, vekom sa metabolizmus spomaľuje, viem, o čom hovorím, ja mám podobnú výšku, ako Ty, o 12 rokov viac a o 25 kíl menej a aj tak nie som s hmotnosťou spokojná, lebo som zvykla mať tak 53-55kg. Napriek tomu, že jem oveľa menej, ako Ty, tie kilá jednoducho po 40-tke idú hore, ak človek nič nezmení na stravovaní. Tak zabudni na 3 obedy. Ináč, nejako mi to nesedí, písala si, že ješ 3 hodiny po obede, potom o ďalšie 3, veď to už je čas večere. A potom ešte ďalšia večera? Nuž, rozhodne ješ priveľa, toto musíš zásadne zmeniť. Aj za cenu, že budeš hladná. ☹

juliet86
17. feb 2018

@alofinka ahojko. Bmi mas 31 co uz je v hranici obezity. Vzdy si tak jedavala aka si bola ako dieta tinedzer kedy kde si pribrala? Byt tebou zratam si bmr basic metabolic rate. A pozriem kaloricke tabulky. Urcite pitrebujes napr 2000 kalorii a jedavas 2500 napr. Aky mas pohyb? Strava tvori 80percent chudnutia. Stiahni si aplikaciu pacer. Ze kolko krokov denne urobis. Kolko pochodi vyjdes bez zadychania? Mas nejake psychicke problemy napatia ze mozno ide o emocne jedenie.... zajedas co dusi chyba. Napis kedalnicek taky najcastejsi ako vyzera. Kolko jes zeleniny a ovocia ake jedla jedavas najcastejsie. Netreba sa vrhat na dietu ale ist na to postupne vypustit resp. Minimalizovat cukor alkohol bielu muku a s kazdym jedlom prijimat zeleninu. Urcite nevynechavaj sacharidy. Dam ti priklad zly vs dobry. Ked jes dobre veci nozes ich jest aj viac najdi si druhy masa zeleniny ovocia v uprave ako ti chutia. Zly jedalnicek ranajky je napr sladke pecivo alebo sladke cerealis ochutene acidko ci jogurt caj s cukrom :/ zdrava alternativa: vlocky resp ovsena kasa s prezretym bananom miesto sladidla maliny ci cucoriedky orechy ci semena biely jogurt. Teply napoj bez cukru. Obed nezdravy napr vyprazane ci vepro knedlo zelo a podobne. Zdrave aspon tretina az polovica taniera dusena varena ci durova zelenina napr btokolica ruzickovy kel mrkva salat paradajky k tomu maso kvalitne a k tomu tretina ryza ci upeceny zemiak ci batat. Ked som hladna dalej tak napr tvaroh so skoricou a nastruhanym jablkom.... ono deticky babatka jedia 5-7krat do dna dospeli tak isto ako nedriemkaju by mali byt ok jest 3-4krat. Prisposobut to casovym moznostiam pri zivotnom mojom style. Drzim ti palce

moonlight1210
17. feb 2018

@alofinka tak pri tak velkych porciach budes mavat zo zaciatku pocit hladu, nez si telo zvykne a nauci sa hospodarit s mensim prijmom. Namiesto sytenia sa jedlom, pi radsej vela vody a cajov, kym si nezvyknes. Alebo nieco rob, hyb sa.
Ja som isty cas chodila do restauracie na obedy, kde davali fakt velke porcie. Spociatku som zvladala ledva polovicu. O rok som uz v pohode zjedla vsetko. Slo to tak pekne nevedomky postupne (a dobre varili 😁 ). Telo sa “vytrenuje”. Samozrejme, ze som aj pribrala.

Takze u teba to pojde opacnou cestou tiez. Len musis zmensovat porcie (az sa od troch obedov dostanes k jednemu obedu a jednemu olovrantu) a radsej telo klamat vodou (alebo polievkami, ale nie zahustovanymi zaprazkami) a pohybom (odputat myslenie na hlad).

meandbaby
17. feb 2018

Najlepsie sa poradit s nejakym odbornikom na vyzivu.Treba pomerat urobit vstupne hodnotenie a vypracovat ti jedalnicek podla tvojho idealneho prijmu kilokalorii. Ja som mala ten isty problem, takto som ho poriesila.mam 167 cm a mala som 75 kg a 30 rokov.a drzim sa stale. Je to o celkovej dlhotrvajucej zmene zivotospravy. Vyzivova poradna je zadarmo aj v kazdom urade verejneho zdravotnctva, min v krajskom.
Zavisi aj od zlozenia stravy, nielen o mnozstve. Mozes zjest aj dva hrnce a budes hladna, ak su to cukry al prazdne kalorie.

breznica
17. feb 2018

áno,prejedáš sa.ty v podstate ješ 3 obedy,to je podľa teba normálne??

deti95060810
17. feb 2018

tiež si myslím že sa prejedáš....Ja som jedla naposledy vo štvrtok večer...odvtedy vďaka migréne ani omrvinku...😉

anisamaneviem
17. feb 2018

Ja hlavne nechapem kedy stihas tie 3 obedy 🤷😂 ja sa tesim ked stihnem jeden

79viktoria79
17. feb 2018

naber si normalnu porciu a potom zober cisty tanier a odober z neho presne polovicu a tu si nechaj na veceru a schudnes

alofinka
autor
18. feb 2018

Keď som hladná som strašne nervózna

henikav
18. feb 2018

@alofinka snaz sa nahradzat chlieb, zemiaky, cestoviny a sladkosti zeleninou a ovocim. Daj si kusok tvrdeho syra s jablkom napriklad, bez chleba, zapi to poharom mlieka, nie velmi zrely banan to oklame zaludok. Ja sa tiez z jedneho jogurtu, alebo kuska salatu nenajem, teda najem, ale nie na dlho, potom ked uz uplne vyhladnem, zjem vsetko co nezje mna.
Clovek by stale nieco obzuval, ked sa nudis, sedis, jes, ked pozeras telku jes...., ked nieco robis, si do toho zabrata, tak na jedlo ani nepomyslis. No a snaz sa hybat, ked mas ist hore ci dole niekde nechod vytahom, ale po schodoch, chodievaj na prechadzky, ci do fitka. Ked mas chut na sladke, daj si malu kocku ciernej cokolady, v tej je najmenej cukru... Miesto cipsov susene ovocie, orechy....Snaz sa vzdy nahradzat jedlo nejakou lahsou, ci zdravsou verziou....
no a raz za cas sa nezabudni odmenit, naprilad raz za tyzden si daj dobry zakusok plny cukru, slahacky...... podla moznosti doobedu, aby si to este do vecera vybehala

alofinka
autor
18. feb 2018

Na obed si naložím veľkú porciu najem sa riadne aby som co najdlhšie vydržala nejest vydržím 3-4 hodiny a dám si zas to isté, bojím sa hladu, vtedy som nervózna, chodím cvičiť 2 krát týždenne po hodine, stále myslím na jedlo.,bez mäsa sa neviem nasýtiť

fadama
18. feb 2018

@alofinka Ja sa tiez bez mäsa nenajem. 😂😂

kllamarka
18. feb 2018

@alofinka je to prijem verzus vydaj VZDY. Takze bud mas maly vydaj energie cez dni...trebalo by pocvicit a zvysit vydaj. 2h za tyzden..je pramalo pri tych plnych tanieroch (bohviecoho) konzumujes, aj to je otazne aky typ cvicenia to je. Najlepsie spaluje beh/kardio v kombinacii s posilnovanim. Ono cim ma telo viac svalov..tym viac spaluje.
Svalstvo potrebuje byt zivene a teda vela telo spaluje. Takze aj preto treba posilnovat.
Maso papaj 🙂 vyhybaj sa sacharidom, skus si nastudovat paleo stravu, ta je extremne nizkosacharidova. Treba jest vela bielkovin a tukov, tie zasytia. Vyhybat sa sacharidom.
Idealne ..uz ked clovek ide na chudnutie, a vypracovat si postavu...je 3-4x do tyzdna si zacvicit. Zacat behom, alebo kardio a potom posilnovat.

Drzim palce. 🙂

maminecka2
18. feb 2018

Absolutne ziadnym pohybom (pokial nebehas kazdy den dva maratony) nespalis 3 obedy. Spocitaj si kalorie, najdi kolko vies spalit akym sportom a budes sokovana! Strava, strava, strava je uplny zaklad, pohyb k tomu je uplne idealny doplnok.
Kazdy ked je hladny je nervozny, klesne glykemia v mozgu a ide to. Ale nie sme zvieratka ktore konaju len pudovo...
Treba jest potraviny vysokoobjemove a nizkokaloricke. Zaklad je zelenina, zelenina, zelenina- v akomkolvek mnozstve. Ved si daj pred obedom vacsi kalerab, potom jedlo. Olovrant mrkvu, potom napr. vlocky 20g, banan 100g, lanove semeno mlete 30g, skorica 1/2 kl, mensi biely jogurt (toto je moj najoblubenejsi olovrant).
Musis sa vzdelat v zdravej strave, zdravom chudnuti-- ocividne ti to nic nehovori a nevies si rady, takze niekde musis zacat a bez informacii to nepojde, potom ti to aj mozog lepsie spracuje. Je to velmi tazke, ale ked budes vediet preco, budes sa vediet zamysliet co si vybrat a kolko.
Inak ja som pri chudnuti nehladovala, a to som schopna dat vacsiu porciu ako moj muz.
Proste cela mrazena zelenina, kus makrely atd.
Este raz opakujem- mne pomohol web Mira Veseleho- pise po lopate (co mne ako blondine velmi vyhovovalo🙂), dava aj presne navody- take barlicky na zaciatok, lebo iba vseobecne zvasty proste niekomu nestacia (ako mne). Skus citat par dni a potom si rozmysli ako na to, urob si plan, jedalnicek, nakup si veci a zacni. Aj ja som teraz v dalsom kole, tiez akurat zacinam.

vulka
18. feb 2018

@alofinka To čo popisuješ je výkrmná diéta. A chudnutie je vraj na 70% o strave. Takže ak nebudeš mať pevnú vôľu a neobmedzíš to stravovanie, tak jakživ neschudneš. A pri Tvojej váhe máš fakt dosť kíl. Zameraj sa na tú pevnú vôľu a zmeň na začiatok zloženie jedla.

shades3
19. feb 2018

@alofinka najlepsia kontrola, ci jes vela - bud si najdi na internete, alebo v dnesnom svete fantasticka appka MyFitnessPal. Zadas svoje udaje - vek, vysku, vahu, ono ti vypocita, kolko mas papat, aby si si vahu udrzala alebo schudla, podla toho, co chces.. A musis sa kontrolovat - co spapas, si poctivo odvaz a zaznamenaj do appky - da sa aj naskenovat kod, a povie ti presne, co co obsahuje, je to super vec. ja som pri prvom tehu pribrala na 84 kg v den porodu (a to mam len 153 cm), bolo to hrozne.. a ked som zacala tu appku pouzivat, za par mesiacov som sa vratila dole na 58 kg, a potom este na 55.. ale zas som pribrala a teraz som znova tehu a uz zas +10 kg, tak presne viem, ze sa potom musim zas vratit ku kontrole. mozem odporucat, jedine si okontrolovat, lebo nevies, ktore jedlo ma ake kalorie a hodnoty.. ak by si napr. mala na obed zeleninu a na ranajky ovocie a same zdrave veci, tak patkrat denne je uplna pohoda.. ale ked je to reznik so zemiakmi, tak to v poho nie je 🙂 jednoducho si to okontroluj a budes vediet 🙂

vivuska666
19. feb 2018

Moj osobny názor je ze si prebytkom jedla kompenzujes nedostatok niečoho iného. Možno nemas partnera, deti. Cize jedine na čo vieš myslet je jedlo a bojíš sa ze o neho prides. Ak sa začneš normálne stravovať, odľahčí sa ti telo aj myseľ. Mam take kolegyne. Sú kvazi v bludnom kruhu, nespokojné same so sebou a ked im niečo poradim so stravou alebo pohybom, milión reči okolo toho prečo to u nich nefunguje. Takze celé je to v hlave.

stanulienkat
19. feb 2018

3 obedy denne??????????? ty kokos. Ja jem castejsie ako ty, ale nie tolko toho. Predpokladam , ze aspon nieco smazene s majonezou.😉
Minimalne by som sa zamyslela, ci to nemozes nahradit niecim lahsim na travenie. Pomer tvoja hmotnost a vyska by ma nepustila zrat 3 obedy denne. Som o dost vyssia, ale keby som mala nad 70 kil, tak nezerem.

anjelicek26
19. feb 2018

@alofinka ako som písala mne kolísanie cukru tiež robi strašne zle. Ale pre pána to sa dá inak regulovať ako roztiahnuť žalúdok a naučiť ho na obrovské porcie. Skúšala si pred jedlom vypiť 0.3l pohár vody a jesť až potom? Nemôžeš takto pokračovať na hranici obezity a nespokojná sama zo sebou a to si fakt ideš naložiť ďalší a ďalší tanier? Mne by bolo pri pohľade do zrkadla do plaču. Výhodou takej vysokej hmotnosti je,že výsledky zmeny stravy uvidíš na váhe v podstate každé ráno a bude ti to robiť obrovskú radosť. Rozhodnúť sa nie je ťažké. Proste od teraz hneď.