Prehnané rodinné návštevy a strata súkromia

ela2710
19. jan 2011

Ahoj baby, neviem ci som naozaj len ja taka podrazdena z vecnych navstev, ci sme tu viacere....Byvame samy 7 mesiacov, nas maly ma 3 mesiace, a za celych 7 mesiacov sme nemali viac ako dva dni bez navstev ☹ uz ma to takto nebavi...byvame v inom meste nez cela moja rodina, ale maju to k nam blizko. Babicka do nasho mesta kazde rano ide busom aj s mojou malou sestrou do skolky, nosi ju rano o 7:00 potom je u nas az do 16:00 kym sa jej skolka neskonci, ze aby neminala zbytocne peniaze na cestu...takto je to 5 dni v tyzdni, musim vstavat rano o 7:00 len aby k nam mohla prist, teraz som mala skusky v skole, kazdy den sme mali hrozne vela navstev som uplne znicena a unavena, chcem si pospat a hned rano mam budicka babicka dovtedy vola a dovtedy vyzvana kym jej neotvorim, 15-rocna sestra chodi dva razy tyzdenne na anglicky kurz, a tiez u nas caka kym jej zacne a potom pride a caka kym jej nejde domov bus, je tu od 15:00 - 16:00 a od 18:00- 18:40, kazdy piatok k nam chodi bratranec s frajerkou...lebo sa nemaju kde stretavat...okrem toho nas navstevuje moja mamina a moja krstna, chodia sem aj moje kamosky, ale tie uz nastastie vedia, ze kolko tu mavam navstev a tak chodia naozaj len obcas - raz - dva krat do mesiaca. Ja uz takto nevladzem priatel ma ranne a poobedne na striedacku, je rad ked sme spolu aspon par hodin denne, ale aj to tu mame navstevy a teda nie sme samy nikdy, dokonca si sem tam beriem 5-rocnu sestru k nam spat a rano ju nosi priatel do skolky, aby tu babicka nebola zasa cely den, ale ja sama mam 3 mesacneho synceka a nemozem sa jej venovat a ona sa chce stale hrat.

Ked rodine pekne poviem, nech si riesi taketo veci inak, lebo nas byt nie je kaviaren aby sa mi tu stale dakto motal a vykeckaval...tak sa na mna neskutocne urazaju a doslova na mna vybehnu: ze ved aj oni si chcu uzit maleho a ze ked potrebuju pomoc vobec im nepomaham...

Dennodenna pritomnost mojej babicky sa uz neda zvladat, maleho stale budi, lebo ho furt chodi obzerat, lebo jej sa vraj vzdy zazda ze place, ideme ho kuknut a spinka, idem do obyvacky a babicka za mnou pride s nim na rukach: ze vraj za tu sekundu vstal, furt mu cmuka, piska a robi hocijake tie pazvuky, ktore mi uz idu hore krkom, okrem toho sa mi zda, ze nas doslova vyhana z vlastneho bytu, mame psa, rano sme ho boli vyvencit, vykonal potreby a prisli sme domov, babicka hned po hodinke, ze ona vidi ako sa mu este da, a ze mame ist, ze ona bude s malym, furt nas odtial vyhana, a pri tom je to nas byt a nas syn...poradte 😒

Milujem svoju rodinu, ale uz nevladzem

majloo
19. jan 2011

@ela2710 fuha, to je drsne, este ked to takto dlho trva.. Mne sa ako najlepsie riesenie zda to, co si uz skusala a to povedat, resp. porozpravat sa s rodinou, ako sa veci maju, ze potrebujete sukromie a vobec potrebujete byt sami. Urcite sa opat urazia, ale casom ich to hadam prejde. Ja by som to asi takto riesila radikalne. Ja sa vobec divim, ze si to tak dlho vydrzala, ako sa poznam, byt na tvojom mieste, bud sa so mnou rodina uz nebavi, alebo by sme zacali s partnerom volaco v byte prerabat, vzdy sa nieco najde a tym, ze ja by som bola na matreskej a on na zmeny v praci, by ta prerabka niecoho trvala dost dlho a mila rodinka by si musela svoje veci riesit inak volky nevolky. 🙂
Nech to vyriesite s partnerom akokolvek, daj vediet, ako to dopadlo. Ja by som to na tvojom mieste uz netolerovala.

ela2710
autor
19. jan 2011

@majloo Ja uz neviem ako im to povedat...uz mi lezu na nervy vsetci cely den som podrazdena, ked oni sa potom hrozne urazaju, ale ked oni su u nas non-stop, ja sa chcem tesit z maleho aj s partnerom a nie riesit taketo blbosti...my z maleho nic nemame, furt je tu niekto, jeho prve dva mesiace sa dali, ale tento treti mame byt viac pre navstevy ako pre nas ☹

daniela1974
19. jan 2011

@ela2710 fuha sila. No tiez to vidim na radikalne riesenie a zial, budu sa musiet aj urazit aj odrazit ale do kelu mas pravo si rano pospat a byt sama s malym a mat pokoj a klud a byt sama, toto nie je normalne, boze ked si to predstavim je mi hrozne. Moja mamka pride raz za pol roka a si povieme, ok mami, dlho si tu, bez domov, prid za rok ale u nas na nastastie nikto neurazi. Asi by si mala zvolat vaznu rodinnu poradu a neustupit. Ani o krok.

ela2710
autor
19. jan 2011

@daniela1974 Uz som prosila ja priatela nech im da trsoku najavo, ze aj jemu to vadi, ale on si to nechce u nasich pokazit, je to asi hlupe, ale babicku som mala najradsej z celej rodiny a teraz mi hrozne vadi

daniela1974
19. jan 2011

@ela2710 nie vazne, zavolaj mame a vazne si ich posad doma na sedacku a daj ultimatum a pokazit nepokazit zial bohu, musia pochopit, ze nie si kaviaren. Ved si na md, mas dieta, musis mat sukromie.
Musia to pochopit. Je to uplne strasne a este si to tak dobre napisala, ze si to clovek vie zivo predstavit ako babicka cmuka a posiela Vas von.
Ja tu mam hodinu segru a lezie mi na nervy a uz ju posielam do prec.

ela2710
autor
19. jan 2011

@daniela1974 inak babicka tu dnes bola od rana az do 18:00 a ja jej vravim, babi ja s chcem rano pospat, teraz som mala 17 skusok, som unavena, a ona, ze staci ked mi otvoris, ja budem ticho a ty mozes spat... ☹

tatiana1985
19. jan 2011

tak toto by som netolerovala... tiez som rada medzi ludmi, v spolocnosti ale toto je vela aj na mna... vsak si nemozes vo vlastnom byte ani slobodne "grgnut" 🙄 🙄

ela2710
autor
19. jan 2011

@daniela1974 zajtra ju ide dat rano do skolky, a zo skolky ju beriem ja, zas u nas ide spat aby som mala od babicky klud...ale rano tu bude aj tak dve hodiny, ja som im to uz vazne povedala 1000 krat a oni aj tak chodia, uz som aj povedala, ze vypnem zvoncek a mobil ale ked vypnem mobil a neotvaram jej vola priatelovi do prace

daniela1974
19. jan 2011

@ela2710 nie nie taka som nahnevana a to som cele dni sama doma, ale som nahnevana, ako mozu byt taky netolerantni??? To je uz je sebecke podla mna.

ela2710
autor
19. jan 2011

@tatiana1985 no napisala si to presne...ja tu uz pomaly nemozem nic, dokonca mi prepina aj medzi laskou a nenavistou a nesputaneho anjela, ze ona chce kukat tie debilne winetuovky

ela2710
autor
19. jan 2011

@daniela1974 aj podla mna, len ja ich uz akosi neviem poslat kade lahsie, lebo uz som im aj skaredo povedala svoje, aj tak sem furt lozia

daniela1974
19. jan 2011

@ela2710 tu je kazda rada dobra, ked vola aj jemu do prace. Sa necitia? Mne sa lahko povie, ze by som to netolerovala ale ja som neni v takej situacii. Aj si si s nimi normalne sadla v klude a na rovinu povedala, ci to povies len tak medzi recou? Alebo to povedz tak, mas nieco velmi dolezite a surne a vazne na riesenie.

daniela1974
19. jan 2011

@ela2710 no budes sa musiet odstahovat 😒 😒 😒 to je sila toto.

imarikai
19. jan 2011

@ela2710 no mna by na tvojom mieste šlahlo teraz sa nám narodila mala a za 6 týždnov som nemala tolko naštev čo za hádam tri roky ale proti tebe to je nič ☹

ela2710
autor
19. jan 2011

@daniela1974 uz som im povedala, ze tu mam furt navstevy, ze uz nevladzem a oni, ze chcu maleho vidiet, im ani netrkne, ze vravim o nich, uz sa asi nepovazuju za navstevu ale asi, ze su tu uz ako doma..jedlo a pitie kupujeme uz ako keby sme tu byvali 10...a uz som to mame povedala na rovinu ale oni to neberu vazne, neviem im uz inak vysvetlit, ze mi prekazaju

zajo79
19. jan 2011

je tazke povedat nie??? ze nech sa nehnevaju, ale aj vy mate pravo na sukromie?

ela2710
autor
19. jan 2011

@daniela1974 uz som rozmyslala ist niekde prec, ale priatel tu ma dobru pracu...

havi
19. jan 2011

@ela2710 ahoj,no mas to tazke,ja mala tento isty problem,ale z kamoskami,este len sme vstavali,kolkokrat nas aj zobudili,uz boli u mna a cely den,no hroza,deti sa medzi sebou bili o hracky,moj maly stale plakal,ten si hracky chranil,nedal,kamosky urazene,potom som im to slusne vysvetlila,ze to takto nejde,aby stale kazdy den chodili,ved aj matka potrebuje si oddychnut a to dieta tiez potrebuje mat oddych,tak odvtedy zacali chodit sem tam,obcas,stretneme sa na ulici,pokecame sem tam sa navstivime,ale uz nie kazdy den,cely den,vsak to bolo o nervy,ale rodina je nieco ine,musis im skusit vysvetlit,ze to takto nejde,ze uz mas svoju rodinu a potrebujete sukromie,nemozu vas kazdy den obhanat,to neni zivot.bud to pochopia alebo neviem,je to zlozite...s kamoskami je to lahsie 😀 ja by si s nimi sadla a prebrala to,skus sa opytat ci by sa im to pacilo keby vkuse u nich niekto bol.nemohli by si lahnut,upratat,navarit...

ela2710
autor
19. jan 2011

@imarikai blahozelam k babu 🙂 no ja si to moje uz akosi neuzivam,, furt ho bozkavaju, kazdy vecer musim kupat, lebo uz to z neho aj citit tie sliny a vonavky...

tatiana1985
19. jan 2011

@ela2710 ano, neviem si to predstavit 😒 ...pretoze ani ja toto nemam, ale ak to nejde podobrotky..tak treba ist tvrdo ... a ked ani to nezaberie, hmmhm.. 😒 😒

alca85
19. jan 2011

fúúha, tak to je silná káva 😒 ...tiež som si to úplne živo predstavila a poviem ti, že aj za teba išli všetci čerti do mňa. Toto by som veru nezniesla a nechápem, že im to ešte nedošlo. Toto musíš rýchlo zatrhnúť, lebo sa z toho zblázniš.

ela2710
autor
19. jan 2011

@zajo79 ahoj, no tazke to nie je, ale uz som vyssie pisala, ze uz som si aj vypla mobil a hned volali priatelovi do prace, dovtedy vyvolavaju kym im neotvorim a ked som im uz aj pekne povedala, aj tak to nechapu...pripadam si ako u dementov

ela2710
autor
19. jan 2011

@havi presne toto som dnes povedala mamine, ze: mami, ved ja tiez nechodim k Vam a nie som u Vas od rana do vecera, vy mozte mat sukromie a ja nie? a nato mi len povedala, o siedmej otvor babicke

ela2710
autor
19. jan 2011

@tatiana1985 ja som uz skusala vsetko, cez rozhovory, dokonca uz ma vyprovokovali aj k vulgarizmom, ked poviem, ze som unavena, ze oni budu len v kuchyni ze mozem kludne spat, ze budu ticho

majloo
19. jan 2011

@ela2710 ako prve by som zrusila babku. Lebo ta ti berie najviac casu a nervov. 5 dni do tyzdna, mna by porazilo... 😠 A ja ked som sa nemala kde stretavat s frajerom, tak sme sa trajdali svojho casu po meste y vybavene a neotravovala som rodinu.
Priatela do istej miery chapem, i ked moj by s tym problem asi nemal, ale urcite pri tebe stoji, cize ked das rodine radikalne najavo, ako sa veci maju, urcite ta len a len podpori. A ked to uz bude v stadiu, ze sa s tebou nebudu bavit, budes ta najhorsia, tak teba moze hriat na srdci, ze mas krasne dietatko a partnera, ktorych lubis a aj ty ich, mas svoju skolu a vobec, mas svoj cas a sukromie.
Este sa ta opytat, tvoja mamina to ako vidi? Chape tvoj postoj?

zajo79
19. jan 2011

tak potom to chce raznejsi rozhovor..

to nemaju nikde inde skolku?

ela2710
autor
19. jan 2011

@alca85 pochop ma, ja uz k sebe taham 5-rocnu sestru spavat aby ju nenosili kazdy den do skolky, aby ma stale neotravovali, ale ona chce veeelmi vela pozornosti ziarli na maleho, chce sa hrat s hrackami co ma doma, chce svoju mamu, ako jej mam doslaka vysvetlit, ze ju nemozem pustit domov, lebo by ma tu zas rano otravovali?

lucia169
19. jan 2011

odpojit zvoncek, nedvihat mobil a vymenit zamky na byte a neozyvat sa. Toto je uz do neba volajuce, obdivujem ta, si statocna, ze si to tak dlho vydrzala, ja by som ich utopila v lyzicke vody, hroza. Skus im vysvetlit, ze syncek je maly a nema este taku imunitu, aby si u vas navstevy a potencialny nositelia bacilou podavali klucky, a mala sestra ktora chodi do skolky to je hotova plejada bacilou, ktore si deti v skolke pestuju, nedovol to, ved ide o zdravie malickeho.

zajo79
19. jan 2011

@lucia169 tiez by som to tak riesila.... vypnut mobil, vymenit zamky.. a nech si buchaju.

alca85
19. jan 2011

@ela2710 ma teraz napadlo, že ja si niekedy večer vypínam zvonenie na mobile, aby mi ráno niekto nezobudil malú (a potom na to že je vypnuté zabudnem). Raz k nám okolo 11tej doletela svokra z druhej dediny na bicykli uplakaná, že čo je so mnou, keď nedvíham. Som na ňu pozerala jak puk. Zo začiatku som mávala od nej často telefonáty, ale chvalabohu to potom prestalo. Ale časté návštevy by som veru nezniesla a hlavne nie ráno.