Prefarbenie šiat

katrinka8
12. aug 2013

Caute baby,
mate niekto skusenost s prefarbenim oblecenia? Kupila som si cez e-bay super saty (tehotenske a aj neskor vhodne pri dojceni) http://www.ebay.co.uk/itm/Pregnant-Womens-V-Nec... Chcela som este jedny, ale na vyber je len ta 1 farba - a nechcem 2 rovnakych siat (kedze do roboty nechcem stale chodit v tom istom). Kedze ich teraz skoro stale nosim, velmi dobre sa v nich citim, casto ich aj periem, premyslala som, ze by som si kupila este jedny a prefarbila ich. Farba je presne taka ista ako na obrazku (napravo, taka jasna modra). Myslite, ze by pomohlo ich odfarbit a potom zafarbit na nejaku inu farbu (okrem ciernej, lebo v tej vyzeram teda ako umrimara 😀) nejakou beznou farbou z drogerie? Mala by to byt bavlna s nejakou asi miernou primesou niecoho, lebo aj ked saty casto periem, drzia tvar, aj viac-menej zatial aj farbu.

jenirell_handmade
12. aug 2013

Nedopátrala som sa k tomu, z akého sú tie šaty materiálu. Všeobecne sa budú tým lepšie odfarbovať alebo prefarbovať, čím je v nich viac bavlny, na umelé látky farby vôbec nechytajú. Ja mám veľmi dobré skúsenosti s farbením farbami z drogérie v práčke, farba (alebo odfarbovač) sa ti dostane rovnomerne úplne všade, netreba to miešať a prevárať ako pri ručnom farbení a nemusíš sa báť ani toho, že by sa ti od toho zafarbilo ďalšie prádlo, práčka to sama poriadne prepláchne. Keď som farbila nejakou tmavou farbou a chcela som si byť úplne istá, pustila som pre istotu ešte jedno pranie naprázdno.

katrinka8
autor
13. aug 2013

@jenirell_handmade - no tipujem, ze je to na 95% bavlna, mozno nejaky elastan do toho trochu. Dakujem za radu, tak to vyskusam teda, ak sa mi to podari. Zbehnem do drogerie a daco nakupim. A mala by som to najprv odfarbit a potom zafarbit? Dufam, ze na tej farbe je podrobny navod na pouzitie, ze to z toho pochopim 😀

jenirell_handmade
13. aug 2013

Ten návod tam je dosť zrozumiteľný, tuším sa tam pridáva soľ a po zafarbení sa to stabilizuje v octovej vode, ale to záleží od značky. Asi by to bolo dobré najprv odfarbiť, lebo tie šaty boli dosť tmavé, na to už by chytila asi iba čierna. 🙂

zltalienka
5. jún 2017

@jenirell_handmade skusim sa spytat tuna, nebudem zakladat novu diskusiu. Potrebovala by som zafarbit rifle - 100% bavlna. Su cierne, ale po par vypraniach ostali take sivo-cierne. Da sa to zafarbit znova na cierno farbou na textil? Kupila som taku, co sa da pouzit v pracke, ale 1 balenie je na 300g oblecenia, rifle vazia 700g. Mam ist kupit, dalsie 2 balenia? Alebo na dofarbenie bude stacit aj tato jedna farba co mam? Dakujem.

jenirell_handmade
5. jún 2017

Ked je to bavlna, malo by to ist.
1 balenie stacit nebude, to by zafarbilo iba na sedo, urcite treba minimalne 2 tie farby.

zltalienka
5. jún 2017

@jenirell_handmade dakujem, pojdem kupit este jednu farbu.