Zdravím, prosím o vyjadrenie tých ktorých máte skúsenosť alebo niečo o tom viete. Mama má absolvovať predoperačné vyšetrenia. Vzhľadom na vek 53 ju odbila sestrička u obvodného ( ktorý tiež má robiť predoperačné ) že oni robia predoperačné len ľudom do 45 veku a že má ísť k internistovi. Je to niekde v zákone že sestrička zadre že máte po 45ke tak choďte het ? Ďakujem vopred za odpovede.
@stella03 áno tak by to malo byť krvné odbery obvodný a ostatok nech pošle na ekg a ultrazvuk .
@lula313 No sestrička si myslí že to je o veku ale už je dané že to môže robiť aj obvoďák a nie len internista.
praveze by si sestricke mala byt vdacna....
@gelifil hej a začo ?
@anavipredam mna minuly rok poslala obvodna tiez k internistovi. Vraj po novom to robia internisti. Buduci rok budem mat 50.
@anavipredam nepochopila si to z predoslych komentarov?
bola som na op v novembri ortoped napisal co potrebuje, isla som obvodnej na krv + moc, s vysledkami na interne vysetrenie a potom nakoniec na Anesteziologicke a po 40tke by sa malo robit aj rtg pluc
a otec tak isto a ma 62r
Obvodak moze robit akekolvek interne predoperacne vysetrenie, bez ohladu na vek pacienta (som obvodak aj internista)... Aj mojmu 71r.otcovi robila interne predoperacne vysetrenie minuly tyzden obvodacka...
u na tiez predoperacne sa robi u internistu
Mne v lete pred operaciou brala krv obvodna a ekg a vysetrenie u internistu. V nemocnici este u anesteziologa.
Aj mne - aj krv a vsetky vysetrenia robila internistka plus som isla na rtg , a ked som mala vyslednu spravu s nou som isla k anesteziologicke...tieto vysetrenia sa robia max 2 tyzdne pred planovanou operaciou...
tak bude lepšie keď pôjde k internistovi...ja som robila na anesteziologickej ambulancii mladí ľudia niekedy stačilo keď mali popis EKG a prehliadku od obvodného ale starší museli mať interné nestačil ani popis EKG. Odbery brávali väčšinou obvoďáci s tým vlastne pacient išiel na interné a následne ku nám. Ono dosť záleží aj od nemocnici kde bude operovaná menšie nemocnice by mohli tolerovať ale vo väčších nepochodí a keby jej to interné chýbalo pošlú ju bez rečí domov takže radšej buď rada, že sestrička vás poslala rovno na interné ako keby vás nakoniec kvôli tomu poslali domov a preložili operáciu a možno by ste to všetko museli obehnúť znova keďže tie vyšetrenia by nemali byť staršie ako 3-4 týždne pred operáciou 🙂
@nika4495 ja som bola v Poprade tam je myslim ze velka nemocnica,, pri prvej opke 4/2019 som nemala anestezilogicke lebo mi ort povedal ze mi ho urobia tam, aj urobili ale pytali sa preco ho uz nemam hotove, pr druhej op v 11/2019 uz som si anesteziologiu poriesila sama a vysledky mali byt max 2 tyzdne stare
@anavipredam ja som bola operovana pred tridsiatkou. Odbery mi urobila moja obvodná a s vysledkami som isla na interne a potom anesteziologovi.
@anavipredam ja som.vzdy sla.len k internistovi.. a to som.mala.len nieco po 30..
Keď má operovali v 17tich, tiež som šla na predoperacne k internistovi. To nebude asi o veku. Internista ich určite spravi dôkladnejšie a neujdú mu veci, čo by mohli obvodnému, tak by som ho uprednostnila.. držíme mamke palce!