Dobrý večer, prvá práčka( Whirlpool) sa pokazila dva mesiace po skončení dvojročnej záruky. Druhá práčka (Bosch) vydržala dva a pol roka a je pokazená. Oprava od opravára by stala toľko ako nová práčka.
Pre tieto dôvody sa pýtam na skúsenosti s predĺženou zárukou na spotrebiče.
Ďakujem za informáciu
@kikinaj mame umyvacku riadu s predlzenou zarukou. Prvykrat sa pokazila tesne pred koncom beznej zaruky. Prisiel opravar, opravil - aj ked to bola komedia a najprv ju este viac pokazil 🥴 3krat vyhodil poistky, vytopil nam kuchynu, zoskratoval v nej elektroniku a ani sa nepriznal ze nam poskriabal novu podlahu (to som videla az ked si zobral veci a odisiel). Vymenil čerpadlo a elektroniku. O rok sa pokazila presne tak isto, zas poslali opravara. Zavolal a ani neprisiel kedy sme boli dohodnuti, namiesto toho mi dosiel mail, ze nam vyplatia zostatkovu hodnotu spotrebica. Ostala som trochu sklamana, vyplatili nam cca polovicu z ceny. Mycka bezi dalej, obcas robi zvlastne zvuky ale funguje.
Ja som už párkrát využila predĺženú záruku. Na 4- ročnú susicku Electrolux (prišiel opravar, vymenil vadnu súčiastku- v hodnote 150€) a suší ďalej. V kuchyni na TEKA spotrebiče (mesiac pre skončením 5 ročnej predĺženej záruky) - na elektrickú rúru (odišlo výhrevné teleso) a na umývačku (už si nespomínam co to bolo, ale opravili). Momentálne sa nám včera pokazil samsung televízor. Ma 3,5 roka a nadávam si do sprostých, že som neriešila predĺženú záruku. Pri cene TV by sa to určite oplatilo.
@kikinaj za mňa ano hlavne na spotrebiče drahšie a často využívané (sušička, práčka, tv, myčka, chladnička) myslím že sa oplatí lebo niekedy mám pocit ako keby to naschvál vyrábali aby sa to po 2 rokoch pokazilo 😂 tiež sa mi stalo že spotrebiče sa po 2rokoch sa pokazili a tak vážne že oprava drahá a oplatí sa kupiť radšej nový
@kikinaj my sme si zaplatili predlzene na 3r ci ako nepamätám na pracku na tv ked sme zariadovali novostavbu hovorim muzivi dame kedze väčšinou všetko odide po2r. A pravda pracka "odišla " po 2r a daco prisiel servisak zistil chybu odišla radiaca jednotka tak spísal cenu cena skoro jak nova práčka tak dali nam penazky celkom slusna suma alikotnu sumu z celkovej a zrazu práčka rozbehla a klop klop funguje dalsi rok ci dva 😁😇 ale oplati sa urcite aspoň predlzit na 3r ale zhodou okolností sme menili poistku na dom a finančný vybavil dobrú poistku na dom ze dokonca aj domácnost je poistena aj spotrebice nad cca 100eur zakupene mam automaticky predlzenu lehotu na dalsie 2r ;) takze nemusim platit
ja som mala. nestihla som vyuzit ale v podmienkach bolo, ze hodnotu tej zaruky mozem vyuzit na kupu dalsieho spotrebica + nejake dalsie podmienky, ktore som nemala nastudovane a nestihla som.Z tohto dovodu si uz nikdy nekupim drahu pracku/ susicku/ atd. Ale "okamzitu vymenu" vyuzivam, to je super vec