Dobrý večer prajem všetkým... Od júla som si začala robiť vodičák na B... Čo sa týka teórie, tak všetko super.. Máme už prebraté všetko... Nastúpil trenažér a tu začali moje problémy... V rámci kurzu sú tri trenažéry, ale ja pôjdem už na piaty... Z toho dôvodu, že keď prvý krát na mňa nakričal, tak mi narobil také stresy, že som normálne s plačom odišla... Ani ostatné trenažéry neboli o nič lepšie podľa neho... Čo aj uznávam lebo keď je pri mne, tak robím jednu chybu za druhou, ktoré mi ale nie sú vysvetlené ako ich najlepšie odstrániť... Iba "to čo má byť, to čo robíš? Prečo mi to robíš?" atď... Jednoducho som z neho maximálne vystresovaná... Pred týždňom ešte do toho zistila, že som tehu a teraz začali ešte väčšie stresy a následné črevné problémy, keďže mám za sebou MA a biochemické behom jedného roka, tak som nervózna z toho, že zo stresov z autoškoly sa môže aj teraz nebodaj niečo stať... Jednoducho sa nedokážem odosobniť od toho všetkého... Preto som sa rozhodla, že kurz ukončím... Akurát neviem ako na to... Musím o ukončení predom informovať autoškolu alebo môžem napísať ukončenie so žiadosťou o vrátenie alikvótnej časti a len im to tam doniesť? Máte niekto skúsenosť s takým predčasným ukončením kurzu?
Za vaše príspevky predom ďakujem
@sissy27 vďaka 🙂
obávam sa, že názor nezmením, že radšej to vzdám a časom to skúsim inde, keď budem pripravená...
čo sa týka zálohy na učebňu + trenažér, tak tá bola 100e... čo sa využilo v plnej viere.. akurát v auguste v naivnej miere, že všetko pôjde ok som dala 200e zálohu na jazdy na ktoré sa nie a nie dostať... tak pri tomto som myslela tú alikvótnu časť... dúfam v to teda 🙂
@sissy27 Asi tak nejak. Ja dosť dobre nechápem ako niekto nechá na seba kričať a ešte si to aj zaplatí. Moja kamarátka tiež takto robila vodičák a inštruktor ju len deptal a podobne - chodila psychicky "hotová" - tak som jej povedala, že či je normálna, že si to nechá - by som ho prvýkrát slušne upozornila, že si vyprosujem aby na mňa zjapal a neviem čo a ak by to nepomohlo tak by som pri ďalšom incidente tiež zastavila - hocikde a vystúpila z auta a dovidenia smer majiteľ......Podľa mňa je to len o tom čo si necháme zo sebou robiť - a ešte si to nebodaj tí ľudia zaplatia a nie malé peniaze......
chod za majitelom autoskoly, a povedz ze jednoducho ten debil,co ta ma, nech ti ho vymeni za kludneho normálneho,pohroz ,ze ak to tak nebude,z toho dovodu prerusis,a podavas staznost,sice neviem kde, treba to zostit,nieco take ako inspektorat prace,alebo inac sa to moze volat.Aj na mna tak rukala instruktorka, a bola mi vymenena
@enusamt ziadaj o vypytanie zalohy za to nic nedas, neviem vsak ako bude s tym vratenim, teoreticky, si sluzbu jazd nevyuzila a mas narok na odstupenie od zmluvy, ale vies ako to byva u sukromnikov...mohlo by ti pomoct jedine, ze by si apelovala na jeho pristup a ze ich pri takomto spravani dalej odporucat urcite nebudes...mozno sa zlakne a vybavi to v tichosti...a z toho si nic nerob, luto je cloveku penazi, ale radsej zdravie a soferovanie je zodpovedna cinnost a s takym zakladom to k dobremu nicomu nevedie....kamoska mala tiez problem v autoskole s instruktorom, ocakaval sluzby na viac a na autoskolu sa skoda neskoda penazi vykaslala a spravila si ju inde...
Tak majitelovi oznam, ze mu napises nelichotivu recenziu. A aj to urob. Napis tam, ako sa chova za zaplatene sluzby. A ze nema snahu nieco vysvetlit a naucit. Vidno, ze ho praca "bavi".
ahojte... ďakujem vám za príspevky...
tak dnes som to celé uzavrela... bol síce sklamaný, ale chápal moje dôvody a bez problémov mi všetko rozúčtoval a vrátil peniaze... konečne bez stresov 🙂
@enusamt je to síce už pomaly 20rokov, čo som si ja robila vodičák a veľa sa toho zmenilo - ale na trenažér nikdy nezabudnem 😅 skoro som sa dogrcala... zrazila som tuším všetkých chodcov, no des 😀 ale to nemá nič spoločné s reálnou premávkou a ani na to nikto vtedy neprihliadal, proste len bolo nutné to absolvovať...
inštruktor č.1 bol debil na pohľadanie, došlo to tak ďaleko, že ja som jeho na tretej jazde vyhodila z auta a mohol byť rád, že to bolo len v križovatke a nie za jazdy 😀 potom som prešla k druhému (v rámci tej istej autoškoly) a s tým úplná pohoda... takže ak je možnosť, skús prejsť k inému inštruktorovi 🙂
ak sa predsa len rozhodneš kurz definitívne zabaliť, tak by som veľmi nerátala s tým, že ti peniaze vrátia ☹ viem, že je možnosť na čas to odložiť, ale tuším len 3 alebo 6 mesiacov (neviem presne), potom už sa ti absolvované hodiny nezapočítavajú a musíš si zaplatiť nový kurz celý...
najlepšie bude, ak pôjdeš priamo za majiteľom / riaditeľom autoškoly a dohodneš sa s tým, možno bude ústretový a nájdete riešenie vhodné pre obe strany