Predávam obývačku a chcú PayPal. Neoklamú ma?

valca6
29. sep 2011

Ahojte. Chcela by som poradit. Predavam obyvacku na "b...." a ozvali sa mi po anglicky a chcu odo mna paypal. Moze byt, ze ma chcu oklamat? Niekde v TV som videla na to upozornenie, ale akurat som sa motala okolo malej, tak som vela toho nezaregistrovala...

sisaha
29. sep 2011

@valca6 moze to byt ten nigerijsky podvod. Odporucam nereagovat.

valca6
autor
29. sep 2011

@sisaha ...tak ja som napisala, ze nemam paypall a oni, ze je to dobra vec, ze si to mam spravit a potom sa im ozvat. Tak ja som napisala, ze az zajtra...
Co z toho maju?

jarunka111
29. sep 2011

@valca6 podvodníci majú zo všetkého niečo, a tak ako píše @sisaha, bude v tom niečo nekalé, radšej nereaguj 😉

sisaha
29. sep 2011

@valca6 neviem presne na ako principe to funguje, urcite je o tom kopec clankov, ale staci ti aj ako dovod vykradnutie uctu? Ja by som nereagovala.

valca6
autor
29. sep 2011

vsak ani nemam v umysle...

vroni
29. sep 2011

co blbnete preboha? Nigerijsky podvod je nieco uplne ine, to uz fakt vidite strasidla, aj ked niekto povie dobry den? Paypal je uplne normalny bankovy system na prijimanie a odosielanie platieb,vymysleny na to, aby ti nikto NEMOHOL vybrakovat ucet. Ale na anglicky hovoriacu odpoved by som nereagovala (aj ked paypal mam). Ak teda nechces posielat obyvacku do Velkej Britanie ci USA....

sisaha
29. sep 2011

@vroni uz len to, ze niekto ma zaujem o obyvacku, je cudzojazycny a ziada hned udaje k platbe? to ho nic ine nezaujima? podla mna je to podvod a urcite by som svoje bankove udaje nikomu neposkytovala. Este keby to bolo do Ciech tak ok, ale inde..

vroni
29. sep 2011

@sisaha, s tým súhlasím, na anglickú odpoveď by som nereagovala, z toho kukajú len problémy, ale paypal je naozaj v poriadku 😀 (len tak mi práve napadlo, že keď kupujem veci cez konkurenčnú nemenovanú stránku, tiež žiadam ako prvé informácie o platbe - ešteže nekupujem obývačky resp. veľké veci 😀 - poštovné či bankové poplatky by boli niekedy vyššie ako vydražená vec 🤐 )

sisaha
29. sep 2011

@vroni paypal je sam o sebe ok...ale pri obchodnych retazcoch, alebo inych obchodoch a nie pri bazaroch...tam mi z toho vykúkajú možné problémy..a kombinacia anglictiny a domahanie sa udajov...asi ee 😉 . Ale mozno to som iba ja taka opatrna..

alexandra
28. feb 2012

Paypal mam a nie je problem, fantasticka vec.
Pointa je v tom NEPOSIELAT NIC, kym peniaze nemate aj v banke, nedat sa oklamat potvrdenim z nicoho, paypalu, western union a co ja viem coho.
NAJPRV peniaze na ucte, POTOM posielam. Bodka.

mandarinka1983
11. apr 2013

predavam postelku za 45 eura alebo za 35 eura zo snini

p_etrisha
4. aug 2014

@alexandra Ahoj. Kukam,ze sa vyznas (minimalne viac,ako ja) vies mi prosim povedat o tom paypale? Urobim si paypal,zadam udaje kupujúcemu a cakam,kym pridu peniaze na ucet? Neni to take ze blokuju peniaze,kym napriklad nedam potvrdenie od posty, ze som ved poslala?