Predávali by ste veci, alebo radšej dávali kamarátke zadarmo?

8. sep 2022

Ahojte,som jedinacik a mám málo kamosiek.Od nikoho som nikdy nič nedostala zadarmo,svojim deťom dievča,chlapec všetko som kupovala nove.Ci oblečenie,hračky alebo knižky a ostatné veci.Vsetko som kúpila za svoje,keď vyrástli oblečenie a nehrali sa deti už s hračkami, všetko som predala dalej.Kamoška mi viac krát povedala že prečo nedarujem veci príklad jej.Ona má veľa známych a veľa ľudí jej daruje,lebo chcú sa zbaviť veci tak darujú jedna druhej.A ja jediná predávam.Potom kamoška sa na mňa hnevá že prečo nedarujem aj ja jej po mojich deťoch veci.No prečo by som mala,ja všetko kupujem a keď už nepotrebujem veci tak aspoň za zlomok ceny predávam ďalej.A z peňazí kúpim iné veci čo moje deti aktuálne potrebuju.Co si o tomto myslíte,na mojom mieste by ste predávali veci alebo dali zadarmo tej kamoške?

ckocka
8. sep 2022

A kamoška je presne ako zainteresovaná v tvojom finančnom rozpočte?

viky173
8. sep 2022

pokial by islo o moje veci kupene za moje peniaze, tak by som s nimi urobila akoby som uznala za vhode bez ohladu na reci kamaratok.. nie si predsa charita

autor
8. sep 2022

@ckocka Ako to myslíš?

ckocka
8. sep 2022

No či ti nejako prispieva, pravidelne za teba niečo platí, poskytuje zadarmo služby alebo niečo iné. Pretože inak si neviem predstaviť prečo ťa vobec napadá či by si sa nemala riadiť jej požiadavkou.

0silvia0
8. sep 2022

Ved si poplac pred nou aj ty, ze tebe nikto nedaruje, musis kupovat a vela to stoji. Tak preto musis predavat aby sa ti aspon nieco vratilo. Ak by tebe niekto daroval, tiez by si veselo rozdavala🤣🤷‍♀️

autor
8. sep 2022

@ckocka Nie nič také nerobí,nič za mňa neplatí ani žiadne služby mi nerobí.

autor
8. sep 2022

@0silvia0 Ona to vie,že mne nemá kto čo darovať a že ja všetko kupujem.

evica17
8. sep 2022

Sú to tvoje veci, tvoje peniaze, tak s nimi rob čo chces. Chces predať tak predaj, nebudeš chcieť predať tak si ich necháš alebo darujes. Ak je kamoška že nemá peniaze, nech si hľadá iného čo daruje alebo ide do sekaca

0silvia0
8. sep 2022

Tak jej povedz, ze z toho dovodu predavas, lebo oblecko je drahe. Co ju do toho. Ked jej kazdy daruje, tak musi mat dost.

ckocka
8. sep 2022

No a tak prečo teda nad tým uvažuješ?

stanislavicenka
8. sep 2022

Ja veci obcas darujem. Ale nevyzadujem to od inych. Zvlastne nazory ma kamaratka.🤷

autor
8. sep 2022

@evica17 Kamoška není na tom tak zle finančné,no keď jej niekto dá niečo zadarmo tak zoberie,predsa je to zadarmo.
@ckocka Neuvažujem,len stále keď to hovorí že som namyslená keď ja nechcem darovať ale radšej predám,že som na peniaze keďže predávam a mala by som radšej myslieť príklad na ňu,že jej by sa zišli také a také veci po mne.A takéto reči má.

autor
8. sep 2022

@stanislavicenka Hovorí že treba si pomáhať a ja vraj myslím len na seba že všetko predávam a nič jej nedarujem.

ckocka
8. sep 2022

Dobre, tak inak: prečo ju považuješ za kamarátku?

stanislavicenka
8. sep 2022

Ja neviem. Taku povahu nemam, aby som niekomu robila vycitky, ze mi nieco neda zadarmo. Myslim,ze si netreba tych kentsrov vsimat, a taktne jej vysvetlit, ze ona tebe tiez nedava nic zadarmo.
Ja some teraz darovala hracky mojich deti do jedneho denneho stacionara pre postihnute deti. Rovnako som darovala kociar po detoch jednej buducej mamicke. A tiez posuvam veci mojho syna sesternici. Ale rovnako mi Moja sestra dala veci po jej synoch pre mojho syna. Sesternici som dala nosiacu bundu, ktoru som ja kupila ako novu. A co? Teraz to mam vyzadovat od inych? Trochu zvlastne.
Chapem aj tvoje dovody. Tiez predavam niektore veci, a detom hovorim, aby sa starali o svoje veci, ze ich mozeme este predat, a za peniaze si mozeme zase kupit nieco, co budeme potrebovat. Ved je to ok. Skor tvoja kamaratka nevie pochopit, ze nedarovanim nenepomahas🤷

autor
8. sep 2022

@ckocka Prežili sme toho veľa,poznáme sa vyše 20 rokov a sme kamarátky.Je pravda že na niektoré veci máme iné názory
@stanislavicenka Ja nemám súrodencov ani rodinu kde by som komu mala popresuvat darovať veci medzi sebou.

lenkakravcova
8. sep 2022

Ona tebe niečo daruje?
My si s kamarátkami niektorými co majú vekovo podobne deti vymieňame. 🙂 Ale zatiaľ väčšinou sme viac dostali menších veci a na výmenu skôr dávam svoje.

autor
8. sep 2022

@lenkakravcova Nie nič mi nedaruje

ckocka
8. sep 2022

Teória znie: kamarátky si vyberáš. Ak si si túto vybrala, a musíš jej ulahodiť aby ťa neopustila, musíš plniť jej želania. Ak je ti jedno čo sa stane, možeš ju poslať kade lahšie. Čo iné už chceš počuť. Toto je debata jak s hluchonemým.

stanislavicenka
8. sep 2022

Ani nemusis. Nalozit so svojimi vecami mozes tak, ako chces ty. A nemusis sa nechat deptat manipulativnymi recami "kamaratky"

deniskap
8. sep 2022

vravi to len preto,lebo je zvyknuta,ze jej kazdy vsetko daruje. Je na to tak zvyknuta,ze to ocakava aj od teba. Nabuduce jej presne povedz,ze ty nic nedostavas zadarmo,tak si na nove veci potrebujes zarobit. Ak to nevie pochopit a takto ta citovo vydiera,potom to asi nie je prava kamaratka,ale vypocitava osoba

mamutka
8. sep 2022

Si si istá, ze píšeš o kamarátke? Mne príde ako tupá truba co pcha rypak všade kam nepatrí.

katka700
8. sep 2022

Jediné čo mi príde zvláštne je prečo dotyčnu osobu voláš kamarátka. Môžno tvojou kamarátkou kedysi bola ale teraz sa tak rozhodne nespráva. Príde mi ako sebecká mrochta ktorá si tak zvykla že všetko dostane zadarmo že to začala vyžadovat. Nabudúce sa jej spýtaj čo ti ona dá zadarmo 😂

77daniela77
8. sep 2022

Kasli na kamaratku ked ti ona nijako nepomaha,tak preco by si jej mala pomahat ty?

denden77
8. sep 2022

robim to rovnako ako ty.. len s tym rozdielom, ze mne to nikto nevycita a peniaze - "zisk" z predaja, idu malej na ucet ako sporenie 🤷‍♀️😊

moze
8. sep 2022

Prepac, ale mas kravu za kamosku.

zorkahorka
8. sep 2022

Nemusis ich jej darovat, pozicaj jej ich a potom predaj

deti95060810
8. sep 2022

ja napr. niečo dávam švagrinej - vyberie si čo chce a potrebuje a ostatné darujem charite... ty kľudne predaj - však to je tvoja vec.

salamistka
8. sep 2022

Ja som všetky veci po dcére darovala, ale aj my sme toho kopec podostávali...len niekedy to nepadne dobre, keď my sme darovalu autosedačku mojej kamarátke a ona my raz doniesla pre dcéru niečo čo sa mi ponúkla že vie kúpiť a vypýtala si peniaze...ale celkovo si ľudia nevážia keď len tak niečo dostanú, niektorí to dokonca považujú za samozrejmé, že stàle niekto niečo dáva

reanda
8. sep 2022

a kamoska nie je na peniaze, ked si ich radsej necha pre seba a od teba chce veci zadarmo? vsak jej to oblecko ponukni, ze si ho moze prednostne od teba kupit ona, ked ma zaujem..