Predávajúci chce vopred kód do Packety - zásielkovne

10. apr 2023

Ahoj, prosím, ako to je s posielaním kódu predajcovi? Predávajúca z ČIech je ochotná mi poslať veci za poštovné, ale chce vopred kód. Čiže zaplatenie poštovného je na mne. Ako sa to prosím vás potom robí v aplikácii? Toto robím prvý krát a nechcem niečo pokaziť. Ďakujem🙂

lukbe
10. apr 2023

Ale keď ona predáva,tak ti ich pošle na dobierku,v aplikácii jej pekne ukáže, koľko platí poštovné plus dobierka, potom tam zadá,koľko jej zaplatíš ty spolu, nechápem,prečo to neurobí ona ako odosielateľ. A ty nemusíš robiť nič,všetko zaplatíš pri preberaní ako dobierku.

surama
10. apr 2023

To smrdi podvodom. Ved ked ona nieco predava a tebe to pride do Packety, tak ty dostanes kod, vdaka ktoremu schranku otvoris nie? Po zaplateni.

lukbe
10. apr 2023

@surama áno,sú aj podvodné stránky,ale robí sa to aj tak,ako píše autor,ale ja by som to nerobila,mal by to urobiť odosielateľ. Vždy to tak posielam. Všetko tam zadám, v packeta mi nalepia kód.

llucy_m
10. apr 2023

Treba stiahnuť appku packety, v aplikácii sa to uhradí kartou, vygeneruje to kód, ten pošlete predávajúceho a ona pôjde do zasielkovne s tým kódom .. aby ona nič nemusela už uhrádzať. Tzn., nemá s tým žiadnu starosť lebo vy ste si už to poštovné zaplatili.

scacchi
10. apr 2023

Stiahni si appku packety, ty si objednas na svoje meno dorucenie aj si to zaplatis a posles jej kod

surama
10. apr 2023

@lukbe Ked sa to tak robi, tak ok. Mne to pride zvlastne, mali by to byt povinnosti predajcu.

autor
10. apr 2023

@llucy_m To mám, už i viem posielať do Čiech, aj prijímať balíky, ale skúšam to a ukazuje, že mám platiť poštovné v korunách.

autor
10. apr 2023

@surama súhlasím, len sú to darované veci a tak chcem pani výjsť v ústrety. Je to spoľahlivá osoba, čiže sa nebojím že by veci neposlala, akurát mi to príde zložité

surama
10. apr 2023

V pohode. Ak to tak funguje, tak ok. Nevedela som o tom. Mne sa teraz vela podvodov ozvalo na inzeraty, takze ja uz to tak beriem, ak niekto vymysla 😃

adik64
10. apr 2023

Bezne sa to tak robi, pani chce mat istotu, ze mas o veci zaujem. V appke packety treba zadat dorucenie z CR na Slovensko, teba ako prijemcu a tvoje dodacie udaje. Platba ti vyjde v czk, ale z uctu stiahne eur, neplatila som ziadne poplatky. Vygenerovany kod jej posles a ona ho nahlasi v Packete. Nie je to nic zlozite, netreba sa toho bat.

jazula
10. apr 2023

Ja to robievam bežne, aj keď veci kupujem, najmä keď si chcem byt istá, že mi to príde do najbližšieho Z-boxu (býva plny, tak naňho musím striehnuť 😅). Z Čiech som si ale posielať zatiaľ nenechala.

autor
10. apr 2023

Dievčence ďakujem za rady a postrehy, tak sme sa nejak dohovorili ale s tým kódom to nepôjde, tak to spravíme trochu inak. Ale aspoň mám predstavu ako sa to asi robí.

autor
10. apr 2023

@adik64 mne pri posielaní do Čiech strhlo poplatok, tak sa trochu obávam, ale pani je veľmi milá a dohodli sme sa na inej variante

lindusss2016
10. apr 2023

Co riesite? Akym podvodom to smrdi? Je to bezny postup....

Autorka: ty si v aplikacii vypln ako prijimatela svoju adresu, vyplat to a posli jej kod. Co na tom chces pokazit? Je to pre teba este vyhodnejsie, ako posielat cudzim ludom na ucet peniaze, nech to vyplnia oni.