Predávajúcemu som poslala peniaze a on sa neozval. Čo robiť?

veronikakatka
4. máj 2012

😒 kupovala som pre malu hracky na kocik. s doticnym panom som sa dohodla, ze mu posielam peniaze, a on posle balik. ja som poslala peniazky pred tyzdnom a on sa viac neozyva. co teraz????

apoloma
4. máj 2012

zrejme si niekomu naletela ja zasadne nikdy takto peniaze neposielam ked kupujem tak len na dobierku nech mi poslu balik a ja poslem peniaze ako sa povie..z rucky do rucky)))

lenka311
4. máj 2012

Ja tu veľmi veľa nakupujem, no dívam sa hlavne na recenzie - ešte som sa okrem jednej hračky ktorá bola fakt v dezolátnom stave nespálila.
Daj ho na čiernu listinu - je tu taký zoznam.. a myslím že jediné čo môžeš je čakať a písať mu..
Som nevedela, že na bazári tu predávajú aj chlapi, či to bolo na inej stránke?
Možno nestíha ísť na poštu, mne sa veľa krát stalo, že mi prišiel balík za 2týždne, s tým ale že dotyčná so mnou komunikovala...

fairynika
4. máj 2012

napis adminom toto sa mi este nestalo a je smutne ze niekto nieco taketo robi...

elinnka
4. máj 2012

Ja som odtialto raz kupila, tiez chceli peniaze dopredu... aj som poslala.. cakala som na balik 2 tyzdne ... som si povedala ze nabuduce uz nic takto nekupim..
Radsej na dobierku..

Ale verim ze su tu aj seriozne baby, netreba vsetkych hadzat do jedneho vreca

Eli

andyb25
4. máj 2012

ja s tým našťastie nemám skúsenosť, bežne platím dopredu aj aj mne a vždy to bolo ok. Skús osloviť admina.
A vždy si skús dať jeho meno alebo nick do vyhladávača a pozrieť hodnotenia ak má...... 😒

darinkazv
4. máj 2012

@apoloma ale ani to nemáš na 100% istotu. tiež môžeš naletieť podvodníkovi 🙂 príde ti balík, ty ho na pošte zaplatíš a doma rozbalíš a nemusí tam byť vôbec to, čo si si objednala 😒 mne sa to teda ešte nestalo, ale veľa babám áno.
@veronikakatka ja kupujem len prevodom na účet, ale to si pozriem hodnotenia. ak má čo i len jedno také neutrálne alebo zlé, tak nekupujem od takého človeka. to je najväčšia istota, že sa nepopáliš.

trnka77
4. máj 2012

https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/skusenosti-s-predavajucimi-na-modrom-konikovi/
opýtaj sa v tejto téme,uveď nick dotyčného a určite ti baby poradia...kontaktuj predavajúceho,nech ti vysvetlí prečo nemáš balík už doma a keď sa neozve kontaktuj admina

fabula
4. máj 2012

@apoloma ked aj kupis na dobierku .. tak ti tam moze dat osoba napriklad rohlik alebo utierku na riad a ty si ju pekne kupis na poste.. a formulka z rucky do rucky ti je na figu.... aj nakup cez net je o stasti .. ci natrafis na dobreho predavajuceho alebo nie ... tolko k dobierkam .. ked ta chcu oblafnut ..tak ta oblafnu a mamky ,ktore neveria na netove nakupy ,nech si kupia v obchode ... to je moj nazor...
@veronikakatka sa mu vyhroz a hotovo . bojuj a nevesaj hlavu ... ved su to tvoje peniaze

salma22
4. máj 2012

ano daj ho na listinu a napis adminom aj mne sa to stalo len opacne ☹ ....admini ti uz poradia ako postupovat

elka74
4. máj 2012

ja takto nakupujem aj predávam stále a zatiaľ som chvalabohu natrafila len na seriózne predávajúce a taká sa snažím byť aj ja. je to z jeho strany chrapúnstvo. skús iísť na tému "skúsenosti s predávajúcimi", tam ti baby poradia.. a určite zverejni jeho nick, možno nie si jediná koho oklamal.. 😒

cerez
4. máj 2012

Aj mne sa to stalo a išla som do banky vypísať žiadosť o vrátenie peňazí, z dôvodu mylného prevedenia. Momentálne jej plynie 15 dňová lehota na vrátenie. Ak nevráti, môžem sa obrátiť na súd. Otázne je či sa mi oplatí súdiť pre malú čiastku. Kde je ale napísané, že sa neobohatila len na mne. Takže euro k euru a niekto si cez bazár robí zárobkovú činnosť. Je mi vás ľúto, lebo viem, ako som sa cítila ja. Doteraz som mala len dobrú skúsenosť, ale spoznala som aj odvrátenú stranu bazára. Dúfam, že takých ako je "masoreta" je na bazáre čo najmenej.

ivett1
4. máj 2012

@veronikakatka ahoj, ak si platila minulý týždeň, tak balíček by si už mala mať🙂...ale, najskôr si treba skontrolovať, či si posielala peniažky na správne číslo účtu, potom prirátať min 2 dni, kým sa pripíšu peniaze na účet a následne + dva až tri dni cestuje balík (predpokladám, že v obálke alebo ako list. zásielku to predajca neposielal, keď išlo o hračky na kočík...) t.j. za 4-5 dní od zaplatenia by ti mal balíček "doraziť" (ak by ti do toho vyšiel sviatok-voľno, alebo so-ne...tak vtedy sa nepracuje - síce na niekt. poštách v sobotu áno...aspoň u nás v BA na hlavnej a v niekt. NC) čiže rátaj len pracovné dni😉...ak teda všetko "sedí" a podľa výpočtov by si ho mala mať, urgentne treba kontaktovať predajcu, čo sa deje a vypýtať si aj číslo podacieho lístka (sprievodky) od neho, aby si sa mohla spýtať aj ty u vás na pošte a ak nereaguje, kontaktuj admina tejto stránky (hirjak, martin jasen)
...a hlavne, skús svoj problém napísať do diskusie, na ktorú ti dala link @trnka77
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/skusenosti-s-predavajucimi-na-modrom-konikovi/

stanislavao
4. máj 2012

to ste tu na MK nasli? a bol predajca prihlaseny? viete, mohlo sa nieco neocakavane stat, ist do nemocnice, alebo nieco podobne. mne osobne sa zatial nestalo, ze by som tovar nedostala. take rady, ze neposielat peniaze vopred - to neni rada, lebo vacsinou sa uz posielavaju peniaze vopred a nie dobierkou. citali ste jeho hodnotenia? skuste sa admina opytat, ci bol aktivny, ci bol prihlaseny.

lentilka29
4. máj 2012

zverejni jeho nick...toto je nehorazne...muz ci zena,kazdy kto je na MK by mal dodrziavat iste pravidla a ked o bazar duplovane,ved ide o nase peniazky..co si budeme nahovarat.mame ich zopar od tohto statu a este o tie nas budu okradat. ☹ ved sme vsetky na 1 lodi...dostavame jeden rodicak....mrzi ma to,ja som tu hlavne kvoli bazaru...a dnes som pozerala ceny a niektore su vyssie ako v obchode...napr.FF v tescu...som krutla hlavou...tak len tomu dotycnemu pis..mozno sa fakt nieco stalo,ale tu sa zvykne ako citam statusy napisat,ze proste tu vtedy a vtedy nebudem,ze sa ospravedlnujem...

tilly24
4. máj 2012

toto sa stalo aj mne, poslala som peniaze a dotycna si vy&mazala inzerat a uz sa neozvala 😢

sharka17
8. máj 2012

no tak na podvodníčku som bohužial doplatila aj ja. prešli už dva mesiace a ja nemám ani tovar ani peniaze. práve som to začala riešiť. Mamičky dávajte si pozor aj na Rompet07 - je to podvodníčka. Písala som aj adminovi, ešte nemám odpoved. A tá čierna listina... to prosím Vás kde ju tu nájdem?

baklik
8. máj 2012

ist do banky, poziadat o vratenie penazi prevedenych omylom. ak neprevedie, podat trestne oznamenie.
to si uz hadam rozmysli...

monca
8. máj 2012

bóže, svet je plný nenažraných ľudí, ale prečo tu? veď tu sme preto, aby sme si jedna druhej pomáhali, ja osobne by som sa fakt hanbila, keby sa o mne niečo takéto hovorilo. pevne verím, že sa to vyrieši. ale zase aj pri registrácii ten dotyčný mohol uviezť neprávne údaje. podľa banky by sa dalo, požiadať svoju banku aby od banky príjemcu žiadala peniaze späť a napísať normálne reklamáciu akože boli peniaze zaslané na dotyčný účet omylom. trestné oznámenie na políciu je tiež dobrý nápad, podľa bankového účtu to policajti dokážu vypátrať. aj keď... naši policajti... ale skúsiť rozhodne treba, nemôžeme predsa dovoliť, aby nám život ovládali zlodeji a podvodníci. držím palce!!!

abbie
9. máj 2012

chod vykonat storno v banke ...