Predávajúce a vysoké poštovné

jirouskova
14. jún 2012

Vcera som kupila malej nove sandalky vo vypredaji,za tovar platim vyhradne prevodom cez ucet,no predavajuca mi napisala,ze balicek posle dobierkou,ze tovar budem mat hned druhy den,tak ok,ratala som s postovnym cca 1,80 Eur-2 Eura,kedze balicek bol do 500g a dnes,ked dorazil ostala som prekvapena, ze 3,50 Eur 😒

bodka13
14. jún 2012

@jirouskova čo k tomu povedať 😕 ...chyba pri komunikácii 😉 treba sa pýtať a komunikovať,to čo si myslím druhá strana nevie
...a ak sa ti to videlo veľa,nemala si balíček prebrať, a treba napísať predávajúcej že nikde nebolo spomenuté že poštovné bude také vysoké

jirouskova
autor
14. jún 2012

@bodka13 Kedze to bola dobierka jasne,ze ratam s vyssim postovnym,ved aj ja posielam a viem zhruba, co to stoji,este som sla pozriet na obalku,postovne bolo 2,25 Eur, ale kedze ona uz do faktury uviedla postovne 3,50 Eur,podla mna ma mala upozornit s akou vyskou mam ratat... /v podmienkach ma napisane,ze posiela 2.tr.,lebo setri kupujucim peniazky/. No,co uz clovek sa uci na vlastnych chybach 😉

jirouskova
autor
14. jún 2012

@bodka13 A napisala som jej, ze ma prekvapila vyska postovneho, ona na to,ze dobierka je vzdy omnoho drahsia

bodka13
14. jún 2012

@jirouskova neviem ako ti poradiť 😒 ak predávam ja,tak píšem sumu za poštovné-v prípade preplatku rozdiel vraciam...ak kupujem pýtam sa na presnú sumu,ak mi príde balík s rozdielny poštovným ako som platila kontaktujem predávajúcu ....a v tomto prípade je rozdiel medzi zaplateným a sumou na obálke viac ako 1€,čo je teda dosť 😉 ...napíš jej a žiadaj vysvetlenie,prípadne vyplatenie rozdielu 😉

bodka13
14. jún 2012

@jirouskova však to je každému jasné,ale prečo je potom suma na balíčku iná ako 3,50€ ?

jirouskova
autor
14. jún 2012

@bodka13 Ved aj ja v pripade dobierky najprv upozornim,ze postovne bude vyssie uvediem cca a vyslednu sumu vypisem az na poste, nasledne dotycnej napisem info,kolko to presne vyslo... Nejde mi tak ani o tie peniaze,skor o princip a slusnost,inac predava vo velkom,tak neverim,ze nevie kolko stoji balik 😠 Dakujem 😉

lanczi
14. jún 2012

ja som tiez posielala včera dobierkou balicek,a postovne som tiez platila 3.50,preto radsej uprednostnujem ak mi prevedu peniaze na ucet,ale ak niekomu nevyhovuje upozornujem na vyssie postovne..

jirouskova
autor
14. jún 2012

@lanczi v pohode,vsetko beriem,no ak by to bolo opacne, povedzme,ze neviem odhadnut vysku postovneho,ale chcem ju zahrnut do faktury, tak pri zisteni skutocnej vysky hned upozornujem a pytam si c.u.,kedze nemam
v plane a ani nechcem na nikom zarabat 😉

dominika443
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mimamima1
20. aug 2012

Ahojte.Dnes som pisala na inzerat ohladne detskej bundičky velkost 62 ktora stala 2 eura.Pani mi napisala,že poštovne je 1,60 eur.slušne som sa jej opytala,že preco take drahe postovne ved posielam už pár rokov a doporučene ako list do 2 kg stoji 1,20 a da sa poslať aj za 0,60 centou.Arogatne mi odpisala že dneska posielala velkosť 50 overal ktory bol menši ako ta budicka a platila 1,60 eur.A mam sa radsej poobzerat po druhej bunde.Slušne sa opytajte a hned to mate naložene,Preco volaktore nevedia čo maju pytat za poštovne? 😢 😢 😢 😢 😢

haramiova
20. aug 2012

@mimamima1 Doporučeny list do 2kg určite nestoji 1,20e. Asi ste sa pomylila. Doporučeny list do 500g stoji 1,20 euro a doporučeny list do 1kg stoji 1,60 euro. Takže ta bunda predpokladam mala do 1kg tak preto to poštovne 1,60. Takže pytala zrejme dobru sumu za poštovne......

titititi
3. sep 2012

ahojte, prosím vás, viete mi poradiť, ako je najvýchodnejšie posielať tovar? ja väčšinou posielam na dobierku, ale tie ceny sú dosť vysoké. veľakrát čítam pri inzerátoch, že: tovar posielam po pripísaní peňazí na účet. celkom tomu nerozumiem. Odkiaľ mám vedieť dopredu, koľko bude poštovné? Viete mi to prosím vysvetliť? ďakujem.

garzonka
19. okt 2012

@titititi Ako najvyhodnejsie? Ak ide o *cenu*, tak po pripisani platby na ucet, lebo dobierka je vzdy drahsia. Ak neviete, kolko pytat postovne, mrknite na stranku slovenskej posty www.posta.sk, kliknite na cenník........treba vediet rozmer balika a jeho hmotnost, dalej ci to pojde *obycajne* (bez podacieho listka) alebo *doporucene* (vypise sa podaci listok).
Pri kazdom druhu podania zasielky je napisane info (na uvodnej stranke), cize si to mozete porovnat a podla toho si zvolite postovne. Je mozne aj to, ze postovne stanovite odhadom, a ak to bude stat menej, rozdiel vratite spat na ucet kupujuceho.
Ale urcite vam dobre poradia aj predavajuce v teme:
https://www.modrykonik.cz/diskuse/modrykonik-sk...

mnohe su naozaj skusene a cennik vedia naspamat 😉

titititi
19. okt 2012

veľmi pekne ďakujem za info 🙂

primadona
13. nov 2012

no tak to je riadne predražené ☹

siimmiik
13. dec 2012

Ja som tiez vcera posielala dobierku a platila som 3,60e , ale balicek mal 1015gramov takze to preto asi 😒

katikas
13. dec 2012

@siimmiik Pri balicku nad 1kg,platis ako za balik 2tr.do 2kg 2,20e+0,40e dobierka na ucet,spolu 2,60e. 🙂 Tak ako je mozne,ze si platila 3,60e?Ake sluzby si priplatila?lebo zbytocne sa to kupujucej predrazi. 😒

katikas
13. dec 2012

@lanczi To si posielala dobierkou balik do 10kg??Lebo ked sa posiela balik 2tr.od 5-10kg ako dobierka na ucet je postovne 3+0,40,teda 3,40e 😉 ,vlastne je to menej nez tych tvojich 3,50e.Niekedy sa ani necudujem,ze kupujuce nepreberu dobierku,ked sa im to niekedy tak velmi predrazuje...

sorel
6. feb 2023

@katikas to teda paradne. Z Royal-fashion 6 eur!! A niekomu sa to zdá ešte málo! Juchuuuj! Dajakéákrave z dediny

sorel
6. feb 2023
sorel
6. feb 2023

Vlez im do prdele a čo

sorel
6. feb 2023

Vlez im do prdele

saxana000
6. feb 2023

A nema v podmienkach ze si priratava za balne?ak posiela v uzatvaracich obalkach a nie sakloch do kosa tak aj tu musela kupit..

sorel
19. feb 2023

@jirouskova áno, máš pravdu

sorel
19. feb 2023

@saxana000 tak má posielať v sakloch