Vcera som kupila malej nove sandalky vo vypredaji,za tovar platim vyhradne prevodom cez ucet,no predavajuca mi napisala,ze balicek posle dobierkou,ze tovar budem mat hned druhy den,tak ok,ratala som s postovnym cca 1,80 Eur-2 Eura,kedze balicek bol do 500g a dnes,ked dorazil ostala som prekvapena, ze 3,50 Eur 😒
@bodka13 Kedze to bola dobierka jasne,ze ratam s vyssim postovnym,ved aj ja posielam a viem zhruba, co to stoji,este som sla pozriet na obalku,postovne bolo 2,25 Eur, ale kedze ona uz do faktury uviedla postovne 3,50 Eur,podla mna ma mala upozornit s akou vyskou mam ratat... /v podmienkach ma napisane,ze posiela 2.tr.,lebo setri kupujucim peniazky/. No,co uz clovek sa uci na vlastnych chybach 😉
@bodka13 A napisala som jej, ze ma prekvapila vyska postovneho, ona na to,ze dobierka je vzdy omnoho drahsia
@jirouskova neviem ako ti poradiť 😒 ak predávam ja,tak píšem sumu za poštovné-v prípade preplatku rozdiel vraciam...ak kupujem pýtam sa na presnú sumu,ak mi príde balík s rozdielny poštovným ako som platila kontaktujem predávajúcu ....a v tomto prípade je rozdiel medzi zaplateným a sumou na obálke viac ako 1€,čo je teda dosť 😉 ...napíš jej a žiadaj vysvetlenie,prípadne vyplatenie rozdielu 😉
@jirouskova však to je každému jasné,ale prečo je potom suma na balíčku iná ako 3,50€ ?
@bodka13 Ved aj ja v pripade dobierky najprv upozornim,ze postovne bude vyssie uvediem cca a vyslednu sumu vypisem az na poste, nasledne dotycnej napisem info,kolko to presne vyslo... Nejde mi tak ani o tie peniaze,skor o princip a slusnost,inac predava vo velkom,tak neverim,ze nevie kolko stoji balik 😠 Dakujem 😉
ja som tiez posielala včera dobierkou balicek,a postovne som tiez platila 3.50,preto radsej uprednostnujem ak mi prevedu peniaze na ucet,ale ak niekomu nevyhovuje upozornujem na vyssie postovne..
@lanczi v pohode,vsetko beriem,no ak by to bolo opacne, povedzme,ze neviem odhadnut vysku postovneho,ale chcem ju zahrnut do faktury, tak pri zisteni skutocnej vysky hned upozornujem a pytam si c.u.,kedze nemam
v plane a ani nechcem na nikom zarabat 😉
Ahojte.Dnes som pisala na inzerat ohladne detskej bundičky velkost 62 ktora stala 2 eura.Pani mi napisala,že poštovne je 1,60 eur.slušne som sa jej opytala,že preco take drahe postovne ved posielam už pár rokov a doporučene ako list do 2 kg stoji 1,20 a da sa poslať aj za 0,60 centou.Arogatne mi odpisala že dneska posielala velkosť 50 overal ktory bol menši ako ta budicka a platila 1,60 eur.A mam sa radsej poobzerat po druhej bunde.Slušne sa opytajte a hned to mate naložene,Preco volaktore nevedia čo maju pytat za poštovne? 😢 😢 😢 😢 😢
ahojte, prosím vás, viete mi poradiť, ako je najvýchodnejšie posielať tovar? ja väčšinou posielam na dobierku, ale tie ceny sú dosť vysoké. veľakrát čítam pri inzerátoch, že: tovar posielam po pripísaní peňazí na účet. celkom tomu nerozumiem. Odkiaľ mám vedieť dopredu, koľko bude poštovné? Viete mi to prosím vysvetliť? ďakujem.
@titititi Ako najvyhodnejsie? Ak ide o *cenu*, tak po pripisani platby na ucet, lebo dobierka je vzdy drahsia. Ak neviete, kolko pytat postovne, mrknite na stranku slovenskej posty www.posta.sk, kliknite na cenník........treba vediet rozmer balika a jeho hmotnost, dalej ci to pojde *obycajne* (bez podacieho listka) alebo *doporucene* (vypise sa podaci listok).
Pri kazdom druhu podania zasielky je napisane info (na uvodnej stranke), cize si to mozete porovnat a podla toho si zvolite postovne. Je mozne aj to, ze postovne stanovite odhadom, a ak to bude stat menej, rozdiel vratite spat na ucet kupujuceho.
Ale urcite vam dobre poradia aj predavajuce v teme:
https://www.modrykonik.cz/diskuse/modrykonik-sk...
mnohe su naozaj skusene a cennik vedia naspamat 😉
veľmi pekne ďakujem za info 🙂
no tak to je riadne predražené ☹
Ja som tiez vcera posielala dobierku a platila som 3,60e , ale balicek mal 1015gramov takze to preto asi 😒
@lanczi To si posielala dobierkou balik do 10kg??Lebo ked sa posiela balik 2tr.od 5-10kg ako dobierka na ucet je postovne 3+0,40,teda 3,40e 😉 ,vlastne je to menej nez tych tvojich 3,50e.Niekedy sa ani necudujem,ze kupujuce nepreberu dobierku,ked sa im to niekedy tak velmi predrazuje...
Vlez im do prdele a čo
Vlez im do prdele
A nema v podmienkach ze si priratava za balne?ak posiela v uzatvaracich obalkach a nie sakloch do kosa tak aj tu musela kupit..
@jirouskova áno, máš pravdu
@jirouskova čo k tomu povedať 😕 ...chyba pri komunikácii 😉 treba sa pýtať a komunikovať,to čo si myslím druhá strana nevie
...a ak sa ti to videlo veľa,nemala si balíček prebrať, a treba napísať predávajúcej že nikde nebolo spomenuté že poštovné bude také vysoké