Predávajúca mi odmieta vrátiť peniaze za tovar, ktorý mi neprišiel

6. apr 2022

Baby, ako dalej riesit tuto situaciu ?
Neprisiel mi balicek. Chcela som zasielku poslat doporucene., nakolko cena bola 40€. Pani ho poslala obycajne s tym, ze sa manzel pomylil. Balicek neprisiel a peniaze mi vratit nechce. Ze nebude bez tovaru aj bez penazi ... Obycajne zasielky sa mi stratili viackrat, preto drahsiu vec si ziadam doporucene.
Pani sa mi vyjdarila, ze peniaze mi neposle. Admina som kontaktovala. Za rady dakujem.

diamond007
6. apr 2022

Podľa mňa neposlala nic 😑

tessa2299
6. apr 2022

Aj ja si myslim, ze je to podvodnicka.

sense
6. apr 2022

Myslím ze ta oklamal à a nič neposlala, a ze sa manžel pomýlil jej výhovorka
Daj jej zle hodnotenie. Ale žiaľ to je asi všetko co môžeš urobiť

lintu
6. apr 2022

40€ vec si tiež mohla trochu ustrážiť. Bohužiaľ. Chyba sa stala na jej strane. Negatívne hodnotenie si jej už dúfam napísala. Teraz sa s uvedením nejakých jej údajov môžeš popýtať, či s ňou nemajú skúsenosti aj ďalší. Ak by sa vás nazbieralo viac oklamaných, pri istej čiastke je to už aj na políciu.

stastna17
6. apr 2022

tak to fakt cez admina, ak si ty zaplatila za doporucenu zasielku , je to jej vina a peniaze musi vratit, zalezi od toho , ako sa k tomu postavi, moze sa tu zmazat a koniec. tiez by som 40€ nedala dopredu cez bazar.

luccija
6. apr 2022

Prečo takéto veci neriešis na dobierku?myslím, že klame aj, keby to muž poslal obyčajne zrovna aká náhoda, že sa to stratí.

diamond007
6. apr 2022

@luccija asi preto že dobierka je drahšia o dve eurá 😶

terezia323
6. apr 2022

@luccija lebo predajcovia nechcú posielať na dobierku, aby neboli stratoví keď sa zásielka nepreberie.
Autorka cez platbu na účet nemáš údaje o panie aspoň meno?

autor
6. apr 2022

@luccija Dobierka je draha a takato vec s takouto drahsoi vecou sa mi stala 1. krat. Pani samozrejme situaciu aj otaca ze je to slovo proti slovu, ze ja mam tovar domana este chcem aj peniaze a ze len vyuzivam zvniknutu situaciu vo svoj prospech. Ako nonsens ... Ona za to nemoze, peniiaze nevrati a hotovo. Mam vyse 700 kladnych hodnoteni, nikdy som podobny problem neriesila a este mam ja byt poskodena.

autor
6. apr 2022

@terezia323 Mam len IBAN na ktory som posielala platbu.

lintu
6. apr 2022

O čo je dobierka lepšia, ak by si našla v balíčku miesto drahej veci blbosti? Adresu si tam odosielateľ predpokladám taktiež môže vymyslieť, ak si dá peniaze poslať na účet.

kikushaa
6. apr 2022

Obrat sa na admina, chybu urobila ona 🙏 vyhovorka muz sa pomylil neobstoji. Ja ked poslem muza na postu (velmi sporadicky, posielam ho s vypisanou doporucenku 🤷‍♀️ Takze neexist ze posle inak ako mu poviem!)
@luccija ja som na dobierku poslala 3x 2x si to panicky neprevzali a posledny x iba potom co mala pani fakt dobre hodnotenia ze dobierky prebera som na dobre slovo poslala 🙏

janage
6. apr 2022

Ja Ti poradím ešte jedno, za pokus nič nedáš a jednu zásielku už tak našli. Nech Ti napíše presný čas podania na ktorej pošte. Ty vieš dodaciu adresu. A písomne požiadaj poštu o prešetrenie.
Lebo zas vezme pošta peniaze za doručenie. A ak nedoručí nesplnila službu za ktorú bolo uhradené.
Ak sa zásielka nenájde či dostaneš zamietavu odpoveď, pani by som povedala nech si peniaze teda nárokuje od manžela.

janage
6. apr 2022

Pripadne ešte skus osloviť banku a platbu vyžiadať spať alebo tým pani postraš.

diamond007
6. apr 2022

@lintu muž nakupuje a posiela len na dobierku a nikdy sa nám nič nestalo...

sasanka605
6. apr 2022

kludne ju sem oznac, nech sa vyjadri, hlavne ked je chyba s postovnym na jej strane. Inak som tiez nazoru ze nic neposlala, ak by poslala, nerobila by take caviky.
@janage toto nie je pravda. Ak pani nechce vratit peniaze ani na vyzvu banky ich nevrati. Banka jej to nestiahne len tak z uctu.

autor
6. apr 2022

@janage U nas na poste boli ochotni. Prezreli aj krabice medzi zasielkami ktore neboli dorucene, ale nic.

janage
6. apr 2022

Pani povedz, že za celú situáciu si môže sama. Žiadne Tvoje slovo proti jej. Ty si doporučene žiadala aj uhradila. Teda obchod bol uzatvorený za platnosti tejto podmienky. To, že ona ju nesplnila je jej problém

luccija
6. apr 2022

@diamond007 ani mne
Ale ja malo predávam a takéto praktiky sú mi neznáme
@lintu ma nenapadlo, že tam môže byť niečo iné🙂)
Baby a čo spraví admin?ja som cez MK ešte nepredávala nič.

luliu
6. apr 2022

@janage nič také sa nedá, tým ju nevystraší, len rozosmeje

kikushaa
6. apr 2022

Este mi napadlo kedy ti posielala zasielku? Mne takto v marci skoro 10dni dorucovali jeden doporuceny balik (maminka bola sice nervozna ale mala podacie cislo rakze videla co sa s balickom deje respektive nedeje) 🙏 ake hodnotenia ma odosielajuca? Ak si jej raz napisala a poslala peniaze za doporucenu postu tak tak mala poslat, to nieje obracanie situacie vo svoj prospech! Koncerzaciu mad? Ak zmazala inzerat tak admin vie nahladnut aj do konverzacie (teda aspon myslim ja ci zmazem stale vidim v zmazanych inzeratoch aj konverzaciu)

lintu
6. apr 2022

@diamond007 super, asi mal šťastie na ľudí 🙂 Tu sa ale bavíme o možnej podvodníčke. Všeobecne, aj minule sme rozmýšľali s jedným, kto a ako by riešil prípad, ktorý spomínam vyššie. Na pošte si zásielku asi málokto otvára, že by sa ju nejak ešte dalo vrátiť späť. Odpovedať nemusíš. To len tak k tej dobierke, ktorú si ľudia vyberajú ako akože lepšiu alternatívu k platbe za tovar vopred.

peter0123
6. apr 2022

@diamond007 dobierka nie je o nič lepšia, mne už prišla na dobierku ,,prázdna,,krabica , bez objednaného tovaru , bol v nej novinový papier a handry

janage
6. apr 2022

Na pošte kde podala tam nech ona písomne reklamuje s presným časom podania a Tebe nech dá kópiu reklamácie aj odpovede pošty.

gabika128
6. apr 2022

Neviem koľko to je dní, ale občas sa balík niekde zasekne aj keď je doporučene poslaný. Inak ja sama som takto posielala balík, nevšimla som si, že predávajúca mi napísala, že chce doporučene poslať. Ospravedlnila som sa jej a napísala som jej že aj sa s balíkom niečo stane a nepríde jej, peniažky jej vrátim.bola to jednoducho moja vina. Ak to máš písomne, tú žiadosť o zaslanie doporučene tak nie je o čom.

malinovka333
6. apr 2022

@janage ale co nareklamuje na tom ked to bolo poslane obycajne?ono nemaju nijaky dokaz ze to poslala ani zaznam o podani.🤦‍♀️

janage
6. apr 2022

@luliu ja mam pri platbách odijdenych takú ikonu vyžiadať platbu.

janage
6. apr 2022

@malinovka333 pozri my sme s predavajucou tak vyskúšali argument nás bol, že pošta prijala úhradu za službu, ktorú vlastne nevykonala. Písomné. A čuduj sa svete do tuším 2 dní sa zásielka našla. Za pokus to stojí

malinovka333
6. apr 2022

@janage a kde bola ta zasielka?

janage
6. apr 2022

@malinovka333 a to bola veľká mestská pošta. Na malej dedinskej či malom meste by to podľa mňa bolo ešte jednoduchšie. Keby aspoň snahu prejavila predávajúci o riešenie. A nieže ja si urobím po svojom a ty si rob čo chceš