Predavačky ma vyhadzujú z obchodu kvôli kýchaniu

23. feb 2022

Dobrý deň stalo sa Vám ze Vás na základe sťažnosti kupujúcich vyhodili z obchodu? Bola som v obchode potrebujem oblečenie do prace a prišla za mnou predavačka ze mam opustiť obchod lebo sa zákazníci sťažujú ze kycham,smrkam teda zjavne mam príznaky na covid. Vysvetlila som jej ze mam alergiu beriem už aj lieky no chodím bez ruská. Ukázala som jej aj potvrdenie od lekárky ale ani sa doň nepozrela len ma požiadala aby som odišla. Tak isto sa mi to stalo v dmke aj v Terne,poste. Ako sa mam brániť? Len preto ze mam alergiu nesmiem nikam vojsť? Véd na nikoho neprskam vždy sa dám bokom.

a_alexandra_a
23. feb 2022

Prečo nenosíš respirátor?

evkamotka
23. feb 2022

Tak si na tych 10min v obchode rusko daj aj za cenu 10min diskomfortu

anjelicek26
23. feb 2022

Respirator by si ako alergik mala nosit teraz s hrdostou a radostou, ze mas svaty pokoj...a nie naopak.

mondolina
23. feb 2022

zas vymyslená cct, už musíš prejsť na tému vojna....covid už nie je aktuálny.

ivkazba
23. feb 2022

Ja mám ťažkú astmu a celý čas nosím rúško alebo respirátor a žijem. Pretože všetko je v hlave. A sorry, ale ja som ani pred covidom nemala rada, ak medzi ľudí chodil niekto, kto prská svoje telesné tekutiny na všetkých okolo.

cherry_cherry
23. feb 2022

Oni ta vyhadzuju z obchodu lebo nemas respirator na ustach a nie preto, ze mas alergiu. Tak si ho daj na usta a chod nakupit. Problem vyrieseny. Ci je problem vydrzat 10 minut s respiratorom?

patus_2
23. feb 2022

Máš alergiu, ale si si istá, že nemôžeš mať aj kovid? Nie niesi, kľudne môžeš byť bezpriznakova. A keď prskáš a kychaš z alergie tak veselo rozdávala svoje vírusy ďalej. Do obchodu ideš max na polhodinu, aspoň rúško si daj a nikto ťa nevyhodí, ani nebudeš pohorsovat nikoho okolo. Je taká doba, mnohí ľudia sú na kovid precitliveni, mnohí mali ťažké priebehy nákazy, alebo stratili blízkych. Netreba stále pozerať iba na seba.

marfikchov
23. feb 2022

Nasad si na ústa to čo máš a nemáš problém

autor
23. feb 2022

Doktorka mi jasné napísala ze nemám nosiť rusko ani respirátor. Väčšinou si dávam šatku ale to im zjavne nestačí. Ja nehovorím o covide ale o alergii

patus_2
23. feb 2022

A mnohí z nás musia v respiratory vydržať 8 alebo aj 10 hodín a nikto sa ich nepýta, či sa im pohodlné dýcha. Ty tych 10 minút s respiratorom vydržíš.

sulejmanka
23. feb 2022

a aku máš alergiu? na čo konkrétne?

ivkazba
23. feb 2022

Čo ti lekárka napísala je jedno, to ti aj ja môžem napísať. Také potvrdenie nemá žiadnu váhu. A ešte raz... rúško nosiť môžeš, fyzicky nemáš žiadny problém, kvôli ktorému by si rúško a respirátor nemohla nosiť.

anjelicek26
23. feb 2022

Tu lekarku by som si fakt pozrela, co toto napise alergikovi... mozno do prace na 12h nie, ale do obchodu 10 minut je to o uplne inom.

cherry_cherry
23. feb 2022

A preco by si nemala nosit rusko a respirator? Lebo mas alergiu? Si robis srandu, nie?

sissy27
23. feb 2022

neverím, že keď si raz kýchneš, tak ťa niekto vyhodí z predajne - určite nie, lebo bežne sa mi to stane, aj iným zákazníkom. A v respirátore 10-15min počas nákupu vydržíš, nie že nie.
Ak si taký ťažký alergik, že nonstop kýchaš, kašleš a umreš v respirátore, tak seď doma na zadku a využi online nákupy a donáškové služby.

a_alexandra_a
23. feb 2022

Tak pani doktorka je asi anti-všetko 🙂 Ja som alergička tiež a odkedy sa nosia rúška a respi tak sa mi prejavy alergie výrazne obmedzili, pretože nedýcham pele zo vzduchu.
Takže pekne si nasaď respirátor, neboj, nič sa ti nestane a nikto ťa už z obchodu nevyhodí

anjelicek26
23. feb 2022

@a_alexandra_a ja som na tom rovnako, na jar si to vyslovene uzivam, hlavne ked kolegovia v praci pootvaraju okna a mam na stole samy pel by som ich inak zahlusila 🤐

larazivago
23. feb 2022

Tiež by som vás vyhodila.

hiro
23. feb 2022

Na alergiu je respirant najlepsia vec. Odfiltruje vsetky alergeny. 2 rok uz nekycham.

janinah
23. feb 2022

Ak toto nie je vymyslené,tak škodíš sama sebe,bez respirátora schytáš covid veľmi ľahko,takých potvrdení ti ja zoženie aj 10 do polhodiny. Tiež by som sa sťažovala vidieť ťa prskajúcu v obchode.bud si daj respirátor alebo seď doma.

simca06022011
23. feb 2022

no, ucite nekychnes raz, ked ta vyhodia... potrebujes si nakupit, daj si respirator a chod. Potom das dole... par minut kazdy vydrzi. Ak si alergicka, tak nevidim dovod preco by si nemohla nosit ruska, ved to prave zlepsuje vsetko. Odkedy nosime respi/ruska, tak u nas doma nebol nikto chory :DD
A teda ako pisem, ak si to zakaznici vsimnu, tak upozornia.. a bohuzial.. pozru na teba a nielenze smoklis, kychas, a co ja viem co ale ani respirator nemas? 🙂 si tu pozri ine temy.. aj za mensie veci sa ludia hadaju.

sulejmanka
23. feb 2022

Môj syn je alergik a je v skole od 7,30 do 15,00 každý deň, s respirátorom. A dáva to v pohode, Neverím, že jedna dospelá persóna nie je schopná vydržať v obchode 10-15 minút.
Alergia ťa neospravedlňuje z nenosenia respirátora.
Ak ťa vyhodila, dobre urobila.

katkati
23. feb 2022

Aj môj manžel je alergik dlhé roky a ani ho nenapadne pýtať si od alergologičky papier, že nemusí nosiť rúško. Veď práve preto, že je alergik, tak mu nechýba ku šťastiu nakaziť sa covidom a následne iných ľudí len kvôli tomu, že on si zoberie do hlavy, že rúško nie. Deti v škole museli vydržať v rúškach, my v nemocnici atď. Viem si predstaviť, ako tým vytáčaš aj ostatných ľudí, nie len predavačky.

alka234
23. feb 2022

Nehnevaj sa odkiaľ majú vedieť , že máš ozaj alergiu,si môžu myslieť, že môžeš ohrozovať ľudí okolo, ktorí majú doma rodiny...Prečo si nedáš rúško na 10 minút, čo ideš do obchodu. Neverím tomu, že lekár , ktorý je normálny napíše, že máš chodiť bez ruska, ešte k tomu v dnešnej dobe.... veď chrániš aj seba, ešte k tomu alergik s oslabenou imunitou....🤦

janinah
23. feb 2022

@katkati ved práve,asi toľko otravovala dr,že už nevedela čo s ňou a papier jej dala ,ved alergik je možno aj každý desiaty človek a respirátory nosia poctivo,ešte sa nik z neho nepridusil,ona len musí byť výnimočná..a aj je-svojim nezodpovedným prístupom

simsalabim
23. feb 2022

A coze to mas za alergiu, ze respirator je problem? Ja mam astmu aj alergiu na vacsinu vzdusnych alergenov (okrem trav vsetky pele,cize teraz uz fici lieska pod., + vzdusne plesne - celorocne, perie a pod.) A respirator praveze tie alergeny odfiltruje, to musim uznat (hoci ako okuliarnikovi mi vadi zahmlievanie a to, ze sa pod nim potim). A ake lieky uzivas na zmiernenie alergie?

anjelicek26
23. feb 2022

@alka234 asi tak... dostat covid k rozbehnutej alergii a stazenom dychani aj tak no dakujem pekne... a netvarme sa, ze vsetko su len lahke priebehy v dnesnej dobe...stale je dost ludi v nemoncici, stale su ludia s horuckami na antibiotikach a kysliku... nie je vsetko omikron, stale je tu aj delta...

sisa_s
23. feb 2022

Vo vyhlaske su tieto vynimky z nosenia respiratora, ktory bod sa ta konkretne tyka? Ziadny papier od Dr nie je smerodajny

negymama
23. feb 2022

autorka asi cakala, ze ju tu vsetci polutuju za tazku alergiu a podporia v boji za "slobodu".

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz