Dobrý podvečer. Dnes sa mi stalo to, že predavačka ma vyhodila z obchodu kvôli tomu, že som so sebou mala môjho malého psa. Bol v taške a v košíku, takže nikoho by neohrozoval. Lenže ona si trvala na svojom a nechcela ma pustiť. Vraj hygiena a bla bla. Bez psa môžem, ale so psom nie. Pozerám si zákony a nikde neviem nájsť, že ísť do obchodu so psom je protizákonné. Máte podobnú skúsenosť? Ako ste sa zachovali?
Pes nema co robit v potravinach a uz vobec v kosiku. Grc. Ja by som vyhadzovala aj rodicov, co daju decka do nakupnych kosikov.
Vacsinou byvaju na dverach take tie nalepky so skrtnutym psom.. To plati inak nie len na psy, ale na zvierata vseobecne.
A nech mas akokolvrk krasnu kabelku na psa, tak do kosika si ho skrz tu hygienu ozaj nemusela davat.
A psy mam rada.
zakladna luska slusnost by ti nemala dovolit nosit psiska do obchodu, na urad a kam kolvek inam, nez von na travu, ci luku.
Pes nemá čo v obchode robiť.
Keby som ja bola v tom obchode tak tej predavačke pomôžem. Zvykne byť na dverách obchodu pár nálepiek a taktiež medzi nimi označenie zákaz vstupu so psom. Niekedy mám pocit akoby niektorý ľudia nevedeli čítať s porozumením. Nič v zlom ale pes do predajní a reštaurácií nepatrí
Buď idem na nákup alebo venčiť psa.
Ani by mi nenapadlo ísť so psom do obchodu. Podľa mňa je vrchol drzosti dať ho do nákupného košíka.
Predavačka mala pravdu.
@zoro9836
@stanulienkat
@kitycat
@andulka1988
@patka06
@doriiis Ja sa ale pýtam, kde je ten zákon???
Mňa ohne ....
Nemusi byt na vsetko zakon. Podmienky vstupu, zdravy rozum a slusnost by mohli stacit.
a aký to bol obchod?
každopádne v košíku nemal čo robiť..
Bola na dverach nalepka? Mozno keby si sa opytala, ci mozes so psom, ze ho mas v kabelke na psa by prizmurili oko.
Zakon si najdi sama. Good luck 🤷♀️
Fakt na to potrebuješ zákon?
Každá prevádzka môže mať vlastné pravidlá aj bez toho aby to bolo v zákone dané.
Na tvoju otazku, ci mam podobnu skusenost - nie,14 rokov som mala psika, malu yorkshirku, ale nikdy som ju nebrala do obchodu
Paragraf 60 Potravinového kódexu druhej časti I. hlavy hovorí, že vstupovať do predajne potravín so zvieraťom, okrem vodiacich psov pre nevidiacich, je zakázané. Vôbec pritom nezáleží, či má človek zviera na rukách alebo na vôdzke.
Nuž ani na kúpaliskách nie je napísané, že sa nemôže k.diť do bazéna, a priemerne inteligentný človek to robiť nebude aj ked nie je opora v zákone. .... Sama som milovník psov, ale ani by ma nenapadlo vziať ho do obchodu.
Som psickar, ale pes do kosika nepatri. Rovnako ako tam nepatria deti a ich odrazadla a spol.
Aky typ obchodu to bol? Do nakupnych centier bezne chodia so psami, ale do potravin nesmie. Normalna vec.
Napriklad tu si môžeš preštudovať
Zákon nemusí byť, stačí interný predpis predajne a pes tam nemôže. Pre tých co nepoznajú základné pravidlá slušnosti zvykne byt piktogram na dverách prevádzky, ostatní to vedia aj bez špeciálnych oznaceni
Akým spôsobom ťa vyhodila? Čo presne ti povedala? Bola drzá.
Na toto potrebuješ zákon? Aby si nedávala psa do nákupného košíka? Veď to je absolútna logika a zároveň slušnosť. Pes v obchode nemá čo robiť, hotovo, bodka
🍿🤣🥂
Tebe zjavne potravinarska hygiena nic nehovori...ty panicka so psom 😂🤦
A je zakon,ze do obchodu nesmies ist v korculiach? Alebo so zmrzlinou,napojmi? Nie je,je to nieco co si obchod moze dat sam ako podmienku. Nepaci sa ti? Tak tam nechod. Alebo psa nechaj doma
@slovakboy Určite bola voči mne drzá, keď ma posielala preč...