Predali mi mäso po záruke

adka8zlocha
27. máj 2022

Akurat som si doma po nakupe vsimla, ze na vakuovo balenom chladenom mase bol akoby "nahodou" zosuchany datum spotreby, nie vsak poriadne. Na zaciatku ostalo cislo 1 a potom nieco, co vyzera ako 8. Dalej nieje vidiet.
Na nete som nasla, ze vyrobca toho masa udava spotrebu chladeneho vakuoveho masa 1 tyzden. Nevychadza mi to... ak to kurba bolo zabite aj dnes tak spotrebu ma do 3.6. Predpokladam ze tam teda bol majovy datum. Ako sa mozem branit, maju povinnost vratit mi peniaze?

maickamf
27. máj 2022

@adka8zlocha isla by som s tym naspat do obchodu a pozri aj ostatne v chladiaku u nich.
A hlavne si treba vzdy vsimat spotrebu, ja bez toho vobec nekupim

adka8zlocha
autor
27. máj 2022

@maickamf urcite pojdem, len to bolo masiaratvo, kde mi ho rovno podali do ruky z ich pultu, vobec ma nenapadlo pozriet ten datum no skoda... v supermarkete to vzdy pozeram

nelca84
27. máj 2022

@adka8zlocha a nebude ta zaruka do 1. 6. ? Ved keby bolo to maso tyzden a viac stare, to by si uz aj videla.

adka8zlocha
autor
27. máj 2022

@nelca84
Vyzera to takto, skor si kyslim ze to je 18, nevidim medzi tym bodku

elanor
27. máj 2022

@adka8zlocha treba si kontrolovat hned na mieste, bez ohladu nato ci samoobsluha, alebo obsluha.
Lebo teraz tazko dokazes, ze presne toto zosuchane tam dnes u nich kupila. To si mohla najst doma v chladnicke zabudnute, narocky doma zozuchala, rano isla na nakup, narocky kupila take iste cerstve a poobede im donesies to stare po zaruke zosuchane.
Samozrejme netvrdim, ze si to tak naozaj spravila. Len pisem ako sa nato predajca moze pozerat. A ver, ze existuju aj taky experti.

To si tak raz jedna navazila melon omylom ako bezkostkovy, zaplatila. Doma rozkojili, zistili, ze ma zrnka, a teda mali odvazit iny typ, lacnejsi. Tak ho doma zozrali, zrnka povypluvali, a potom s tymi zrnkami v servitku dosli reklamovat, ze oni chcu vratit rozdiel v cene.

Takze zalezi na nich, ako budu ci nebudu ochotni. Zial takto neskor je to slovo proti slovu, v podstate nedokazatelne.

luccija
27. máj 2022

@adka8zlocha chod to vrátiť to je evidentne zosuchane so starším datumom

nelca84
27. máj 2022

@adka8zlocha vsak ho otvor a hned zistis, ci je stare alebo nie

maciatkolulu
27. máj 2022

@adka8zlocha ako chceš dokázať, že si to tak kúpila?

caramellka
27. máj 2022

@elanor Na bločku má predpokladám uvedenú hmotnosť krát cena za kilo. Myslím, že to by bola fakt zhoda náhod, aby mala doma kurča s presne rovnakou hmotnosťou z predošlého nákupu, najmä ak to je kúpené v mäsiarstve s obsluhou...

adka8zlocha
autor
27. máj 2022

vyskusam, nebudem sa hadat, neda sa to veru dokazat ked som si to vsimla az doma. ale mrzi ma to, neni to zrovna najlacnejsie maso.

aalt
27. máj 2022

Vlavo dole je cislo sarze. Podla toho sa da zistit kedy to naozaj balili. Niekedy tam davaju aj skutocny datum. Tu to vyzera na 710052022 co by mohol (ale aj nemusel byt) datum balenia 10.5.2022 ... minimalne to podla toho vies mozno porovnat s inym balenim.

maciatkolulu
27. máj 2022

@caramellka ako dokáže, že to nezosrabala? Takéto sa na riešiť hned

luccija
27. máj 2022

@maciatkolulu nerozumiem...čo má dokazovať?ide to vrátiť...tiež som už také kúpila naschvál dali cez dátum zľavu bolo to v Bille.Este 2 kusy tam boli také so starým a po záruke ostatné s novším dátumom so zľavou.

caramellka
27. máj 2022

@maciatkolulu Nepíšem nič o tom, že vie dokázať, že nezoškrabala dátum. Reagovala som len na to, že jej môžu povedať, že mala doma staré kurča a dnes si kúpila iné, aby mohla ísť to staré vrátiť... Že by bola fakt náhoda, aby malo kurča kúpené pred niekoľkými dňami presne rovnakú hmotnosť ako to, ktoré kúpila dnes, navyše nie v samoobsluhe. Súhlasím s tým, že si to treba všímať hneď na mieste, žiaľ, stalo sa...

mariaveronikag
27. máj 2022

určite im to choď vrátiť...aspoň uvidia, že im to nevyšlo a pýtaj si niekoho kompetentného, vedúceho...s mäsom po záruke sa nežartuje to vedia v mäsiarstve veľmi dobre

macikovaiveta
27. máj 2022

@adka8zlocha vrátiť a pýtať peniaze ale do 24 hod. Bez udania dôvodu